20 / 04 / 2024

en büyük sanayi yatırımı

en büyük sanayi yatırımı

Koç Topluluğu ’nun 3 milyar dolarlık Tüpraş yatırımı tamamlandı. Yılda 2.9 milyon ton motorin üretecek yeni tesis, 2015 başında faaliyete başlayacak. İstihdamlarına 500 kişi daha eklenecek.

Avrupa ve Türkiye’nin en büyük 'yeşil OSB’si Dikili’de kuruluyor!

Tüm enerjisini kendi bünyesinde sağlayan "yenilenebilir yeşil bir OSB" çalışması olan Dikili TDİOSB'nin Avrupa ve Türkiye’nin en büyük topraksız, tam otomasyonlu, ısıtma için yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanıldığı modern sera ve tarımsal sanayi kümelenmesi olması amaçlanıyor.OSB'de tüm atıkl

Bursa'nın en büyük ilçesi Nilüfer olacak! 

2035 yılında, Ulaşım Master Planı'na göre Nilüfer Bursa'nın en büyük ilçesi olacak. Yeni oluşturulacak sanayi alanlarında da nüfus yoğunluğu artacak.

Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2017 sonuçları açıklandı!

Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2017 Araştırması'na göre, TÜPRAŞ, üretimden satışlarda 51,1 milyar lirayla Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşu oldu...

Bursa Beton Türkiye'nin En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu listesinde 437. sırada!

Bursa Beton, Türkiye'nin En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu listesinde 49 basamak yükseldi. Firma, 437. sırada yerini aldı.

Seyhan Büyük Sanayi'de ön talep için son gün 30 Eylül!

Adana’da 350 dönüm arsada 300 milyon dolarlık yatırımla gerçekleştirilmesi planlanan Adana Seyhan Büyük Sanayi Projesi’nde işyeri sahibi olmak isteyenlerin en geç 30 Eylül’e kadar ön talep başvurularını tamamlamaları gerektiği bildirildi.

İmar, Hatay Dörtyol'un en büyük sorunu!

En büyük sorunun alt yapı ve imar olduğunu vurgulayan Hatay Dörtyol Belediye Başkanı MHP'li Yaşar Toksoy, “İmar uygulamaları yaparak Ocaklı, Çaylı, Özerli ve Sanayi mahallelerinde Dörtyol’un gelecekteki görüntüsünü inşa ediyoruz” dedi.

Özak GYO, Türkiye’nin en büyük 57. şirketi seçildi!

Forbes Dergisi’nin ‘Türkiye’nin En Büyük 100 Şirketi’ sıralamasında ÖZAK GYO, birçok büyük holdingi, sanayi ve hizmet kurumunu geride bırakarak 57. sırada yer aldı.

İstanbul'a dünyanın en büyük bilim merkezi inşa edilecek!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık: "30 şehrin tamamında bilim merkezi yaptık. Ancak asıl iddiamız İstanbul ile ilgili. Yakında İstanbul'a dünyanın en büyük bilim merkezlerinden birini kazandıracağız" dedi.

Avrupa'nın en büyük kâğıt müzesi İzmit'te açılıyor!

Cumhuriyet tarihinin ilk sanayi kuruluşlarından olan İzmit'teki SEKA Kâğıt Fabrikası, Avrupa'nın en büyük kâğıt müzesi olarak hizmete açılıyor. Üretimde kullanılan tarihi makineler onarılarak müzede sergilenecek.

Aselsan en büyük ilk 100 savunma sanayi kuruluşları listesinde 67'nci oldu!

Geçen sene 74'üncü sırada yer alan yükselişe devam ediyor. ASELSAN'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, ASELSAN dünyanın en büyük ilk 100 savunma sanayi kuruluşları listesinde 74'üncü sıradan 67'nci sıraya yükseldi.

Ege'nin en büyük sanayi kuruluşu PETKİM oldu!

İstanbul Sanayi Odası'nın " Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu " araştırmasında Türkiye'nin en büyüğü geçen yıl gibi yine TÜPRAŞ oldu. Ege'de birinciliğini PETKİM elde etti

Eskişehir’in en büyük seramik showroom’u hizmete açıldı!

Gökay Seramik, Eskişehir’in en büyük seramik showroom’unun kapılarını 18 Nisan Cuma günü NG Kütahya Seramik Porselen Turizm Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral’ın katılımıyla açtı.

Alstom’un en büyük hidroelektrik sanayi tesisi Tianjin'de açıldı!

Çin’in Tianjin kentinde yer alan Alstom’un en büyük hidroelektrik sanayi tesisinin açılış töreni, Alstom Başkan ve CEO’su Patrick Kron ve Alstom Yenilenebilir Enerji Sektörü Başkanı Jérôme Pécresse’nin katılımıyla yapıldı...

en büyük sanayi yatırımı Haberi

en büyük sanayi yatırımı

Tüpraş, 3 milyar dolarlık Fuel Oil Dönüşüm Tesisi yatırımını tamamladı. Türkiye’de tek seferde yapılan en büyük sanayi yatırımına imza attıklarını söyleyen Koç Holding Enerji Grubu Başkanı Erol Memioğlu, Tüpraş’ın Koç Topluluğu’na katılmasından bu yana geçen 9 yılda toplam 5,2 milyar dolarlık (yaklaşık 11 milyar lira) yatırıma ulaştıklarını kaydetti. 


Üretim 11 milyon tona ulaşacak!


Tesisin 2015 başında faaliyete başlayacağını belirten Memioğlu, açılışınsa 15 Aralık’ta Cumhurbaşkanı’nın katılımıyla gerçekleştirileceğini söyledi. Yeni tesisin, ülke ekonomisine sağlayacağı katma değerin yanı sıra, Tüpraş’ı dünya rafineri sektöründe önemli bir pozisyona getireceğini vurgulayan Memioğlu, “Tesisin üretime geçmesiyle ülkemizin cari açığını da yıllık yaklaşık 1 milyar dolar düşürecek” dedi. Bugün başta Akdeniz ve Karadeniz’deki 71 rafineri olmak üzere tüm dünya rafinerileriyle rekabet ettiklerini vurgulayan Memioğlu, yeni tesiste üretilecek 2,9 milyon...