16 / 04 / 2024

en çok gayrimenkul vergisi ödeyenler

en çok gayrimenkul vergisi ödeyenler

Tam liste de 55 kişi adını ve ödediği verginin açıklanmasını istemedi. İsmini açıklayan ilk kişi altıncı sıradaki Burhan Aras oldu. Aras'a 2 milyon 215 bin TL vergi tahakkuk etti.

Ankara ve İstanbul'da taşınma oranları artıyor! İşte en çok tercih edilen bölgeler...

Ünlü gayrimenkul fiyat endeksi sağlayıcısı REIDIN ve taşınma süreçlerini kolaylaştıran Enakliyat, İstanbul ve Ankara'da 2023 yılının 3. çeyrek dönemine dair Taşınma Hareketliliği Raporu'nu yayınladı. İşte en çok tercih edilen bölgeler...

Konut satışları en çok Beyoğlu, Beylikdüzü, Bakırköy ve Fatih'te azaldı! Beklenen deprem İstanbul'da satışları etkiledi

EVA Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Eylül Helin Gül, İstanbul'daki konut satışlarını mercek altına aldı ve satışların en çok azaldığı ilçelerin Beyoğlu, Beylikdüzü, Bakırköy ve Fatih olduğunu belirtti. İşte ayrıntılar...

Depremden sonra arsalara talep yüzde 200 arttı! Arsa fiyatlarında son durum ne? En çok talep hangi ilçelere?

Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, İstanbul'dan başlayan göç ve arsaya artan talep ile ilgili açıklamalarda bulundu. Depremden sonra arsalara talep yüzde 200 arttı! Arsa fiyatlarında son durum ne? En çok talep hangi ilçelere?

Türkiye’nin zenginleri en çok o ülkeden ev alıyor!

Dünyanın çeşitli ülkelerinden zenginlerin en fazla gayrimenkul yatırımı yaptığı ülkeler belli oldu. Veri firması Altrata’nın anketi çok konuşulacak. İşte o ülkeler…

Türkiye genelinde kiralık konut stoku yüzde 30 eridi: İşte en çok göç alan 4 il!

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı yaptığı açıklamada  Türkiye genelinde kiralık konut stokunun yüzde 30 eridiğini söyleyerek, en çok göç alan 4 ili de açıkladı. İşte detaylar...

Yabancıların Türkiye ilgisi katlanıyor! En çok hangi ilden gayrimenkul alıyorlar? Peş peşe açıklandı!

Yabancı yatırımcıların 2022 ve 2021 yılındaki Türkiye'de yaptıkları tüm gayrimenkul cinsinden alımları tüm detaylarıyla belli oldu. Yabancıların Türkiye ilgisi katlanıyor! En çok hangi ilden gayrimenkul alıyorlar? Peş peşe açıklandı!

Gayrimenkul yatırımı arsaya kaydı! İşte arsa fiyatlarının en çok arttığı iller

Emlakjet sitesinin verilerine göre Ağustos ayında en çok arsa arandı. Eylül ayında da arsa aramaları zirveye çıkarken kullanıcıların yüzde 55'i karlı olduğunu düşündükleri için yüzde 29'u konut pahalı olduğu için arsayı tercih ediyor.

Antalya'da en çok konut alan ülke vatandaşları belli oldu

Türkiye'de gayrimenkul almak isteyen yabancılar İstanbul'dan sonra en fazla Antalya'yı tercih ediyor. Yapılan araştırmalar neticesinde Antalya'dan en çok konut satın alan ülke vatandaşları belli oldu.

Yabancıların Antalya'daki gayrimenkul yatırımları tam gaz! Antalya'dan en çok Ruslar ve İranlılar ev aldı!

Helmann Yönetim Kurulu Başkanı Selman Özgün, son 5 senede (2017-2021) Antalya'da yabancılara 41 bin 715 adet konut satıldığına dikkat çekti ve vatandaşları Antalya'da en çok gayrimenkul alan ülkelerin ilk sıralarında Rusya, İran ve Almanya'nın yer aldığını belirtti.

Yazlık konut satış değerinde en çok artış yüzde 432 ile Datça'da!

Yapay zekâ ile gayrimenkul değerlemesi yapan Endeksa, 19 ilçenin pandemi dönemi konut satışlarında yaşanan değer değişimini inceledi. Son 3 senede konut satış değerinde en çok artış yüzde 432 ile Datça’da gerçekleşti. Konut metrekare satış fiyatı en yüksek ilçeler, ortalama 35 bin 696 TL ile Çeşme

Arazi fiyatlarına 1915 Çanakkale Köprüsü dopingi! İşte en çok artış yaşanan yerler...

Türkiye'de son senelerde hayata geçirilen mega projelerin arasında yer alan 1915 Çanakkale Köprüsü'nde sona yaklaşıldı. Köprü, Çanakkale bölgesindeki gayrimenkul fiyatlarını uçurdu. Artış en çok arazilerde göze çarpıyor...

En çok satılık konut ve arsa aranan iller hangileri?

Gayrimenkul bilgi ve pazarlama platformu Zingatcom'un açıkladığı verilere göre, En çok satılık konut ve arsa aranan iller belli oldu. Peki en çok satılık konut ve arsa aranan iller hangileri?

İstanbul'da en çok hangi ilçedeki evler tercih ediliyor?

Gayrimenkulün Enerjisi Raporu’nun 2021 yılı sonuçlarına göre; meskenlerde doluluk oranı en çok artan ilçelerden biri Kağıthane oldu. İlçe gençlerin kiracı olarak tercih ettiği bölgelerde ilk sırada yer aldı.

en çok gayrimenkul vergisi ödeyenler Haberi

en çok gayrimenkul vergisi ödeyenler


Tam liste de 55 kişi adını ve ödediği verginin açıklanmasını istemedi. İsmini açıklayan ilk kişi altıncı sıradaki Burhan Aras oldu.  Aras'a 2 milyon 215 bin TL vergi tahakkuk etti.


Son sırada ise 625 bin TL tahakkuk ile Mahmut Şahin yer aldı. Listede dikkat çeken bir başka ayrıntı ise SİNPAŞ GYO İcra Kurulu Başkanlığı'ndna ayrılan ve EYG Gayrimenkul şirketini kuran Ömer Faruk Çelik oldu.


Türkiye genelinde 2014 vergilendirme dönemi yıllık gelir vergisi beyanlarına ilişkin olarak 2015 yılı Mart ayında 1 milyon 856 bin 862 mükellef tarafından yıllık gelir vergisi beyannamesi,   1 milyon 336 bin 766 mükellef tarafından da gayrimenkul sermaye iradına ilişkin yıllık gelir vergisi beyannamesi verilmiştir.


Verilen beyannamelerden yıllık gelir vergisi beyannamesi ile 35 milyar 464 milyon 997 bin TL matrah...