25 / 04 / 2024

en çok kira hangi şehirde

en çok kira hangi şehirde

Türkiye'de kira fiyatları hızla artmaya devam ediyor. Konut stokunun azaldığı şu günlerde vatandaşlar kendileri için uygun ev bulamıyor. 

Vatandaşlar fahiş kira için çözüm bekliyor!

Konutta stok azlığı nedeniyle baş gösteren fahiş kira fiyatları nedeniyle vatandaşlar zor zamanlar yaşıyor. Halk fahiş fiyatlar nedeniyle çözüm bekliyor. 

Yüksek kiralar için müdahale talebi!

Star köşe yazarlarından Ersoy Dede, bugünkü köşe yazısında kira ücretlerini kaleme aldı. 

Ev kiraları en çok hangi ilçelerde arttı?

Kiralık ev fiyatları rekor seviyeye ulaşırken yeni rakamlar ev sahibi olmak isteyenleri zorluyor. Peki, kira artışının sebepleri neler? Artan kira ücretleri karşısında ne yapılabilir? İşte detaylar...

Kiralık ev arayanlara müjde! İstanbul dahil kira fiyatları düşüyor: En çok düşüş hangi illerde?

Kira fiyatlarında üç senenin ardından ilk defa gerileme yaşandı. Peki kiralık ev fiyatları en çok hangi illerde düştü? İşte o iller...

Konut kira fiyatları bir yılda yüzde 136 arttı! En çok Muğla, İstanbul ve Antalya etkilendi

Türkiye genelinde konut kira fiyatlarında 1 yıllık değer artışı yüzde 136 seviyesinde gerçekleşti. Bu kapsamda metrekare bazında en çok artış, Muğla, İstanbul ve Antalya illerinde oldu.

Türkiye, Avrupa’da konut ve kira fiyatlarının en çok arttığı ülke oldu! Fiyatlar nasıl düşer? 

Türkiye, Avrupa’da konut ve kira fiyatlarının en çok arttığı ülke oldu. Peki satılık ve kiralık konut fiyatları nasıl düşer? 

Büyük şehirlerden kira göçü başladı! İstanbul ve Ankara’dan kaçanlar en çok hangi şehirlere gidiyor?

Hem dünya hem de Türkiye’de önce pandemi ardından da patlama yapan yüksek enflasyon nedeniyle astronomik şekilde yükselen kiralar nedeniyle özellikle büyük şehirlerden zorunlu göç başladı. Fahiş kiraları ödeyemeyen insanlar İstanbul ve Ankara'dan en çok hangi şehirlere göçüyor?

İstanbul'da ev fiyatları yüzde 241, kiralar yüzde 145 arttı! İstanbul'da değeri en çok artan ilçeler hangileri?

İstanbul'da ev fiyatları son 1 senede yüzde 241, kira bedelleri ise yüzde 145 yükseldi. Peki İstanbul'da konut fiyatları kaç lira? İstanbul'da ev fiyatları en çok hangi ilçelerde arttı? İşte İstanbul'daki ev fiyatlarında son durum...

Türkiye konut ve kira fiyatlarının en çok arttığı ülke oldu!

Avrupa genelinde konut fiyatlarının en çok arttığı ülkeler araştırıldı. Türkiye bu ülkeler arasında ilk sırada yer aldı. 

Albaraka Türk, 2019'da en çok kira sertifikası ihraç eden özel banka oldu! 

Albaraka Türk, 2019'da katılım bankaları arasında en çok kira sertifikası ihraç eden ikinci banka, özel sektör bankaları arasında ise ilk banka oldu...

En çok konut ve kira harcamasını İstanbullular yapıyor!

Türkiye'de hane halkı harcamalarının türlerine göre dağılımına yönelik yapılan araştırmada, İstanbul konut ve kira ödemelerine en çok bütçeyi ayıran şehir olarak öne çıktı...

Şubat ayında en çok bitmemiş projelerden konut alındı! 

REIDIN Emlak Endeksi Şubat ayı sonuçları açıklandı. Açıklanan verilere göre konut satış fiyatlarının en çok arttığı il Yozgat, kira fiyatlarının en çok arttığı il ise Edirne oldu.

En çok kira ve konuta harcanıyor!

Ajans Press, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerini derleyerek bir inceleme yaptı. Araştırma göre, Türkiye’de bir kişi en çok harcamayı gıda ve konuta yapıyor.

Türkiye'de satılık konut fiyatları Ekim ayında en çok Rize'de arttı!

Türkiye’nin 68 şehri içerisinde geçen aya göre satılık konut fiyatları Rize'de yüzde 2.00 oranında arttı ve Rize fiyatların en çok yükseldiği şehir oldu. Aynı dönem içerisinde konut kira değerleri yüzde 2.08 ile en çok Yozgat’ta arttı.

Gayrimenkul yatırımları en çok hangi kentlerde kazandırdı?

Gayrimenkul yatırımları en çok hangi kentlerde kazandırdı, kira gelirinde hangi il öne çıktı? Türkiye İş Bankası’nın desteğiyle hazırlanan REIDIN Emlak Endeksi’nin 5 yıllık sonuçları işte bu sorulara cevap veriyor.

Konut fiyatları en çok Yalova ve Ordu'da arttı!

Mart ayında metrekare başına konut satış fiyatları yüzde 3.8 ile en fazla Yalova’da, kira konut değeri ise yüzde 2.5 ile Ordu’da arttı. Ordu kiraların en çok yükseldiği şehir oldu

en çok kira hangi şehirde Haberi

en çok kira hangi şehirde

Kira fiyatlarında tırmanış hız kesmiyor. Gölcükgündem'de yer alan habere göre; Altın Emlak'ın sahibi Ömer Faruk Helvacıoğlu kira artışlarını değerlendirdi.

İşte Helvacıoğlu'nun değerlendirmeleri:

"Herkes kiraların artışını konuşuyor . Son üç ay içinde kiralarda çok ciddi artış oldu. Bi anda suç ev sahiplerine atıldı. Bu kadar zam yapmak insafsızlık dendi. Evet kiralar bir anda arttı. Ama inanın bu ev sahiplerinin suçu değil. İnşaat maliyetlerine gelen aşırı zam. Geçen sene Gölcük'te deprem sonrası ev fiyatları 200 - 300 bin bandındaydı, bu gün 350- 500 bin bandında , Değirmendere geçen sene 300. -400 bin bandındaydı , bu sene 450 -700 bin bandında . Siz ev sahibi olsaydınız , 600 bin TL ye aldığınız evi bin liraya kiraya verir misiniz? Hiç kimse vermez .