25 / 04 / 2024

enerji tasarrufunun yararları

enerji tasarrufunun yararları

EBRD ve ortakları, Türkiye’de konutlarda enerji verimliliği programı başlattı. Program, Türkiye’deki konutlarda enerji verimliliği iyileştirmeleri yatırımını artırarak konut sakinlerinin enerji faturalarını düşürmesini sağlamayı hedeflemekte.

HD filtreli ve enerji tasarruflu Samsung AR35 silver split klimada süper fiyat!

Dünyanın en büyük teknoloji firmalarından Samsung, adından çok söz ettirecek bir klima üretti. Enerji tasarrufunun, hd filtre ve iyi uyku modunun bulunduğu AR35 silver split klima görücüye çıktı.

Yapı Kredi'den konutlardaki yeşil dönüşüme destek!

Yapı Kredi Bankası, binalarda enerji tasarrufunun bilincini artırmak için Doğa Dostu Mortgage ürününü hizmete sundu.

Altensis'ten kentsel dönüşüme yeşil güç önerisi!

Altensis Kurucu Ortağı Serkan Emin, dönüşümün yeşil bina standartlarına uygun yapılması halinde, senede 3 milyar dolarlık enerji tasarrufunun mümkün olduğunu belirterek, “Dönüşüm yatırımlarının hızlı amorti edilmesinin yolu yeşil binalardan geçiyor” dedi.

Ticari binalar ve AVM'lerde yüzde 15 enerji tasarrufu hedefleniyor!

Yaşar Üniversitesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Emrah Bıyık, ticari binalar ve AVM'lerde yüzde 15'e varan oranda enerji tasarrufunun hedeflendiği bir proje geliştirdi.

Doğru iklimlendirme enerji tasarrufunun en önemli konusu!

Isıtma-soğutma sektörünün öncü firması Daikin Türkiye CEO’su Hasan Önder 31 Ekim Dünya Tasarruf Günü nedeniyle yaptığı açıklamada azalan enerji kaynaklarına dikkati çekti.

Binalarda yüzde 50’ye yakın enerji tasarrufu mümkün!

Mersin'de düzenlenen "EPS Mantolama Sistemi ile Binalarda Isı Yalıtımı ve Enerji Tasarrufu" başlıklı seminerde, binalarda yüzde 50’ye yakın enerji tasarrufunun mümkün olabileceği vurgulandı. İşte açıklamalar...

İbrahim Tuza: Çevreci ürünlerle geleceğe yatırım yapıyoruz!

Enerji Verimliliği Haftası'nda enerji tasarrufunun, ithalatta bağımlı bir ülke olan Türkiye'nin önemini belirten Pakpen Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Tuza, kentsel dönüşümün, tasarruf sağlayan çevreci binalar için fırsat olduğunu söyledi.

İbrahim Tuza: Tasarrufun merkez üssü kentsel dönüşüm!

Enerji tasarrufunun, ithalatta dışa bağımlı bir ülke olan Türkiye için önemine dikkat çeken Pakpen Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Tuza, kentsel dönüşümün, tasarruf sağlayan çevreci binalar kurmak için bir fırsat olduğunu söyledi.

İbrahim Tuza: Kentsel dönüşüm çevreci binalar için fırsat!

Enerji Verimliliği Haftası’nda enerji tasarrufunun, ithalatta dışa bağımlı bir ülke olan Türkiye için önemine dikkat çeken İbrahim Tuza, kentsel dönüşümün, tasarruf sağlayan çevreci binalar kurmak için bir fırsat olduğunu söyledi.

Zafer Yavuztürk'ten enerji tasarrufu önerileri!

Enerji ve Isı Tasarrufu Derneği Başkanı Zafer Yavuztürk, soğuk kış günlerinde enerji tasarrufunun önemine değinerek, evin tüm pencerelerinde ısı yansıtıcı film uygulanmasının soğuğu engelleyebileceğini belirtti.

Nurcan Özdemir: Enerji tasarrufunun gizli kahramanı yalıtım!

Türkiye'nin enerjide dışa bağımlılığı maliyetlerin yanında enerjide sürdürülebilirliği de tehdit ederken, EPSA Yalıtım Yönetim Kurulu Başkanı Nurcan Özdemir, ülkemizde enerji verimliliği için en önemli argümanın temelden çatıya yalıtım olduğunu vurguladı.

Isı tasarrufu da Enerji Verimliliğinin Geliştirilmesi Programı’na dahil edilmeli!

Enerji ve Isı Tasarrufu Derneği (ETADER), Yapısal Reform Eylem Planı’nda yer alan Enerji Verimliliğinin Geliştirilmesi Programı’na destek veriyor ve ısı tasarrufunun da enerji verimliliği konusunun dışında düşünülemeyeceğini belirtiyor.

Nazım Yavuz: Yetersiz yalıtımın maliyeti 26 milyar TL!

6.5 milyon konutun yalıtımı yapılırsa, enerji tasarrufunun yanı sıra 51 bin kişiye yeni istihdam sağlanacak. 125 milyon ton karbon salınımının da önüne geçilecek..

enerji tasarrufunun yararları Haberi

enerji tasarrufunun yararları

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile Temiz Teknoloji Fonu (CTF) tarafından hayata geçirilen 350 milyon dolarlık finansman programı TuREEFF’in (Türkiye Konutlarda Enerji Verimliliği Finansman Programı) lansmanı bugün İstanbul’da gerçekleştirildi. Program, Türkiye’deki konutlarda enerji verimliliği iyileştirmeleri yatırımını artırarak konut sakinlerinin enerji faturalarını düşürmesini sağlamayı hedeflemekte.


Türkiye Konutlarda Enerji Verimliliği Finansman Programı (TuREEFF) EBRD’den 282,5 milyon dolar CTF’den ise 67,5 milyon doları kapsıyor. Program, enerji tüketimini azaltmak ve hanelere gelen faturaları düşürmek amacıyla Türk bankalarına uzun vadeli finansal destek ile bankalar ve konut sahiplerine teknik danışmanlık hizmetlerinin birleşiminden meydana geliyor. Danışmanlık hizmetleri; Avrupa Birliği ile CTF tarafından verilen 10 milyon Dolar tutarındaki bir hibe ile finanse edilecek.


TuREEFF kapsamında; bireysel konut sahiplerine, konut sahibi gruplarına, toplu konut idareleri, siteler ile kooperatiflere, KOBİ...