28 / 03 / 2024

İbrahim Tuza: Çevreci ürünlerle geleceğe yatırım yapıyoruz!

İbrahim Tuza: Çevreci ürünlerle geleceğe yatırım yapıyoruz!

Enerji Verimliliği Haftası'nda enerji tasarrufunun, ithalatta bağımlı bir ülke olan Türkiye'nin önemini belirten Pakpen Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Tuza, kentsel dönüşümün, tasarruf sağlayan çevreci binalar için fırsat olduğunu söyledi.



"ENERJİ TASARRUFU HAYATİ BİR KONU" 

Ekonomik büyüme için üretim kadar, tasarrufun da önemli olduğuna dikkat çeken Pakpen 'Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Tuza, gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak için, ithalat yükünün ağır olduğu eneıjide tasarrufun hayati olduğunu ifade etti. Bu anlamıyla kentsel dönüşümün tasarruf sağlayan çevreci binalar kurmak için bir firsat olduğunu dile getiren Tuza, "Ülkemiz eneıji bakımından dışa bağımlı bir ülke. Bu anlamıyla eneıji verimliliği ve çevresel sürdürülebilirlik ülkemiz için oldukça hassas bir konu. 

Bu noktada kentsel dönüşümle 20 yılda yapılması planlanan 6.5 milyon konutta, doğru ürün ve doğru uygulamalarla sağlanacak eneıji tasarrufu, ülkemizin ciddi bir kazanım elde etmesi adına önümüzde bir firsat" dedi. 


"TÜM KAÇAKLAR ÖNLENMELİ" 

Binalarda eneıji tasarrufu denilince ilk akla gelenin binanın yalıtımı olduğunu dile getiren Tuza, "Ancak bir binada harcanan enerjinin yüzde 35-40'lık kısmı yalıtmışız dış duvardan, yüzde 30'u pencerelerden, yüzde 17si dış kapılardan, yüzde 7si çatılardan ve yüzde 6'sı ise zeminden kaynaklanıyor. Dolayısıyla tasarruf için tüm enstrümanların doğru değerlendirilmesi gerekiyor. Bir tek noktaya odaklanarak başan sağlamak mümkün görünmüyor" diye konuştu. 


ÇEVRECİ VE İNOVATİF ÜRÜNLERLE GELECEĞE YATIRIM YAPIYORUZ 

Tuza, çevreyi korumak ve ülke ekonomisine nesillere daha yaşanabilir katkı sağlamak, bugünün bir dünya bırakabilecek kaynaklarım ise yarma ürünler üretebileceğini taşımak için hem sektör göstermiş olduk" paydaşları hem de vatandaşların yaktım konusundaki farkındalıklarının artırılması gerektiğinin altını çizdi.


AR-GE'ye Önemli Bir Kaynak Aktarıyoruz!

Yapı malzemeleri sektöründeki kalite iddialarnı, aldıkları ulusal ve uluslararası kalite ödülleriyle belgelediklerini vurgulayan Tuza, önemli bir kaynak ayırdıkları Pakpen olarak bu konuda Ar-Ge çalışmalarıyla,  enerji tasarrufuna yönelik sorumluluğu yerine getir- olarak çevre dostu ve ısı meye hazırız. Türkiye'de tasarruflu pencere ve kave sektöründe ilk kez pıların yanı sıra ısı yalıtım HFC gazı içermeyen ve levhaları geliştirdiklerini sera etkisi oluşturmayarak kaydetti. Tuza, şirket olarak önümüzdeki süreçte de söz konusu ürünlerle  yenilikçi (XPS 200, XPS 200P, ürünler kazandırmayı sürdüreceklerini belirterek, yaptıkları çalışmalarla,  sonraki nesillere daha  yaşanır bir dünya bırakmayı hedeflediklerini söyledi.


Yeni Haber Gazetesi


Geri Dön