20 / 04 / 2024

enerjisa halka açılacak mı

enerjisa halka açılacak mı

Sabancı Holding Enerji Grubu Başkanı Göçmen, Enerjisa’nın 2018 başında halka açılacağını belirtti. Göçmen, azınlık hissesi satıp halka arzı desteklemek istediklerini söyledi.

Avrupakent GYO halka açılacak! Halka arz için Sermaye Piyasası Kurumu’na başvuruda bulundu!

Avrupa Konutları’nı inşa eden Artaş Holding iştiraki Avrupakent GYO halka arz için ilk adımı attı. Sermaye Piyasası Kurumu’na başvuruda bulunan şirket, her yıl karın yüzde 50’sini temettü olarak dağıtmayı planlıyor.

Borsaya yeni bir şirket daha geliyor! CW Enerji’nin yüzde 20,20’si halka açılacak

Borsa İstanbul’a yeni bir şirket daha geliyor. Güneş paneli üreten CW Enerji şirket sermayesinin yüzde 20,20’sini halka açıyor. Halka arza ilişkin 26 Nisan ile 28 Nisan tarihleri arasında talep toplanacak. Halka arz fiyatı ise 108,60 lira olarak belirlendi.

Florya Atatürk Ormanı'ndaki villa tipi lojmanlar halka açılıyor!

Florya Atatürk Ormanı'ndaki villa tipi lojmanlar, halka açılıyor. Ekrem İmamoğlu'nun 'Sırf bu lojmanın senelik masrafıyla 2 tane yurt yaparız' dediği başkanlık konutu ve villalar, İBB İstanbul Planlama Ajansı Florya Kampüsü olarak kullanılacak.

Avrasya GYO'nun Gürcistan'daki şirketi Metro Avrasya halka açılacak!

Avrasya GYO hisselerinin tamamına sahip olduğu Gürcistan'da kurulu Metro Avrasya Gürcistan Gayrimenkul Yatırım JSC'nin Gürcistan borsasında halka açılması kararlaştırıldı.

Mardin Kalesi 55 yıl sonra açılacak!

Yaklaşık 3 bin yıllık geçmişi olan ve 1963 yılında tepesine konulan NATO radarı nedeniyle halka kapatılan Mardin Kalesi halka açılacak..

Bu yıl 5 yeni şehir hastanesi açılacak!

Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen 2018 yılı hedeflerine göre, Türkiye sağlık sektöründe dev yenilik yaşayacak. Hedefte yıl içerisinde beş yeni şehir hastanesi daha halka hizmete açılacak.

Global Tower halka açılacak!

İLETİŞİM operatörü Turkcell’in iştiraki Global Tower’ın halka açılmasına geri sayım başlarken, işlem görmesi beklenen fiyat aralığı belli oldu.

Gülay Yedekci: Boşaltılacak askeri alanların halka açılması gerekli!

Askeri alanların imara açılması hususu TBMM'de konu oldu. Meclis toplantısında konuşan CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci "Boşaltılacak askeri alanların yeşil alan olarak değerlendirilerek halka açılması gereklidir." dedi..

Enerjisa 2018'de halka açılmayı hedefliyor!

Sabancı Holding Enerji Grubu Başkanı Göçmen, Enerjisa’nın 2018 başında halka açılacağını belirtti. Göçmen, azınlık hissesi satıp halka arzı desteklemek istediklerini söyledi.

Eski Akşehir Kapalı Cezaevi halka açıldıktan sonra mı yıkılacak?

Bir zamanlar dar ağaçlarının kurulduğu eski cezaevinin, geçmişten ders alınması adına yıkılmadan kapılarının Akşehirlilere açılmasını vatandaşların istediğini 21 Haziran 2015 tarihinde “YIKILMADAN HALKA AÇILSIN” başlığı ile duyurmuştuk.

Ordu Limanı halka açılıyor!

Ordu Limanı, Özelleştirme Yüksek Kurulu'nca Ordu Büyükşehir Belediyesi'ne devredildi. Limanın bulunduğu alan, devir işlemlerinin ardından uygulanacak projeyle, seyir terasları, restoran ve gezinti alanları olarak halka açılacak.

Sümela Manastırı'nın gizli odaları halka açılıyor!

Dünyanın sayılı inanç ve doğa turizm merkezlerinden biri olan Trabzon’daki Sümela Manastırı'nın gizli odaları artık halka açılıyor. Manastırın misafirhane bölümü restorasyon sonrası halka açılacak..

Özdilek GYO halka açılacak!

Özdilek Holding, Levent'te Kanyon AVM yanında açacağı AVM'den yıllık 500 milyon TL ciro bekliyor. AVM'de doluluk oranları şimdiden yüzde 99'u buldu. Özdilek, 2015 yılında Özdilek GYO olarak borsaya açılacak.

enerjisa halka açılacak mı Haberi

enerjisa halka açılacak mı

Sabancı Holding'in enerji şirketi Enerjisa, 2018 başında halka açılacak. Holdingin Enerji Grubu Başkanı Mehmet Göçmen, halka arz oranının belirlenmediğini ancak yeterli derinliği sağlayacak oranda olacağını söyledi. Halka arzın Türkiye tarihinin en büyüklerinden biri olacağını vurgulayan Göçmen, "Bütün değer zincirimizi şeffaflaştırıyoruz. Her şirketimiz yatırımcıya hesap verecek" dedi.


SEKTÖR 60 MİLYAR $ BORÇLU

Sektördeki borçluluk miktarının yüksekliğine dikkat çeken Göçmen, "10 yılda sektöre 75 milyar dolara yakın para yatırılmış. Bugün itibarıyla sektörün borcu 60 milyar dolar. Bunun da 52 milyar doları yerli bankalara" dedi. Göçmen, Enerjisa'nın toplam borcunun 12 milyar lira olduğunu ve borcun yaklaşık yarısının euro cinsinden oluştuğunu söyleyerek, "Euro cinsi borcumuzun da yüzde 70'ini hedge ediyoruz. Gelirlerimizin içinde de dolar cinsi olanlar var" diye konuştu.


HİSSE SATIŞI OLABİLİR

Borç seviyesini düşürmek ve Enerjisa'da...