25 / 04 / 2024

enerjisa halka açılıyor

enerjisa halka açılıyor

Sabancı Holding Enerji Grubu Başkanı Göçmen, Enerjisa’nın 2018 başında halka açılacağını belirtti. Göçmen, azınlık hissesi satıp halka arzı desteklemek istediklerini söyledi.

Reeder Teknoloji halka açılıyor! Talep toplama tarihleri belli oldu!

Cep telefonu ve elektrik cihaz üreticisi Reeder Teknoloji, halka açılıyor. Cep telefonu ve elektrik cihaz üretimi gerçekleştiren şirket, halka arzdan sağlayacağı geliri yeni yatırımlarda kullanmayı planlıyor. Şirket 13-15 Eylül tarihleri arasında borsada talep toplayacak.

Florya Atatürk Ormanı'ndaki villa tipi lojmanlar halka açılıyor!

Florya Atatürk Ormanı'ndaki villa tipi lojmanlar, halka açılıyor. Ekrem İmamoğlu'nun 'Sırf bu lojmanın senelik masrafıyla 2 tane yurt yaparız' dediği başkanlık konutu ve villalar, İBB İstanbul Planlama Ajansı Florya Kampüsü olarak kullanılacak.

Mistral GYO 12-13 Ocak'ta halka açılıyor!

İzmir’in önde gelen işadamlarının ortaklığıyla kurulan Mistral GYO, Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) liderliği ve Yatırım Finansman Menkul Değerler (YFAŞ) eş liderliğiyle, 12-13 Ocak 2017 tarihleri arasında halka açılıyor.

Mardin Kalesi turizme açılıyor!

1980 yılından beri askeriye alanı olarak kullanılan 3 bin yıllık Mardin Kalesi, nihayet halka açılıyor. Soğuk savaş döneminde uzun yıllar NATO birliklerinin konuşlandığı ve sonra da Hava Radar Mevzi Komutanlığı hizmetine verilen 3 bin yıllık Mardin Kalesi, halka açılıyor.

Çuhadaroğlu Alüminyum Avrupa ve ABD pazarlarına açılıyor!

Bölgedeki siyasi risklere rağmen halka arz kararı alan Çuhadaroğlu Alüminyum, Avrupa ve ABD pazarlarına açılıyor. 62 yıllık firma, ABD'ye nitelikli ürün ihracatı yapmak için iki şirketle ortaklık görüşmesi yapıyor

Mimarlar Odası 13 Şubat'ta halka açılıyor!

Mimarlık ve kent sorunlarında, ,ilk akla gelen örgütlerden olan Mimarlar Odası Ankara Şubesi, 13 Şubatta gerçekleştireceği 44.Olağan Genel Kurulu’nu halka açıyor.

Üsküdar'da lüks siteler halka açılıyor!

Üsküdar Belediyesi kamu alanlarını 'ecrimisil' ödemeden kullanan lüks sitelere baskın yaptı. Kamuya ait arsalar park yapılarak halka açılıyor.

Forum Diyarbakır 27 Mayıs'ta halka açılıyor!

Diyarbakır'da bölgenin en büyük alışveriş merkezlerinden olan Forum Diyarbakır 27 Mayıs 2015'te kapılarını halka açıyor.

Esenyurt Mustafa Akboğa Yüzme Havuzu yarın açılıyor!

Esenyurt Belediyesi tarafından kısa süre önce yapımı tamamlanan Mustafa Akboğa Kapalı Yüzme Havuzu Kültür ve Spor Merkezi’nin kapıları halka açılıyor.

Sümela Manastırı'nın gizli odaları halka açılıyor!

Dünyanın sayılı inanç ve doğa turizm merkezlerinden biri olan Trabzon’daki Sümela Manastırı'nın gizli odaları artık halka açılıyor. Manastırın misafirhane bölümü restorasyon sonrası halka açılacak..

İDO halka açılıyor!

Akfen Holding CEO'su Süha Güçsav, 2015 veya 2016 yılında İDO'nun halka açılacağını söyledi. Güçsav '50 milyon insanın 8 milyon aracın taşındığı mecrada her şeyi satmak mümkün. Geliri mutlaka çeşitlendireceğiz' dedi.

İzmir'de 8 bin 500 yıllık antik kentler halka açılıyor!

İzmir'de kazı çalışmaları devam eden antik kentlerden 6'sı daha ziyarete açılıyor. Yeni ören yerleri arasında ilginç kalıntı ve hikayelere ev sahipliği yapan antik kentler de bulunuyor.

Taksim Gezi Parkı bugün açılıyor!

Bugün Takdim Gezi Parkı tekrar halka açılıyor. Belediye ekiplerinin son temizlik çalışmasını yapıyor...

enerjisa halka açılıyor Haberi

enerjisa halka açılıyor

Sabancı Holding'in enerji şirketi Enerjisa, 2018 başında halka açılacak. Holdingin Enerji Grubu Başkanı Mehmet Göçmen, halka arz oranının belirlenmediğini ancak yeterli derinliği sağlayacak oranda olacağını söyledi. Halka arzın Türkiye tarihinin en büyüklerinden biri olacağını vurgulayan Göçmen, "Bütün değer zincirimizi şeffaflaştırıyoruz. Her şirketimiz yatırımcıya hesap verecek" dedi.


SEKTÖR 60 MİLYAR $ BORÇLU

Sektördeki borçluluk miktarının yüksekliğine dikkat çeken Göçmen, "10 yılda sektöre 75 milyar dolara yakın para yatırılmış. Bugün itibarıyla sektörün borcu 60 milyar dolar. Bunun da 52 milyar doları yerli bankalara" dedi. Göçmen, Enerjisa'nın toplam borcunun 12 milyar lira olduğunu ve borcun yaklaşık yarısının euro cinsinden oluştuğunu söyleyerek, "Euro cinsi borcumuzun da yüzde 70'ini hedge ediyoruz. Gelirlerimizin içinde de dolar cinsi olanlar var" diye konuştu.


HİSSE SATIŞI OLABİLİR

Borç seviyesini düşürmek ve Enerjisa'da...