25 / 04 / 2024

Enerjiyi verimli kullanmayanlara ceza

Enerjiyi verimli kullanmayanlara ceza

Enerji Verimliliği Kanunu çerçevesinde enerjiyi verimli kullanmayanlara 81 bin 623 lira para cezası verilecek. Rekor miktardaki bu cezalar, ısı pay ölçer sistemini kullanmayan bina yöneticilerinin kapısına dayandı...

Enerjiyi verimli kullanmayanlara ceza artırımı geldi!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının "5627 Sayılı Enerji Verimliliği Kanununun 10'uncu Maddesine Göre, Enerjiyi verimli kullanmayanlara yönelik 2014 yılında uygulanacak idari para cezaları, yüzde 3,93'lük yeniden değerleme oranında artırıldı...

1941'de Sümerbank fabrikalarını daha verimli hale getirmek için tedbirler almış!

Ankara Sümerbank umum müdürlüğü 1942 senesi imalat programlarını hazırlamaya başlamış.  Sümerbank fabrikalarının önümüzdeki sene daha verimli hale gelebilmesi için tedbirler almaya başlamış.

Z kuşağının iş hayatından beklentileri neler? İşte, Z kuşağını verimli çalıştırmanın yolları!

İş hayatında artık herşey Z kuşağına göre şekilleniyor. Çünkü 1996 yılı sonrası doğan gençlerin, diğer kuşaklardan çok farklı bir profile sahip. İş dünyası şimdi Z kuşağını verimli bir şekilde çalıştırmanın formüllerini arıyor.

Ev alacaklara yeni müjde! İklime duyarlı, enerji verimli konutlar geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Yaptığımız her konutu, enerji verimli, iklime duyarlı ve yüzde yüz sıfır atık hassasiyetiyle inşa edeceğiz” diye konuştu.

Konutlarda enerji tasarrufu için nelere dikkat edilmeli?

Konutlarda tüketilen enerji, sanayideki tüketimi solladı. VERİMDER İcra Kurulu Başkanı Emre Alkin, Türkiye'deki 20 milyon hanenin yüzde 80'inden fazlasının enerjiyi verimli kullanamadığını vurguladı.

Tayfun Küçükoğlu: Enerji verimli ve güvenli yapılara sahip olmamız şart!

Türkiye İMSAD (Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği), ‘8 Kasım Dünya Şehircilik Günü’ nedeniyle yaptığı açıklamada, güvenli ve enerji verimli yapıların artırılması gerektiğini kaydetti.

Adil Karaismailoğlu: 2020 yılı ulaştırma altyapı yatırımları açısından çok verimli geçti!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada "2020 yılı ulaştırma altyapı yatırımları açısından çok verimli geçti. 2021 yılı da bu yatırımların vatandaşımıza hizmet noktasında artarak devam edeceği bir yıl olacaktır inşallah." diye konuştu.

Ömer Fethi Gürer: Yabancılar Anadolu’daki verimli toprakları alıyor!

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde'de verimli tarım arazilerinin yurt dışından gelen yabancı firmalarca alınmakta olduğunu vurguladı. Gürer, "Çiftçiler kendi topraklarında amele olmaya zorlanıyor" diye konuştu.

Garanti BBVA Mortgage, Enerji Verimli Mortgage Pilot Programı’na katıldı!

Garanti BBVA Mortgage, Enerji Verimli Mortgage Girişimi’nin Pilot Programı’na katıldı. Garanti BBVA Mortgage, bu sistemi ürün ve hizmetlerine entegre etme testleri yapan 48 kurumdan biri oldu.

Berat Albayrak: ABD Ticaret Bakanı ile verimli bir görüşme gerçekleştirdik!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "ABD Ticaret Bakanı Ross ile ülkelerimiz arasındaki ekonomik ve ticari iş birliğini kapsamlıca ele aldığımız verimli bir görüşme gerçekleştirdik 100 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefi için kararlılığımızı bir kez daha vurguladık."dedi.

Enerjiyi doğru kullanan binalar daha değerli olacak!

VERİMDER İcra Kurulu Başkanı Alkin yaptığı açıklamada "Bundan birkaç sene sonra enerjiyi doğru kullanan binalar daha değerli olacak. Enerjiyi kötü kullanan binalar, tercih edilmeyen binalar olacak." diye konuştu.

Enerjiyi verimli kullanan konutlara yüksek konut kredisi!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK),Bankaların Kredi İşlemlerine İlişkin Yönetmelik’te önemli değişiklikler yaptı. Yapılan değişikliğe göre enerjiyi verimli kullanan konutlara yüksek konut kredisi verilecek. 

Isı yalıtımı ile binalarda tüketilen enerjiyi yarı yarıya azaltabiliriz!

Kalekim Genel Müdürü Altuğ Akbaş, “Binalarda tüketilen enerjiyi yarı yarıya azaltmak istiyorsak, konut ve iş yerlerini ısı yalıtımına kavuşturmalıyız" dedi...

Gayrimenkul sektörü verimli günlerine kavuştu!

Babacan Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Babacan, Haziran ayı konut satış verileri hakkında açıklamalarda bulundu. Babacan, ''Sektörümüz yeniden eski verimli günlerine kavuştu'' dedi.

Enerjiyi verimli kullanmayanlara ceza Haberi

Enerjiyi verimli kullanmayanlara ceza

Enerji Verimliliği Kanunu çerçevesinde merkezi sistemle ısınan binalarda kullanılması zorunlu olan ısı pay ölçer sistemi bulunmayanlara 81 bin 623 liraya kadar ceza verilebilecek. 


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren “5627 Sayılı Enerji Verimliliği Kanununun 10’uncu Maddesine Göre 2014 Yılında Uygulanacak Olan İdari Para Cezalarına İlişkin Tebliği”nde cezalar yüzde 3.93 oranında artırıldı. Buna göre, enerjiyi verimli kullanmayan işletme, bina sahipleri ve yöneticilerin yasaya aykırı davranmaları halinde ödeyecekleri idari para cezaları 813 lira ile 81 bin 623 lira arasında değişiyor.

  

Mevcut merkezi sistemli binalarda 5627 sayılı Enerji Verimliliği Kanunu gereğince ısı pay ölçer kullanmayan bina sahibi veya yöneticiler ‘sorumlu’ sıfatıyla idari para cezası ödemek zorunda kalacak. Aile ve ev ekonomisi uzmanları da, kanunun 2 Mayıs 2007 tarihinde çıktığını ve...