27 / 04 / 2024

enflasyon konut kredisi faiz oranları

enflasyon konut kredisi faiz oranları

Dünya Gazetesi köşe yazarlarından Tevfik Güngör bugünkü yazısında, bankaların faiz indirimini gerçekleştirmeleri için gerekli koşulları ve nedenlerini yazdı. İşte o yazı:

Enflasyon endeksli konut kredisi faizi ne kadar oldu?

Enflasyon endeksli konut kredisi faizleri temmuz ayında TÜFE’de yaşanan artışa bağlı olarak arttı. Peki güncel faizleri ne kadar oldu?

Kamu bankalarının konut kredisi faizleri Mayıs’ta düştü!

Nisan ayı enflasyon oranları sonrasında konut kredisi faiz oranları düşüşe geçti. Kamu bankalarının enflasyon endeksli konut kredisi faizleri 8 puan düştü. 

Kamu bankalarının konut kredisi faizleri düştü mü?

Yıllık enflasyon ortalamasının gerilemesi ile kamu bankalarının enflasyon endeksli konut kredisi faiz oranlarında Mayıs ayında düşüş yaşandı. Peki, Ziraat Bankası, HalkBank ve VakıfBank’ın sunduğu enflasyon endeksli konut kredisi faiz oranları Mayıs'ta ne kadar oldu?

Enflasyon endeksli konut kredisi faizleri Nisan’da ne kadar oldu?

Enflasyon oranlarında yaşanan artışa rağmen enflasyon endeksli konut kredisi faizleri Nisan ayında düştü. Faiz oranları ne kadar oldu?

Ziraat Bankası Enflasyon Endeksli Konut Kredisi mantıklı mı?

Ziraat Bankası Enflasyon Endeksli Konut Kredisi ürünü faizleri ne kadar? Enflasyon endeksli konut kredisi kullanmak mantıklı mı?

Enflasyon verileri konut kredisi faizlerini arttıracak mı? 

Türkiye İstatistik Kurumu dün Ocak ayı enflasyon verilerini açıkladı. Enflasyon yeni yılda da beklentinin üstünde kalarak yükselişini sürdürdü. Peki enflasyon verileri konut kredisi faizlerini nasıl etkileyecek?

Enflasyon endeksli konut kredisi faiz oranları ne kadar oldu?

Kasım ayı enflasyon oranları açıklandı. Enflasyondaki güncelleme sonrasında Enflasyon Endeksli Konut Kredisi faiz oranları Aralık ayında ne kadar oldu?

Konut kredisi faiz oranları yüzde 0.90'a düştü mü? 

Enflasyon oranlarındaki düşüşün ardından enflasyon endeksli konut kredisi faiz oranları geriledi. Enflasyon Endeksli konut kredisi faiz oranları kasım ayında yüzde 0.90 oldu...

Enflasyondaki düşüş konut kredisi faiz indirimlerini hızlandırır mı?

Enflasyon Eylül ayında 26 ayın ardından yeniden tek haneli rakamlara geriledi. Enflasyondaki düşüş konut kredisi faiz oranlarındaki indirimleri hızlandırır mı?

Enflasyon Endeksli Konut Kredisi ne kadar avantajlı?

Enflasyon endeksli konut kredisi faizleri ne kadar oldu?Enflasyon endeksli krediden sabit faizli krediye geçmenin avantajları neler?

Eylül’de enflasyon endeksli konut kredisi faizleri ne kadar?

Açıklanan enflasyon oranları sonrasında Eylül ayı için Enflasyon Endeksli Konut Kredisi faizleri yeniden güncellendi Enflasyon Endeksli Konut Kredisi faizleri ne kadar oldu?

Konut kredisi faizlerinde indirim sinyalleri hızlandı!

Dün açıklanan enflasyon oranlarının beklenenin altında gerçekleşmesi ile Merkez Bankası’nın Eylül Para Politikası Kurulu’ndan beklenen indirim olasılığı da arttı. Gelişmeler karşısında konut kredisi faizlerinde indirim sinyalleri hızlandı...

Enflasyon Endeksli Konut Kredisi faizleri yükseldi!

Bankaların enflasyon endeksli konut kredisi faiz oranları Temmuz ayı TÜFE’de yaşanan artışa bağlı olarak yükseldi. Enflasyon Endeksli Konut Kredisi faiz oranları 7 puan arttı.

enflasyon konut kredisi faiz oranları Haberi

enflasyon konut kredisi faiz oranları

Dünya Gazetesi köşe yazarlarından Tevfik Güngör bugünkü yazısında, bankaların faiz indirimini gerçekleştirmeleri için gerekli koşulları ve nedenlerini yazdı.


İşte o yazı: 


Bir kamu kuruluşu olan Emlak Konut, belli sayıdaki konutu belli süre için aylık yüzde 0.7 faizle, satışa çıkardı. Aylık yüzde 0.7 faiz yıllık yüzde 8.7 faiz demek.


Emlak Konut’unun yıllık yüzde 8.7 faizle satış yapması, bankaların da konut kredisi faizlerini yüzde 9.0’un altına indirmeleri bekleyişine yol açtı.


Günümüzde bankaların (ortalama) konut kredisi faizleri yıllık yüzde 13.70, ticari kredi faizleri yüzde 13.68 oranında.


Yılbaşından bu yana Merkez Bankası’nın faiz indirimi yanında banka kredilerinde de gerileme var ama, gerileme ufak ölçülerde.


Örneğin konut kredileri yüzde 14.3’den yüzde 13.7’ye geriledi. Ticari krediler yüzde 14.4’den yüzde 13.6’ya geriledi. Faizlerdeki gerileme küçük ölçüde oldu.


İhtiyaç sahipleri için kredinin maliyeti önemli....