26 / 04 / 2024

enflasyon korumalı tahvil

enflasyon korumalı tahvil

Kur korumalı mevduattan sonra enflasyon korumalı tahvil yolda. Uzmanlar uyardı. İşte detaylar…

KKM’da faiz bilmecesi! Faiz tavanı kaldırıldı! Kur korumalı mevduat hesaplarında yeni faiz oranları ne olacak?

Yüksek enflasyon karşısında alternatif getiri arayışına yönelenler yine kur korumalı mevduat hesabına yöneldi. Bir hafta içerisinde KKM hesapları 36 milyar liranın üzerinde artarken, uygulanacak faiz oranlarına ilişkin belirsizlik sürüyor.

Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı, Enflasyon Korumalı Tasarruf Kampanyası için düğmeye bastı!

Yarım asırlık Sinpaş Holding güvencesiyle faaliyet gösteren Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı; başlattığı yeni kampanyasıyla konut, iş yeri, araç alımlarında müşterilerine teslim tarihine kadar enflasyon artışından etkilenmeyen tasarruf modeli sunacak.

Düşük faiz ve yüksek enflasyon ortamında para nereye akıyor?

Yüksek enflasyon ve düşük faiz ortamında güvenli liman bulmaya çalışan, Kur Korumalı Mevduat ile konut yatırımı arasına sıkışan para kendine yeni bir yön arıyor. Altın Fed'in etkisinde, konut tıkandı, kripto paralar krizde, borsada yeni ralli başladı. Peki bu ortamda para nereye akacak?

Çiller Bonosu, Derviş Bonosu ve Süper Bono ne demek? Piyasalarda tansiyon yükseldi, bu sorun nasıl giderilecek?

Dolar son günlerde 16 lira seviyelerine kadar çıktı ve piyasalarda tansiyon yükseldi. Yakın bir zamanda piyasalardaki tansiyonun giderilememesine yönelik bir enflasyon endeksli tahvil çıkarılması planlanıyor. Peki bunun adı ne olacak? Çiller Bonosu, Derviş Bonosu ve Süper Bono ne demek?

Bankacılar kara kara düşünüyor! Kur korumalı mevduattan sonra enflasyon korumalı tahvil geliyor

Kur korumalı mevduattan sonra enflasyon korumalı tahvil yolda. Uzmanlar uyardı. İşte detaylar…

Kirada enflasyon oranı nedir?

Kira sözleşmesinin senelik olarak yenilenmesi halinde kira bedelinde zam yapılabiliyor. Peki, Ekim 2015 tarihinde kirada enflasyon oranı nedir? İşte 5 Ekim 2015 tarihinde TÜİK tarafından açıklanan veriler..

Enflasyon oranları Ekim 2015!

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi ile Tüketici Fiyat Endeksi her ay Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanıyor. Son veriler, 5 Ekim 2015 tarihinde açıklandı. İşte enflasyon oranları Ekim 2015..

Kirada enflasyon hesabı nasıl yapılır?

Kira sözleşmesi yenilenen kiralamalarda mal sahibi kira bedeline zam yapma hakkına sahip oluyor. Mal sahipleri, kiraya kanunda yazan kurallara göre zam yapabiliyor. Peki, kirada enflasyon hesabı nasıl yapılır?

Enflasyon oranları 5 Ekim'de saat 10:00'da açıklanacak!

Kira sözleşmesinin senenin sonunda yenilenmesi halinde kira bedeline belli oranlarda zam yapılıyor. Hesaplamada dönemin enflasyon oranları kullanılıyor. Bu aya ait enflasyon oranları 5 Ekim'de saat 10:00'da açıklanacak..

Kira enflasyon oranları Eylül 2015!

Kiracılık Hukukunun düzenlendiği Borçlar Kanunu gereğince kira döneminin yenilenmesi halinde kira bedeline belli oranlarda zam yapılıyor. Kira zammı, dönemin enflasyon oranlarına göre yapılıyor. İşte kira enflasyon oranları Eylül 2015..

Enflasyon oranları Ağustos 2015!

Ağustos 2015 dönemine ait enflasyon oranları, 3 Eylül'de Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklandı. Açıklanan verilere göre, ÜFE aylık %0,98 arttı. TÜFE ise aylık %0,40 arttı. İşte enflasyon oranları Ağustos 2015..

Enflasyon oranları 3 Eylül'de saat 10:00'da açıklanacak!

Mesken ve işyerlerinde kiracıyla yapılan sözleşmenin dönem sonunda yenilenmesi halinde mal sahibi kira bedeline zam yapma hakkına sahip oluyor. Kira hesaplamasında enflasyon oranları kullanılıyor. Enflasyon oranları 3 Eylül'de saat 10:00'da açıklanacak..

Rehinli tahvil nasıl olur?

Rehin ile Bir malı, ondan istifadesi, faydalanılması mümkün olan bir hak karşılığında el konuluyor. Gayrimenkullere ipotek ile rehin konulabiliyor. Peki, rehinli tahvil nasıl olur?

enflasyon korumalı tahvil Haberi

enflasyon korumalı tahvil

2021 yılının son günlerinde hayatımıza gire kur korumalı mevduat ile ilgili soru işaretleri hala devam etmekte.

Doların 18 TL’yi görmesi ile birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kur Korumalı Mevduat Sistemi’ni açıklamıştı.

Bu açıklamadan sonra dolar 14 TL’lere kadar düştü. Enflasyon yüzde 70’lerdeyken faizlerin ise 20’lerde olması kafaları karıştırıyor.

Henüz kur koruma mevduat ile ilgili soru işaretleri tam olarak cevap bulmamışken, enflasyon korumalı tahvil için hazırlıklarını tamamladığı duyuldu.

Reuters ise birçok uzman ile konuşarak, kur korumalı mevduat sistemi ve enflasyon korumalı tahvil ile alakalı bilgiler ve öngörüler aldı.

Reuters’ın kaynakları şu şekilde konuştu:

Konu hakkında bilgi sahibi bir kaynak: “Enflasyona endeksli tahvil detayları halen görüşme devam ediyor” “Temel sorunlardan biri enflasyona endeksli bir tahvile ek getiri olarak verilecek olan bölümün nasıl belirleneceği”

“Artı 10 puan...