27 / 04 / 2024

Erbil oturma iznir

Erbil oturma iznir

AA muhabirinin IKBY yetkililerinden aldığı bilgiye göre 3 bin yabancı şirketin faaliyet yürüttüğü Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Erbil kentinde günlük ortalama 1000 kişiye çalışma ve oturum izni verildiği bildirildi.

Erbil'de günlük 1000 yabancıya çalışma ve oturum izni veriliyor!

AA muhabirinin IKBY yetkililerinden aldığı bilgiye göre 3 bin yabancı şirketin faaliyet yürüttüğü Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Erbil kentinde günlük ortalama 1000 kişiye çalışma ve oturum izni verildiği bildirildi.

Oturma hakkı sözleşmesi örneği!

Bir konutun tamamında veya belli bir kısmında olan kullanım hakkına oturma hakkı deniyor. Oturma hakkının tesisi için taraflar arasında sözleşme imzalanması gerekiyor. İşte, oturma hakkı sözleşmesi örneği!

Oturma hakkı haczedilir mi?

Oturma hakkı şahsa sıkı sıkıya bağlı bir hak olduğu için, kiraya verilemiyor ve başkalarına devredilemiyor. Peki, oturma hakkı haczedilir mi?

Oturma hakkının devri!

Oturma hakkı, bir gayrimenkulün tamamının ya da bir kısmında kullanılabilen hak olarak karşımıza çıkıyor. Peki, oturma hakkı devredilebilir mi? İşte, oturma hakkının devri!

Ahmet Emin Ok Dedeman Erbil'in yeni Genel Müdürü oldu!

Turizm sektöründe uzun yıllardır çalışan Ahmet Emin Ok, Dedeman Erbil’e Genel Müdür olarak atandı. Dedeman Grubu bünyesinde çeşitli pozisyonlarda görev yapan Ok, en son Park Dedeman Gaziantep’te görev aldı.

Irak Erbil Real Expo Fuarı 1 Aralık'ta başlıyor!

Yabancılara konut satışını artırmayı hedefleyen Erbil Real Expo Fuarı Irak'ta düzenlenecek. Gayrimenkul sektöründe yatırımı cazip hale getirmesi öngörülen fuar 1 - 4 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek.

Divan Erbil, TripAdvisor Mükemmeliyet Sertifikası aldı!

TripAdvisor tarafından ödüle layık görüldü. 57 otel arasından birinci seçilerek TripAdvisor Mükemmeliyet Sertifikası alan Divan Erbil’in üstün hizmet anlayışı bir kez daha belgelendi.

Tefirom İnşaat Erbil'deki 5 bin kişilik konteyner kenti teslim etti!

Tefirom İnşaat, Kuzey Irak'ın başkenti Erbil'in Ainkawa semtinde, tamamıyla Türk menşeli yaşam konteynerlerinden oluşan 5 bin kişilik konteyner kenti Irak Göç ve Göçmenler Bakanlığı ve Erbil Valiliği yetkililerine teslim etti.

Kayseri Tomarza'da ruhsatsız ev yıkımına oturma eylemi!

Tomarza Belediyesi ruhsatsız yapılan bir evi yıkmak istedi. Ev sahibi Mehmet Üstünsoy annesi ile torunları inşaat halindeki evde oturma eylemi yaparak yıkıma engel olmaya çalıştı.

Mehmet Ali Erbil Bodrum'da mekan açıyor!

Ünlü sunucu ve şovmen Mehmet Ali Erbil, Muğla'nın Bodrum ilçesine mekan açmak için kolları sıvadı. Eğlence klübü olarak tanımlanan mekanın açılışı 6 Haziran'da gerçekleşecek.

TOKİ Gaziantep Şehitkamil oturma koşulu ve iade işlemleri!

TOKİ Gaziantep Şehitkamil'de aylık taksitler 341,03 TL'den başlıyor. Projede başvuru bedeli olarak 1.000 TL ödeniyor. İşte TOKİ Gaziantep Şehitkamil Beykent oturma koşulu ve iade işlemleri...

Kentsel dönüşüm kira yardımında bizzat oturma şartı var mı?

Kentsel dönüşümde riskli evini anlaşma yolu ile tahliye eden kimseler, başvuruları doğrultusunda kentsel dönüşüm kira yardımı alabiliyor. Peki, yeni düzenlemeye göre, kentsel dönüşüm kira yardımında bizzat oturma şartı var mı?

Oturma odası nasıl düzenlenir?

Bütün gün dışarıda geçen koşturmalardan sonra insanın evine gelip ayaklarını uzatarak dinlenmesi kadar daha güzel bir şey yoktur. Peki, oturma odası nasıl düzenlenmelidir? Nelere dikkat etmek gereklidir?

Oturma ruhsatını kim verir?

Tüm inşaat çalışmaları bitirilen ve oturuma hazır hale getirilen taşınmaz malların yasal olarak inşaatının bittiğinin belirtilmesi ve içerisinde oturumun başlaması için oturma ruhsatının alınması gerekiyor. Peki, oturma ruhsatını kim verir?

Erbil oturma iznir Haberi

Erbil oturma iznir


AA muhabirinin IKBY yetkililerinden aldığı bilgiye göre Kürt bölgesinde 2013 yılında 109 bin 444 Türk vatandaşı çalışma izni aldı. Kültür ve Turizm Bakanlığının verilerine göre geçtiğimiz yıl Habur Sınır Kapısı'ndan Kürdistan bölgesine 1 milyon 203 bin 886 Türk vatandaşı geçti. 

Konuyu AA'ya değerlendiren Erbil İkamet Müdürü Yadigar Enver Ferec, günlük 1000 yabancı ülke vatandaşına çalışma ve oturum izni verdiklerini belirterek, "En çok Türkiye vatandaşlarına ikamet veriyoruz. Bu da Türkiye ile ticaret ve iş birliği potansiyelimizin ne kadar yüksek olduğunu gösteriyor" dedi. 

Ferec, Türkiye'nin yanı sıra Suriye, İran, Etiyopya, Somali, Hindistan ve Amerika'dan da çalışmak için bölgelerine gelen çok sayıda insan olduğunu ifade etti. 

Kürdistan bölgesine hava ve karakoluyla gelen yabancılara ilk önce 15 günlük vize verdiklerini belirten Ferec, daha fazla kalmak isteyen...