19 / 04 / 2024

eski Fatih çarşıları

eski Fatih çarşıları

1985 yılında Arasta Çarşısı'ndaki 40 dükkan ihale usulüyle kiraya verilmiş. Çekişmeli geçen ihalede 11.5 metrekarelik ilk dükkan 380 bin liraya kiraya verilmiş. Dükkanlar toplamda 14 milyon 42 bin liraya kiraya verilmiş.

Eski binalarda kapılar niçin yüksekti?

Eski saray, ev, köşk ve binaların kapıları günümüzdeki yapılara göre daha yüksekti. Peki, Eski binalarda kapılar niçin yüksekti? 

Konut fiyatları artıyor! İstanbul'da 'fay' hattından kaçışlar başladı!

Deprem korkusu sebebiyle İstanbullular şehir içinde “göç” etmeye başladı. Zemini kötü ve yapı stoku eski mahallelerden kaçışlar hızlandı. “Zemini sağlam” denilen ilçelerde de konut fiyatları yükseldi...

A101 öyle bir indirim yaptı ki! 250 gramlık eski kaşar 49,90 TL’ye düştü! 2 Şubat 2023 Fiyat Listesi

A101’in bu haftaki indirimli ürünler kataloğunda kaşar peynirinden kahveye, deterjandan sabuna gazlı içecekler ve buzlu çaylardan bulaşık makinesi kapsülüne pek çok ürün grubu indirimli fiyatlarla tüketiciye sunuluyor. Peki A101’de indirime giren ürünler hangileri?  Fiyatları kaç TL? İşte detaylar…

Eskişehir'de konut fiyatları artacak mı?

Eskişehir Emlakçılar Odası Başkanı Gazi Çelik,  inşaat sektörünün hareketlenebilmesi için bankaların konut faiz oranlarının yüzde 1’ e düşürülmesini talep etti.

İstanbul’un tarihi çarşılarında dükkanlar kapanıyor!

Mısır Çarşısı, Mahmutpaşa, Sultanhamam, Mercan ve Kapalıçarşı; tarihi yarımada denilen Eminönü ve Beyazıt bölgesinde Osmanlı döneminden bugüne faaliyette bulunan tarihi çarşılardaki dükkanlar kapanıyor. Çarşı esnafı içinde bulundukları durumu anlattı...

Bursa'nın Hanlar Bölgesi'nde Cumhurbaşkanı kararıyla çalışmalar hızlandı!

Osmanlı'nın ilk başkent Bursa'da 14. yüzyılda oluşmaya başlayan, 16. yüzyılda han, bedesten ve çarşıların oluşumuna ilişkin gelişimini bitiren Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’ne eski ihtişamını kazandıracak tarihi projede kat edilen mesafe arttı.

Eskişehir Lokantacılar Odası'ndan esnaf kiralarına ilişkin açıklama!

Kovid-19 salgını sürecinde esnafın borçlarının biriktiğine vurgu yapan Eskişehir Lokantacılar Oda Başkanı Bahar Bilen, "Paket servisi haricinde iş yerini kapatmak zorunda kalan esnafın kira, elektrik, doğalgaz ve çalışanların maaşlarını devlet karşılamalı" dedi.

Gaziantep'teki tarihi çarşılar yeniliyor!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, kentin tarihi dokusunu korumak için kent genelinde bulunan çarşıları restore ediyor.

Bursa'da tarihi Ulu Cami ve çarşıların çevresindeki eski yapılar yıkılıyor!

Bursa'daki "Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi" kapsamında Kızılay, Merkez Bankası ve İŞKUR binalarının ardından 15 iş yeri yıkıldı.

Kayserililerin ticarette başarılarının sırları!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, Emlakkulisi.com okuyucuları için "Kayserililerin ticarette başarılarının sırları!" başlıklı yazısını kaleme aldı. İşte Kireçci'nin o yazısı...

Bursa'da tarihi Ulu Cami ve çarşıların etrafındaki eski yapılar yıkılıyor!

Bursa'da başlatılan "Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi" kapsamında devam eden yıkımlarla Ulu Cami ve çevresindeki çarşıların silüeti ortaya çıktı.

Edirne'deki tarihi çarşılar kapatıldı!

Edirne'de bulunan tarihi çarşılar, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında hizmete kapatıldı.

Eskişehir Çarşı'nın zemini için risk uyarısı!

Eskişehir'de çarşı bölgesinin zemininin yumuşak zemin olduğunu söyleyen TMMOB Mimarlar Odası Şube Başkanı Didar Duygu Altuntaş, “Çarşı bölgesinin zemini ciddi riskli. Sıvılaşma riski yüksek. Zemin yumuşak olduğu için tehlikeli” dedi.

eski Fatih çarşıları Haberi

eski Fatih çarşıları



İhale çekişmeli oldu


Arasta Çarşısı'nda 40 dükkan kiralandı


İhale usulü kiralanan dükkanlardan 11.5 metrekarelik ilk dükkan 380 bin liraya kiralandı


   Vakıflar Başmüdürlüğü tarafından yeniden restore edilen ''Arasta Çarşısı'daki 40 dükkan dün ihaleye verildi. Tahmin edilen sayının çok üzerinde taliplinin katıldığı ihalede çıkacak herhangi bir taşkınlığı önlemek için tedbir alan polis kimlik kontrolü yaptı.

   700 şahıs ve kuruluşun 400 milyon lira teminat vererek müracaat ettiği dükkanların ihalesi, büyük bir çekişme içinde geçti. Karaköy'deki Vakıflar Başmüdürlüğü, yemekhanesinde yapılan ve akşam 21.00'e kadar devam eden açık artırmaya katılanlar, isimleri tek tek okunup görevli polisler tarafından kimlik kontrolünden geçilerek salona alındılar. 

   İlk açık artırmaya...