20 / 04 / 2024

eski malik tahliye

eski malik tahliye

Satın aldığınız evdeki kiracı ile eski malikin tahliye taahhütnamesi imzaladığını farz edelim. Eski malik zamanında davalının yüklendiği tahliye taahhüdünden doğan dava hakkı da taşınmazı sonradan iktisap eden davacıya intikal eder mi?

Ev sahibiyle mahkemelik olan Ayşe Hatun Önal hakkında mahkemeden tahliye kararı! 

Türkiye eski güzeli ve şarkıcı Ayşe Hatun Önal 11 senedir kiracısı olduğu evin sahibi tarafından mahkemelik oldu. Mahkemenin boşaltma kararı olmasına rağmen evden çıkmayan  Önal hakkında mahkeme, kira akdinin fesh edilerek ikametinden tahliye edilmesine hükmetti.

Yeni ev sahibi eski kiracıyı artık çıkarabiliyor! Yargıtay kesin kararı açıkladı!

Yeni ev sahibi eski kiracıyı evden çıkarabilecek! Yargıtay, ev sahiplerini memnun edecek bir karar aldı. Bilindiği üzere, ev sahipleri kiracıları mahkemeye vererek evlerini tahliye ettirebiliyorlar.

Deprem riski taşıyan Keşan Belediye Binası tahliye edilecek!

Edirne Keşan'da yer alan eski belediye binası hakkında deprem riski taşıması nedeniyle tahliye kararı alındı.

Kiracısı ile sorun yaşayanlar dikkat!

Posta köşe yazarı Tamer Heper, '18 Ağustos 2020’de bir daire satın aldım. İçinde kiracı var. Ben de kirada oturuyorum. Daireyi satın aldıktan sonra ihtarname gönderip ‘çık’ dedim. Yanıtı ‘gücün varsa gel çıkart’ oldu. Eski malik ile yapılmış kira sözleşmesi yok. Haklarım nedir?' sorusunu yanıtladı.

Pana Yapı davasında tüm tutuklu sanıklara tahliye!

Fikirtepe’de Kurtlar Vadisi’nin yapımcısı Raci Şaşmaz’ın da aralarında yer aldığı 23 sanıklı davaya devam edildi. Eski Pana Yapı CEO’su Kürşat Coşkun Ufuk dahil tutuklu tüm sanıklar tahliye edildi, Şaşmaz’ında yurtdışına çıkış yasağı kaldırıldı.

Koronavirüs sürecinde kiracıya tahliye davası açılabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Kirada oturduğumuz ev satıldı. Yeni malik ihtarname gönderdi, tahliyemizi istedi, kira zammı yaptı. Ancak salgın nedeni ile evi tahliye edemedik. Bizim tahliyemiz için dava açacak. Böyle bir durumda haklarımız ne olabilir?' sorusunu yanıtladı.

Tahliye taahhüdü nedir?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun '2016’da 900 TL’ye ev tuttum. Kontrat için gittiğim gün ev sahibi tahliye taahhütnamesi çıkardı, ses çıkarmadım. 1 yıl sonra rayiç bedel diye kirayı 1100 yaptım. Mahkemeye versem eski yüzde 30 yüzde 40 farkları geri alabilir miyim?' sorusunu yanıtladı.

Saadet Partisi'nin genel merkez binası tahliye edilecek!

Eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan ve damadı Mehmet Altınöz'ün açtığı dava sonucunda Saadet Partisi'nin genel merkez binası 1 ay içinde tahliye edilecek.

Yeni malik eski kira sözleşmesi ile bağlı mıdır?

İçerisinde kiracısı olan ev veya işyerini satın alan yeni malik de bazı hak ve sorumluluklara sahip olmuş oluyor. Peki, yeni malik eski kira sözleşmesi ile bağlı mıdır?

Asena Atalay'ın Beykoz'da oturduğu eve tahliye kararı!

Asena Atalay ve Caner Erkin cephesinde yeni gelişme yaşandı. Erkin'in eski eşine nafaka ödemediği gerekçesiyle dava açılmasıyla başlayan tartışmaya Erkin karşılık verdi. Erkin, Beykoz’da Atalay için kiraladığı evin bedelini ödemeyince hakkında tahliye kararı çıkarıldı.

Cahit Paksoy tahliye edildi!

Akfa Holding ve alt şirketlerine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanmasına karar verilen İhlas Holding eski Üst Yöneticisi Cahit Paksoy'un, avukatının itirazı üzerine tahliye edildiği öğrenildi

Malik değişikliği nedeniyle tahliye!

Gayrimenkul kiralamalarında mal sahibi ile kiracılar bazı hak ve sorumluluklara sahip olmuş oluyor. Bu haklar, Borçlar Kanunu kapsamında düzenleniyor. Peki, malik değişikliği nedeniyle tahliye olur mu?

Yeni alınan evin tahliyesi nasıl olur?

Satın alınan taşınmazda kiracının olması ya da eski malikin çıkmaması problem teşkil edebiliyor. Ancak, yeni malikin kiracıyı veya eski maliki tahliye etme hakkı bulunuyor. Peki, yeni alınan evin tahliyesi nasıl olur?

eski malik tahliye Haberi

eski malik tahliye

Eski malik tahliye taahhüdü!

Satın aldığınız evde kiracı olduğunu ve eski malikin kiracı ile tahliye taahhütnamesi imzaladığını farz edelim. Peki, eski malik zamanında davalının yüklendiği tahliye taahhüdünden doğan dava hakkı da taşınmazı sonradan iktisap eden davacıya intikal eder mi?


İhtarnamede tahliye taahhüdünden bahsedilmemesi tahhüdün sonuç doğurmasına engel olmuyor. Konu ile ilgili 6. Hukuk Dairesi'nin aldığı karar şu şekilde sıralanıyor:


6. Hukuk Dairesi 

1991/5234 E., 1991/5536 K.

TAHLİYE TAAHHÜDÜ

YENİ MALİK

"İçtihat Metni"


T.C.

Y A R G I T A Y

Altıncı Hukuk Dairesi


E. 1991/5234

K. 1991/5536

T. 25.4.1991


ÖZET : Taşınmaz el değiştirmekle, bu taşınmazdan doğan bütün hak ve borçlar yeni temellük edene geçer. Eski malik zamanında davalının yüklendiği tahliye taahhüdünden doğan dava hakkı da taşınmazı sonradan iktisap eden davacıya intikal eder.


İhtarnamede tahliye taahhüdünden bahsedilmemesi tahhüdün sonuç doğurmasına engel değildir.


(6570 s....