26 / 04 / 2024

Eski stadyumlar millet bahçesi mi olacak

Eski stadyumlar millet bahçesi mi olacak

Meclis KİT Komisyonu’nda açıklamalar yapan TOKİ Başkanvekili Sami Er, “18 ilde 22 millet bahçesi yapıyoruz. Bunlar, eski statların yerine olacak” dedi.

Bayrampaşa'daki Millet Bahçesi için geri sayım başladı!  Eski Pancar Motor Fabrikası arazisi yeninden hayat buluyor

Bayrampaşa’da eski Pancar Motor Fabrikası alanına 45 bin metrekarelik millet bahçesinin inşaat çalışmalarında sona gelindi. 

Atatürk Havalimanı'na yapılacak Millet Bahçesi'nin adı ne olacak? Bakan Kurum'dan açıklama

Türkiye'nin en eski havalimanlarından biri olan Atatürk Havalimanı uluslararası uçuşlara kapatıldı. Havalimanı arazisine Millet Bahçesi yapılacak. Pazar günü temel atma töreni yapılacak Millet Bahçesi'nin isminin ne olacağı sorusunu Bakan Murat Kurum cevapladı.

Eskişehir'deki riskli binalar belirlendi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Vilayet Meydanı'nda gerçekleştirilen Eskişehir Millet Bahçesi, İl Halk Kütüphanesi ve Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Toplu Açılış Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Eskişehir'de bina stokunun tamamını tarayıp, riskli binaları belirlediklerini belirtti.

Buca'da eski cezaevi yerine millet bahçesi inşa edilecek!

Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Onur Çakır, bugünkü yazısında Buca'da inşa edilecek millet bahçesini kaleme aldı.

Mersin, Çamlıbel Millet Bahçesi ile canlanacak!

Mersin'de bir zamanlar sahip olduğu hareketliliğiyle kent ekonomisinin kalbi niteliğindeki Çamlıbel mahallesi, Marina Projesi ve Millet Bahçesi ile eski günlerine kavuşacak.

TOKİ'den millet bahçesi atağı!

TOKİ kullanım ömrünü tamamlamış, şehirlerin merkezinde yer alan eski stadyum alanlarını millet bahçesine dönüştürme çalışmalarını hızla sürdürüyor. 

Hatay Millet Bahçesi için çalışmalar 21 Mayıs'ta başlıyor!

Eski Hatay Stadyumu'nun yerine inşa edilecek olan Hatay Millet Bahçesi için ilk kazma 21 Mayıs'ta vurulacak. 

Sivas'ta 4 Eylül Stadyumu yerine millet bahçesi!

Sivas'ta bulunan eski 4 Eylül Stadyumu'nun yerine millet bahçesi inşa edildi. Millet bahçesinin yapımı 6 ay içerisinde tamamlanarak belediyeye teslim edildi.

Kartal'da eski maden ocağı millet bahçesi oluyor!

Kartal'da uzun zamandır atıl bir gölet olarak bekleyen eski maden ocağı millet bahçesi oluyor. Kartal Millet Bahçesi, toplam 482 bin metrekarelik alandan meydana gelecek.

Konya Millet Bahçesi’nin inşaat çalışmalarında son durum!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla eski stadyum alanında inşa edilen Millet Bahçesi'nin Türkiye'nin en güzel Millet Bahçelerinden biri olacağını ve Selçuklu başkentine çok yakışacağını belirtti. 

Muş Millet Bahçesi'nin yüzde 55'i tamamlandı!

Muş'ta eski şehir stadyumunun yerinde inşa edilen Millet Bahçesinde fiziki gerçekleşme yüzde 55'e ulaştı.

Eskişehir Millet Bahçesi'nde sona geliniyor!

AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı, "Türk Dünyası Kültür Ajansı olarak stadyum yerine yapılaşmaya açmadan büyük bir rekreasyon alanı millet bahçesi yapacağımızı 2014 yılında söylediğimizde pek inandırıcı gelmemişti ama bugün eser ortaya çıkıyor" dedi. 

Sivas'a ikinci millet bahçesi müjdesi!

Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, geçtiğimiz günlerde açılan Sivas Millet Bahçesi'nde konuştu. Bilgin, 27 Haziran Parkı ve eski Numune Hastanesinin olduğu alana ikinci millet bahçesi yapılacağını müjdeledi...

Eski stadyumlar millet bahçesi mi olacak Haberi

Eski stadyumlar millet bahçesi mi olacak

Sözcü gazetesinden Deniz Ayhan'ın haberine göre, İstanbul'daki Atatürk Havalimanı'nın ve Ankara'daki Atatürk Kültür Merkezi arazisinin millet bahçesine dönüştürüleceğinin açıklanmasından sonra, adında Atatürk olan 7 stadyum da millet bahçesi oluyor. TOKİ Başkanvekili Sami Er, Meclis KİT Komisyonu'nda yaptığı açıklamada, “Millet bahçesi projesi kapsamında 18 ilde 22 millet bahçesi yapıyoruz. Bu bahçeler eski stadyumların yerine yapılacak” diye konuştu. Millet bahçelerinin; Batman, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Hatay, Malatya, Mersin, Samsun, Sivas, Trabzon (2) Sakarya ve Diyarbakır'da olacağı belirtildi.

YEDİ ATATÜRK STADYUMU

Millet bahçesi olacak statların 7'si “Atatürk” adını taşıyor. Böylelikle Bursa Atatürk, Eskişehir Atatürk, Diyarbakır Atatürk, Giresun Atatürk, Hatay Atatürk, Konya Atatürk ve Sakarya Atatürk Statları millet bahçesine dönüşecek. 18 ilde yapılacak millet bahçelerinin 16'sı da eski statların yerine konulacak. Stadyumdan millet bahçesine dönüştürülmesi...