26 / 04 / 2024

eskişehir kirasını ödeyemeyen esnaf

eskişehir kirasını ödeyemeyen esnaf

Kızılay, Eskişehir'de kiracısı olan esnafa icra gönderdi. Kovid-19 sslgını sebebiyle iflasın eşiğine gelen kebapçı Ömer Kaya'ya kirasını ödeyemediği için icra yolladı. Kaya, "Saat 15.00'e kadar bir çay satıp, 1 TL kazandım. İntihar edeceğim" dedi.

Küçük esnafa kira darbesi! İş yeri kiraları beşe katlandı, kirasını ödeyemeyen kepenk indiriyor!

Küçük esnaf fahiş orandaki kira artışlarından oldukça dertli. Geçen yıl 10 bin lira kira ödeyen bir esnaf bugün 50 bin liralık astronomik rakamlarla karşılaşırken, kirasını ve diğer giderlerini karşılamakta zorlanan çoğu esnaf kepenk kapatıyor.

Yılmaz Büyükerşen'den Eskişehir İnönü'deki arazi için açıklama! 

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı, Yılmaz Büyükerşen son günlerde sosyal medyada ortaya çıkan İnönü ilçesindeki Türk Hava Kurumu İnönü Eğitim Merkezi’nin arazisi ile ilgili açıklamalada bulundu. 

15 bin TL'lik kirasını ödeyemeyen Defne Samyeli, 30 bin TL'lik ev arıyor!

Şimdiki evinin 15 bin TL’lik kirasını aylarca ödemediği söylenen Defne Samyeli'nin aylık kirası 40 bin TL olan Ulus'ta Boğaz manzaralı 5 odalı havuzlu bir villa ile Kemer Country'de aylık kirası 30 bin TL kütük evlere bakması şaşkınlık yarattı.

Kayseri'de kirasını ödeyemeyen esnaf AVM tarafından icraya verildi!

Kayseri'de, kirasını ödeyemeyen esnaf, AVM'yi işleten şirket tarafından icraya verildi. İş yapamadığı için biriken 40 bin liralık kira borcuna karşılık 500 bin liralık ürününe el konulan Aysun Bıyık'ın, "Ödeyemiyorum arkadaş, ödeyemiyorum" diye çığlık attı.

Eskişehir'de Kızılay kirasını ödeyemeyen esnafı icraya verdi!

Kızılay, Eskişehir'de kiracısı olan esnafa icra gönderdi. Kovid-19 sslgını sebebiyle iflasın eşiğine gelen kebapçı Ömer Kaya'ya kirasını ödeyemediği için icra yolladı. Kaya, "Saat 15.00'e kadar bir çay satıp, 1 TL kazandım. İntihar edeceğim" dedi.

Kirasını ödeyemeyen esnaf yardım beklerken, icra geldi!

Diyarbakır’da, Kovid-19 salgını sebebiyle zor günler geçiren otogar esnafı yardım beklerken, icralık oldu. Kiralarını ödeyemeyen pek çok esnaf, otogarı işleten şirket tarafından icraya verildi.

Mahkemeden emsal karar! Kirasını ödemeyince dava açtı!

Bursa'da, koronavirüs salgını sürecinde 23 bin TL’lik dükkan kirasını ödeyemeyen restoran sahibi, kira bedelinin düşürülmesi için mahkemeye başvuruda bulundu. Dükkan sahibi de kararın Yargıtay süreci sonuçlanana kadar kirayı yarı oranda ödedi.

Antalya'da kirasını ödeyemeyen kiracıya emlakçıdan 'anahtarını alırım' tehdidi! 

Koronavirüs sebebiyle çalışamayan Ayşe Biçici, evinin 1 aylık kirasını ödeyemedi. Evi kiralamasına aracı olan emlakçı Biçici'yi anahtarı alıp, evden atmakla tehdit etti...

Ev kirasını ödeyemeyene işlem yapılabilir mi?

Koronavirüsü salgınının yarattığı sıkıntılı süreç sebebiyle konut kirasını ödeyemeyen kiracıya icra daireleri kapalı olduğu için 30 Nisan tarihine kadar işlem yapılamayacak. Mücbir sebep nedeniyle herhangi bir kira artışı da yok.

Eskişehir Çarşı'nın zemini için risk uyarısı!

Eskişehir'de çarşı bölgesinin zemininin yumuşak zemin olduğunu söyleyen TMMOB Mimarlar Odası Şube Başkanı Didar Duygu Altuntaş, “Çarşı bölgesinin zemini ciddi riskli. Sıvılaşma riski yüksek. Zemin yumuşak olduğu için tehlikeli” dedi.

Evinin kirasını ödeyemeyen Chloe Loughnan İrlanda'ya döndü!

Serdar Ortaç'ın eski eşi Chloe Loughnan, tuttuğu evin kirasını ödeyemez hale geldi. Memleketi İrlanda'ya dönen Chloe, 'Bir daha geri dönmeyeceğim' dedi.

Kirasını ödeyemeyen kiracıya ev sahibi kaç gün süre vermeli?

Kiracı ve ev sahiplerinin merak ettiği konular arasında yer alan kira ödenememesi halindeki durumlar internette cevap arayan sorular arasında yer alıyor. Peki kiracının kirasını ödeyemediği durumlarda ev sahibi kiracısına kaç gün süre vermelidir?

Eskişehir Şehir Hastanesi'nin 5 aylık kirası 3,9 milyar TL'yi aştı!

CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü Eskişehir Şehir Hastanesi'nin 5 aylık kirasının 3,9 milyarı aştığını söyledi.

eskişehir kirasını ödeyemeyen esnaf Haberi

eskişehir kirasını ödeyemeyen esnaf

Eskişehir’de yaşayan Ömer Kaya, Kızılay’a ait iş merkezinde bir dükkan kiraladı. Kovid-19 salgını sebebiyle iş yapamayan Kaya, 3 bin 500 TL’lik kirasını ödeyemedi. Sözcü'den Kemal Atlan'ın haberine göre; evli ve üç çocuk babası esnaf, Kızılay’a olan birikmiş kira borçları sebebiyle icralık oldu. 

Eskişehir 4. İcra Müdürlüğü tarafından Kızılay'ın alacağına karşılık Ömer Kaya hakkında icra takibi başladı. Mahkemenin itirazını kabul etmediği Kaya'nın, bir yıllık kontratının bitmesi sebebiyle dükkandan çıkması isteniyor.

SON ÇARE İNTİHAR EDECEĞİM

Devletten kira ya da herhangi bir yardım almadığını belirten Ömer Kaya, evine ekmek götürebilmek için iş yerinde çay satışına başladı. Sabah erken saatte dükkanını açan Kaya, şöyle konuştu:

– Saat 15.00’a kadar bir bardak çay sattım, kasada sadece 1 TL para var. Dükkanı açarken 150 bin TL masraf yaptım. Yaklaşık...