26 / 04 / 2024

etil alkol zam

etil alkol zam

Türkiye'de yerli üretimi olmayan girdi mahiyetindeki ham madde ve ara mamullere uygulanan gümrük vergileri sanayicilerin girdi maliyetlerini düşürmek ve rekabet gücünü artırmak amacıyla Avrupa Birliği (AB) ile eş zamanlı olarak düşürüldü.

Eyüp Sabri Tuncer’den 100 dönümlük arazi üzerine 42.5 milyon Euro'luk yatırım!

Yeni bir tesis yatırımı düğmeye basan Eyüp Sabri Tuncer, Balıkesir’de 100 dönümlük arazi üzerinde toplamda 42.5 milyon Euro'luk yatırım yapmayı planlıyor. Paylaşılan detaylara göre söz konusu firma, yıllık 50 milyon litre etil alkol üretecek.

Alkol ürünlerine tek tek gelen zamlara bir yenisi daha eklendi! Bu kez de şaraba zam geldi!

Yeni yılın ardından alkollü içeceklere, tütün mamulleri ve sigara çeşitlerine adeta zam yağdı. Ardı arkası kesilmeyen zam haberlerine bir yenisi daha eklendi bu kez de şarap ve şarap bazlı içeceklere zam geldi. Kararı Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar duyurdu. İşte güncel fiyatl

Şekerde ürküten senaryo! Bunu daha önce hiç duymadınız

Son dönemde fiyatları artan şekerle ilgili yeni bir iddia daha ortaya atıldı. Buna göre en büyük ihracatçı konumunda olan Brezilya'da üreticilerin etil alkol üretimine yöneleceği ve fiyatların yine yükseleceği öne sürüldü.

Solunum cihazı ihracatında ön izin şartı kaldırıldı!

Solunum cihazları ve bunların sarf malzemeleri, ihracı ön izne bağlı mallar listesinden çıkarılırken, etil alkol, kolonya, dezenfektan ve hidrojen peroksit ihracatında kayıt ve izin uygulamasına son verildi.

Kilis Suma Fabrikası 3 milyon TL'ye yıkılacak! 

Kilis Suma Fabrikası’nda dezenfektan ve kolonya üretiminde kullanılan etil alkolü üretebilecek 16 tesis bulunuyor. Fakat fabrika için yıkım kararı verildi. Yıkım işi 3 milyon TL bedel ile yapılacak...

Eylül ayında kiracıya en fazla ne kadar zam yapılacak?

Meskenlerde kiracıya yapılacak zamlar, Borçlar Kanunu ile ÜFE oranlarına bağlanmış olup; işyeri kiralamalarında 2020 yılına kadar böyle bir sınırlama bulunmuyor. Peki, Eylül ayında kiracıya en fazla ne kadar zam yapılacak?

Elektriğe zam mı geliyor?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ile birlikte Kayseri Valiliğini ziyaret etti. Yıldız, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ile birlikte geldiği Kayseri’de, elektriğe zam yapılacağı yönündeki haberleri değerlendirdi.

İstanbul'da okul servis ücretlerine zam!

İstanbul'da okul servis ücretlerine yaklaşık yüzde 8 oranında zam yapıldı. Zamla birlikte en yakın mesafe 151 TL, en uzak mesafe (23-25 km) 370 TL oldu.

Kira zam oranları nasıl hesaplanır?

Kira zamları, taşınmaz mal sahibi tarafından kiracısına belli bir oranda yapılıyor. Peki mesken kirasına ne kadar zam yapılır? İşyeri kirasına ne kadar zam yapılır? Kira zam oranları nasıl hesaplanır?

İşyeri kirasına ne kadar zam yapılır?

Taşınmaz kiralamalarında, yenilenen kira döneminde kiracıya nasıl zam yapılması gerektiği, Borçlar Kanunu kapsamında açıklanıyor. Peki, kanuna göre, işyeri kirasına ne kadar zam yapılır? İşte işyeri kira zam hesapları..

Ev kirasına ne kadar zam yapılır?

Kiracı ve ev sahibi yasal haklar, Borçlar Kanunu kapsamında düzenleniyor. Ev sahibi, kira döneminin yenilenmesi halinde kiraya zam yapabiliyor. Peki, ev kirasına ne kadar zam yapılır?

Yıllık kira zam oranları ne kadar oldu?

Kira kanunu gereğince kira bedelinde yapılacak yıllık zamlar, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanıyor. Peki bu ayki enflasyona göre yıllık kira zam oranları ne kadar oldu?

Kiracıya bu ay ne kadar zam yapılacak?

Mesken kiralamalarında yapılacak zamlar dönemin ÜFE oranlarına bağlanırken; işyeri kiralamaları için böyle bir sınırlama bulunmuyor. Peki mesken kiralamalarında kiracıya bu ay ne kadar zam yapılacak?

etil alkol zam Haberi

etil alkol zam

Yurt içinde yerli üretimi olmayan girdi mahiyetindeki ham madde ve ara mamullere uygulanan gümrük vergileri, sanayicilerin girdi maliyetlerini aşağıya çekmek amacıyla düşürüldü. Etil alkolde ise yerli üretimin desteklenmesi amacıyla dökme olanlarda gümrük vergisi yüzde 25'e, ambalajlı olanlarda ise yüzde 30'a yükseltildi.

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile bazı sanayi ürünlerine yönelik İthalat Rejimi Kararı'nda değişiklik yapıldı. Kararla, Türkiye'de yerli üretimi olmayan girdi mahiyetindeki ham madde ve ara mamullere uygulanan gümrük vergileri sanayicilerin girdi maliyetlerini düşürmek ve rekabet gücünü artırmak amacıyla Avrupa Birliği (AB) ile eş zamanlı olarak düşürüldü. Karar, 1 Temmuz'da yürürlüğe girecek.

GÜMRÜK VERGİSİNE GELEN ZAM 15 GÜN SONRA YÜRÜRLÜĞE GİRECEK

Sanayi ürünlerinde kullanılan etil alkolde yerli üretimin desteklenmesi amacıyla dökme olanlarda yüzde 10 olarak uygulanan gümrük vergisi yüzde 25, ambalajlı olanlarda yüzde...