28 / 03 / 2024

etiyopya gaz projesi

etiyopya gaz projesi

Etiyopya, Cibuti ve Çin ortaklığıyla hayata geçirilmesi beklenen 4 milyar dolarlık doğalgaz projesi Cibuti ve Etiyopya arasında inşa edilecek bir doğalgaz boru hattı, sıvılaştırma tesisi ve Cibuti’de inşa edilecek bir ihraç terminalinden oluşuyor.

Kahramanmaraş'ta Yerinde Dönüşüm Projesi kapsamında inşa edilen konutların inşaatı tam gaz!

"Asrın felaketi" şeklinde belirtilen 6 Şubat depremlerinin merkez üssü olan Kahramanmaraş'ta, "Yerinde Dönüşüm Projesi" kapsamında sağlanan hibe ve kredi destekleri ile konutların inşası tam gaz devam ediyor...

Kayseri Kocasinan'da kentsel dönüşüm çalışmaları son gaz! Şehrin geleceği garantiye alınıyor!

Kocasinan Belediyesi tarafından Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde Erkilet Ertuğrulgazi Mahallesi'ndeki 2. etabın temeli atıldı ve inşaat çalışmaları son gaz devam ediyor. 

Yeni nesil şehir kütüphanesi geliyor! Ödüllü kütüphane için çalışmalar son gaz devam ediyor! 

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin yeni nesil Şehir Kütüphanesi projesi için çalışmalar son gaz devam ediyor. 

TOKİ 250 bin sosyal konut projesi emlak sektörünü nasıl etkileyecek? Konut fiyatları düşecek mi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Eylül ayında açıkladığı TOKİ Sosyal Konut projesine başvurular tam gaz devam ediyor. Peki TOKİ Sosyal Konut projesi, kur ve enflasyondaki artış ile her geçen gün darbe alan konut fiyatlarını nasıl etkileyecek? TOKİ 250 bin sosyal konut projesi ev fiyatlarını düş

Akman Holding’in Kanada projesi Regal Plaza’da satışlar tam gaz!

Yurt içi ve yurt dışı yatırımlarıyla adını sıkça duyuran Akman Holding, Kanada Toronto’daki 2’nci dev projesi Regal Plaza’nın satışlarına son sürat devam ediyor. Bölgenin en büyük akıllı ve çevreci karma projesi olma özelliği olan Regal Plaza’nın home-ofis dairelerinin şuan yüzde 60’ı satıldı.

Çamlıca Cami Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 2. Etap yıkım töreni yarın!

Üsküdar’da “Büyük Dönüşüm” sloganıyla sürdürülen ve depreme dayanıklı olmayan binaların yıkımıyla hayata geçirilen kentsel dönüşüm faaliyetleri tam gaz devam ediyor. Çamlıca Camii Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 2. Etabı için 32 binanın yıkımı yarın gerçekleştirilecek.

Samsun Saathane Projesi'nde 8 katlı binanın yıkımı tamamlandı!

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Saathane Projesi kapsamında yıkım çalışmaları tam gaz ediyor. Proje kapsamında 8 katlı bir yapının yıkımı daha gerçekleşti. 

Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesi tam gaz!

Beyoğlu’nda Okmeydanı’nı sağlıklı bir yaşam alanı haline getirmek için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesi’nde yeni döneme geçildi. 

Kanal İstanbul projesi tam gaz! Tapu sınırları belirleniyor! 

Kanal İstanbul projesi için hazırlıklar tam gaz devam ediyor. Projenin çevresinde inşa edilecek “Yenişehir”in Başakşehir Şahintepe sınırları içinde kalan yapı adalarında tapu süreci başladı.

KİPTAŞ Silivri 4. Etap Konutları'nın inşaatı tam gaz!

KİPTAŞ Silivri 4. Etap Konutları'nın inşaatı tam gaz devam ediyor. Temeli 13 Haziran'da atılan KİPTAŞ Silivri 4. Etap Konutları projesi depreme dayanıklı şekilde inşa ediliyor...

Antalya 3. Etap Raylı Sistem Projesi’nin inşaatı tam gaz!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Antalya Büyükşehir Belediyesi 3. Etap Raylı Sistem Projesi çalışmaları kapsamında Akdeniz Üniversitesi Meltem kapısı önündeki katlı kavşakta asfalt döküm çalışmalarına başlandı. 

Türk Akım Doğal Gaz Boru Hattı projesi 2019 sonuna kadar tamamlanacak!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Rus doğal gazını Türkiye’ye ulaştıracak Türk Akım Doğal Gaz Boru Hattı çalışmalarında sona yaklaşıldığının haberini vererek "İnşallah bir aksilik olmazsa bu yıl sonuna kadar projeyi bitirmiş olacağız" açıklamasını yaptı...

Sur Yapı Antalya projesi tam gaz!

8 milyar yatırımla SUR Yapı tarafından Antalya'da hayata geçirilen 19 bin bağımsız bölümlü Antalya Projesi'nde çalışmalar hızla devam ediyor. 

etiyopya gaz projesi Haberi

etiyopya gaz projesi

Etiyopya Dışişleri Bakanı Tedros Adhanom, Etiyopya ve Cibuti ülkeleri arasında gerçekleştirilen bakanlar düzeyindeki ortak komite toplantısında proje hakkında bilgi verdi.


Toplantıda konuşan Adhanom, projenin Etiyopya ve Cibuti arasındaki çok sayıda iş birliği alanının bir parçası olduğunu söyledi. Tren hattı, otoyol ve enerji ağı projelerinin önemine değinen Adhanom, bu projeyle iki ülke arasındaki ekonomik entegrasyon sürecinin daha iyi ileriye götürüleceğini söyledi.


Cibuti Dışişleri Bakanı Mahmud Ali Yusuf ise projenin gerçekleşmesi için büyük bir zorlukla yüz yüze kalacaklarını belirtirken toplantıların entegrasyon gündemini daha ileriye taşımayı hedeflediğini belirtti.


Proje, Cibuti ve Etiyopya arasında inşa edilecek bir doğalgaz boru hattı, sıvılaştırma tesisi ve Cibuti’nin Damerjog bölgesinde inşa edilecek bir ihraç terminalinden oluşuyor.


Her yıl 12 milyar metreküp doğalgaz taşıyacak olan proje, 700 kilometrelik bir boru hattına sahip...