24 / 04 / 2024

ev kiraları koronavirüs

ev kiraları koronavirüs

Posta yazarı Tamer Heper 'Üniversite öğrencisiyim. 'Pandemiden dolayı okuduğum şehirden yaşadığım şehre gelmek zorunda kaldım. Ev sahibim 3 aylık kira istedi ama ben oturmadığım eve kira ödemek istemedim. Bana senet imzalattı ödemem için. Ödeme yapmasam ne olur?' sorusunu yanıtladı.

Ev kiralarına sınırlama mı getiriliyor? Şehirlere göre kirada üst limit iddiası!

Bazı ev sahiplerinin fırsatçılık yaparak kiraları iki katına çıkarması sonrası, sosyal medya ve bazı medya kuruluşlarında "Ev kiralarına il il limit getiriliyor" şeklinde haberler yer almıştı. Ancak konu hakkında resmi bir açıklama yapıldı.

ABD'de koronavirüs dolandırıcılığı! Dolandırıcılar paralarla Türkiye’den ev aldı!

ABD Adalet Bakanlığı 48 kişinin koronavirüs salgını sürecinde açlıkla mücadele programlarında dolandırıcılık yaptığını belirledi. Dolandırıcıların paralarla Türkiye’den ev aldığı ifade edildi...

Avrupa'da son dakika kira kararı! Hollanda'da ev sahiplerine kira sınırlaması getirilecek!

Hollanda hükümeti, ülkede yaşanan konut sıkıntısı sebebiyle hızla yükselen ev kiralarına karşı orta gelir gruplarını korumak amacıyla serbest piyasadaki kiralık konut fiyatlarına müdahale edecek.

Ev kiralayacaklara şok! Sözleşmede bunları gözden kaçırmayın!

Ev kiralarında yaşanan yükselişler son zamanda sık sık gündeme geliyor. Peki kira sözleşmelerinde nelere dikkat edilmeli? İşte ayrıntılar...

Hızla artan ev kiraları karşısında kiracıların yüzünü güldürecek teklif! Kira kontratında yazmıyorsa...

İstanbul başta tüm Türkiye'de konut sıkıntısının had safhaya ulaşması kiralık ev arayanların ev sahiplerinin her isteğine 'Evet' deme noktasına getirdi. Kiracılarla ev sahipleri arasında yaşanan anlaşmazlıklar nedeniyle mahkemelerde iş yükü arttı.

Ev kiraları uçuyor! İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı herkesin söylemekten çekindiği gerçeği açıkladı

İstanbul'da ev kiralarının uçuşa geçmesi, vatandaşın cebini de bir hayli zorluyor. İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa, en sonunda gelin, kaynana ve eltinin bir arada yaşamak zorunda kalacağını dile getirdi.

Ev kiraları cep yakıyor!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Şeref Oğuz bugünkü köşesinde ev kiralarındaki fahiş yükselişleri kaleme aldı. İşte Şeref Oğuz'un 'Kira zulmünün önüne kim, nasıl geçebilir?' başlıklı yazısı...

Antalya'da ev kiraları uçtu!

Koronavirüs salgını sürecinde Antalya'nın bazı bölgelerinde yarı yarıya düşen konut kiraları, öğretimin başlamasıyla beraber astronomik seviyelere yükseldi.

Çin'den yüksek ev kiralarına kısıtlama!

Yüksek ev kiraları sebebiyle harekete geçen Pekin yönetimi, kira zamlarına sınır getirdi. Artık ülkedeki konut sahipleri kiralarını yüzde 5'ten fazla artıramayacak.

Koronavirüs kiralık ev ilanlarını nasıl etkiledi?

Koronavirüs salgını döneminde evini kiralamak isteyen mal sahipleri ilanlarda birbirinden ilginç taleplerde bulundu. Öyle ki bazı ilanlarda ev sahibi medeni durumunu gösteren döküm talep ediyor. 

Koronavirüs salgını sonrası ev arayışları ne oldu?

Koronavirüs salgını ile beraber yaşam standartlarımızın değişmesiyle gayrimenkul alım şekilleri de değişti. Eskiden 20 kişinin gezdiği daireleri şimdilerde en fazla 3-4 kişi inceliyor. Peki, daireleri gezmeden kiralamak mümkün mü? 

Koronavirüs salgınıyla ofisler eve, evler ofise dönüşüyor!

Mimarlık şirkti DİEM'in Kurucu Ortağı C. Melih Şamlı, koronavirüs salgınıyla beraber çalışanların nerede oturduğunun öneminin kalmadığını söyleyerek,  "Yeni dönem olarak adlandırdığımız yakın ve orta vadeli süreçte 'ofis+ev' konsepti, 2021 yılı itibarıyla bir daha çıkmamak üzere hayatımıza girdi." d

Sakarya'da esnaflar ev kiralarını ödeyemiyor!

Koronavirüs nedeniyle Sakaryalı esnafın sıkıntı yaşadığını dile getiren İyi Parti Sakarya İl Başkanı Selçuk Kılıçaslan esnafın ev kirasını bile ödeyemediğini dile getirdi.

ev kiraları koronavirüs Haberi

ev kiraları koronavirüs

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun 'Ben 23 yaşında üniversite öğrencisiyim. Pandemiden dolayı okuduğum şehirden yaşadığım şehre gelmek zorunda kaldım. Fakat ev sahibim kira konusunda yardımcı olmadı. 3 aylık kira istedi ama ben oturmadığım eve kira ödemek istemedim. Sonuçta bana senet imzalattı sonradan ödemem için. Ancak imzam hiçbir kurumda kayıtlı değil. Senet olmasına rağmen ödeme yapmasam ne olur?' sorusuna cevap verdi. İşte Tamer Heper'in yazısı...

Ben 23 yaşında üniversite öğrencisiyim. Pandemiden dolayı okuduğum şehirden yaşadığım şehre gelmek zorunda kaldım. Fakat ev sahibim kira konusunda yardımcı olmadı. 3 aylık kira istedi ama ben oturmadığım eve kira ödemek istemedim. Sonuçta bana senet imzalattı sonradan ödemem için. Ancak imzam hiçbir kurumda kayıtlı değil. Senet olmasına rağmen ödeme yapmasam ne...