19 / 04 / 2024

ev metrekareleri küçüldü

ev metrekareleri küçüldü

Avrupa ve ABD’de yaygın olarak kullanılan depolar Türkiye’de de yeni bir pazar haline geldi. Evlerin küçülmesi, mecburi doğu hizmeti ve seyahat alışkanlıklarının artması gibi birçok faktör depoculuğu cazip hale getirdi. 

Ev fiyatları artarken, metrekareleri küçülüyor!

Türkiye genelinde yeni inşa edilen evlerin metrekareleri son 20 yılda 29 metrekare küçüldü. Uzmanlar bu durumu arsa payı ve inşaat maliyetlerinin maliyetine bağlıyor.

Başakşehir Şahintepe'nin kentsel dönüşümünde flaş gelişme: Ev yıkıldıktan sonra yürütmeyi durdurma kararı geldi!

Başakşehir Şahintepe Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm krizinde bir son dakika gelişmesi yaşandı. İstanbul Bölge İdare Mahkemesi Altıncı İdari Dava Dairesi, bir vatandaşın evi yıkıldıktan sonra yürütmeyi durdurma kararı verdi. 

Düzce depreminin üzerinden 24 yıl geçti! 12 Kasım 1999'da 7.2 büyüklüğündeki depremde 16 bin 666 ev yıkıldı!

Türkiye'de 12 Kasım 1999'da Düzce'de meydana gelen depremin üstünden 24 yıl geçti. 782 kişi yaşamını yitirdiği depremde 16 bin 666 ev yıkıldı.

Sağanak yağış hayatı felç etti! Düzce'de 1 ev yıkıldı, Kastamonu ve Samsun'da ise evler tahliye edildi!

Türkiye genelinde etkili olan sağanak yağışlar hayatı felç etti. Bu kapsamda, Düzce'de 1 ev yıkıldı, Kastamonu'nda 13, Samsun'da ise 3 ev tahliye edildi. İşte detaylar...

10 ilde binlerce bina yıkıldı! Kredi ile ev alanların durumu ne olacak? Depremzedeler dikkat!

Kahramanmaraş merkezli depremler sebebiyle binlerce bina yıkıldı. Bu binalar arasında kredi ile satılan konutlar da yer alıyor. Peki kredi ile konut alanlar ne yapacak? İşte ayrıntılar...

Gaziantep Şahinbey'de 9 bin 720 ev yıkıldı!

Gaziantep'e bağlı Şahinbey Belediyesi ilçe genelinde kentsel dönüşüm çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Çalışmalar dahilinde 9 bin 720 evin yıkımı yapıldı. 

Van'da sel sonrası 6 ev yıkıldı!

Van'ın Başkale ilçesinde sağanak yağışlar sonrası yaşanan sel nedeniyle  6 ev yıkılırken 30 evde hasar meydana geldi.

Kahramanmaraş'ta hazine arazisine inşa edilen ev ve ahır yıkıldı!

Kahramanmaraş’ta hayvancılık faaliyetinde bulunan Sümbül Ailesi’nin konut ve ahırları hazine arazisinde inşa edildikleri sebebiyle yıkıldı. 

Hindistan'da şiddetli yağışlar nedeniyle çok sayıda ev yıkıldı!

Hindistan'ın güneyinde bulunan Telengana eyaletinde şiddetli yağışlar nedeniyle çok sayıda ev yıkıldı. Yıkılan evlerin altında kalan 15 kişi hayatını kaybetti.

Rize İkizdere'de çığ sonucunda Adil Bayraktar’a ait ev yıkıldı!

Rize’nin İkizdere ilçesine bağlı Eskice bölgesinde meydana gelen çığ olayı sonucunda Adil Bayraktar’a ait ev çığ altında kalması sonucunda yıkıldı.

Van Başkale'de evler ve ahırlar yıkıldı! 

Merkez üssü İran'ın Hoy kenti olan 5,9 büyüklüğündeki depremin en çok hissedildiği İran sınırındaki mahallelerde birçok ev ve ahır yıkıldı, bazıları da ağır hasarlandı...

Keşan'daki 134 metruk yapı yıkıldı!

Edirne Keşan’daki metruk yapıların yıkım çalışmaları başladı. Bu kapsamda 134 metruk ev yıkıldı. Keşan Kaymakamı Nuri Örder konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Kaymakam Örder; ”134 adedi yıkıldı 34 evi aldığımız önlemlerle metruk yapı olmaktan çıkardık” dedi.

Adana Feke'de yol çöktü: 1 ev yıkıldı!

Adana Feke'de meydana gelen heyelan sonucunda yol çöktü. İlçede bir ev yıkıldı ve kullanılmaz hale geldi.

ev metrekareleri küçüldü Haberi

ev metrekareleri küçüldü

Arsa maliyetlerinin artması ile birlikte özellikle büyük şehirlerde başlayan küçük ev modası beraberinde yeni iş modellerini de getirdi. Yeni Şafak'ta yer alan habere göre küçülen metrekarelerle evlerde kullanım alanları azalırken var olan metrekareleri en etkin şekilde kullanmak için farklı iş fikirleri de geliştirilmeye başlandı. 

Önce daha az yer kaplayan ama işlevi daha büyük olan mobilyalar üretilir oldu. Ardından sık kullanılmayan ev eşyalarının saatlik ve günlük kullanımına izin veren paylaşım ekonomisiyle kiralama modellerine şahit olduk.

Şimdilerde ise evine ve iş yerine sığamayanlar için kolay, esnek ve pratik depo çözümleriyle yeni bir sektör ortaya çıkmaya başladı. Yurt dışında yaygın olarak kullanılan depolar artık Türkiye’de de talep görüyor. Bu alanda hizmet veren şirket sayısı 5’e ulaştı. Pazara en son giren firma Etra Holding iştiraki...