27 / 04 / 2024

Evde tadilat yaparken karşılaşabilinecek tehlikeler

Evde tadilat yaparken karşılaşabilinecek tehlikeler

Bu yaz evinizdeki tadilatı kendiniz yapmakta kararlıysanız bu haberi okumadan işe girişmeyin. Eğlenceli görünen bu tadilatta dikkat edilmezse hastanelik olabilir hatta ailenizin de sağlığını riske sokabilirsiniz.

Evde tadilatın metrekaresi 500 TL'ye yükseldi!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs sürecinde evlerde geçirilen süre artınca tadilat talepleri de arttı. Gelen son zamlarla parke, pencere, boya, seramik, kapı gibi dekoratif yenilemenin metrekare maliyeti 500 TL'ye yükseldi.

Gaziantep'te duvarın altında kalan inşaat işçisi yaşamını yitirdi!

Gaziantep'te Şahinbey ilçesi Yavuzlar Mahallesi Bademli Sokak'ta bir evde tadilat yaparken yıkılan duvarın altında kalan işçi, yaşamını yitirdi.

Cam balkonsuz ev kalmayacak!

Koronavirüs sürecinde evde tadilat işlerinde artış yaşandı. Bu dönem içerisinde en çok dikkat çeken servis ise cam balkon hizmeti oldu. Cam balkon talebi geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 181 arttı.

Tümer Metin ve Gamze Topuz'un evinde tadilat var!

Eski milli futbolcu Tümer Metin ve oyuncu Gamze Topuz, uğradıkları bir dükkandan ellerinde matkapla ayrıldı. Gazetecileri gören Metin, “Evde tadilat var, iş başa düştü” dedi.

6 maddede evinizde tadilat için izlenecek prosedürler!

Avukat Kadir Kurtuluş ile Avukat Figen Şimşek, Emlakkulisi.com okurları için evde yapılan tadilat, bakım veya onarım işlerine ilişkin yazı kaleme aldı. İşte yazının detayları...

Evde tadilat yaparken dikkat edilmesi gereken 8 tehlike!

Bu yaz evinizdeki tadilatı kendiniz yapmakta kararlıysanız bu haberi okumadan işe girişmeyin. Eğlenceli görünen bu tadilatta dikkat edilmezse hastanelik olabilir hatta ailenizin de sağlığını riske sokabilirsiniz.

George Clooney'nin Londra'daki evinde tadilat krizi yaşandı!

Birinci evlilik yıl dönümlerini kutlayan Emel ve George Clooney'nin Londra'nın batısındaki Berkshire bölgesinde yeni aldıkları evde gerçekleşen tadilat komşularını kızdırdı.

Kiracı evde izinsiz tadilat yaparsa ne olur?

Mal sahibi kiraya verdiği evde yenilik ve değişiklikler yapabiliyor. Peki, kiracı evde değişiklik yapabilir mi? Bu değişiklik için izin alması gerekir mi? Kiracı evde izinsiz tadilat yaparsa ne olur?

Evde tadilat saatleri!

Apartman ve konut sitelerinde daire sahibi olan kimseler, evleri hakkında istediği değişiklikleri yapabiliyor. Peki, evde tadilat hangi saat aralığında yapılmalı? İşte evde tadilat saatleri 2014...

Kiracı evde tadilat yapabilir mi?

Borçlar Kanunu gereğince, kiraya veren, kiralananda, kira sözleşmesinin feshini gerektirmeyen ve kiracıdan katlanması beklenebilecek olan yenilik ve değişiklikler yapabilir. Peki, kiracı evde tadilat yapabilir mi?

Belediyeden tadilat izni almak!

Evde tadilat yapılması halinde, yapılacak tadilatın niteliğine göre belediyeden tadilat izni almak gerekebiliyor. Peki hangi tadilatlar için belediyeden izin alınması gerekiyor? Tadilat izni belediyeden nasıl alınır?

Evde tadilat için belediyeden izin alınır mı?

Evde tadilat yapmak için izin alınıp alınmayacağı hususu, yapılacak tadilatın türüne ve yarattığı sonuca göre değişkenlik gösteriyor. Peki evde hangi tadilatlar için izin alınması gerekir?

Evde tadilat yapmak için izin!

Evde tadilat yapmak için tüm kat maliklerinden izin alınması gerekiyor mu? Yoksa tavan, taban veya duvar ile birbirine bağlantılı bulunan bağımsız bölümlerin izin alınması yeterli oluyor mu?

Evde tadilat yaparken karşılaşabilinecek tehlikeler Haberi

Evde tadilat yaparken karşılaşabilinecek tehlikeler

Türkiye’de yapı marketlerinin çoğalmasıyla birlikte ‘evdeki tadilat ve dekorasyonu kendin yap’ fikri kulağa hoş gelmeye başladı. Bu işler gerçekten eğlenceli. Fakat dikkat edilmezse hastanelik olabilir hatta ailenizin de sağlığını riske sokabilirsiniz.


Mimar Funda Varlık ve İç Mimar Oya Çavdar, evinizde tadilat ve dekorasyon sırasında karşılaşabileceğiniz gizli tehlikeleri ve almanız gereken önlemleri sizler için kaleme aldı:


1-) EVİNİZİ BOYARKEN KANSER RİSKİNİ GÖZ ARDI ETMEYİN


Evde kullanılan boyaların içindeki çözücüler ve bir takım uçucu organik bileşikler sağlığa zararlı kimyasallar içerir. Boyalar kururken bu kimyasallar havaya karışır ve tarafımızdan teneffüs edilir.


Konut için günümüzde en çok kullanımda olan boyalar; plastik boyalar, su bazlı boyalar ve yağlı boyadır.


Su bazlı boyalar akrilik esaslı. Alerjik ve koku hassasiyeti olan kişiler için üretilmiştir. Su ile inceltilebilmesi ve solvent salgılamaması önemli...