26 / 04 / 2024

Evde tadilat saatleri!

Evde tadilat saatleri!

Apartman ve konut sitelerinde daire sahibi olan kimseler, evleri hakkında istediği değişiklikleri yapabiliyor. Peki, evde tadilat hangi saat aralığında yapılmalı? İşte evde tadilat saatleri 2014...



Evde tadilat saatleri!

Apartman ve konut sitelerinde daire sahibi olan kimseler, evleri hakkında istediği değişiklikleri yapabiliyor. Kimi tadilatlar için belediyeden izin alınması gerekirken, kimi tadilatlar için ise izin alınmasına gerek kalmıyor.


Bu doğrultuda evde tadilat yapmak isteyen kimselerin uyması gereken tek şey ise; tadilat saat saatleri.


Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliği ile çevresel gürültüye maruz kalınması sonucu kişilerin huzur ve sükûnunun, beden ve ruh sağlığının bozulmaması için gerekli tedbirlerin alınmasını sağlamak ve kademeli olarak uygulamaya konulmak üzere; planların uygulanması ile ilgili usul ve esasları belirliyor.


Yönetmelik kapsamında, apartman tadilat saatlerine bir kısıtlama getirilmemesine karşın, Komşuluk Hukuku çerçevesinde bilhassa akşam ve gece saatlerinde tadilat yapılmasına izin verilmiyor. 


Bu saatler dışında yapılacak tadilatlarda bina yönetimine haber verilmesi, yönetimce bina sakinlerinin haberdar edilmesi ve tadilatın olabildiğince rahatsızlık vermeyecek şekilde yapılmasına özen gösterilmesi gerekiyor. 


Buna göre tadilatların hafta içi 8:30-17:30 arası hafta sonu ise 11:00-17.30 arası tadilat yapılması için uygun zaman dilimi olarak kabul ediliyor.


Evde tadilat saatleri dışında tadilat yapılması halinde kat malikleri Kabahatler Kanunu’nun 36’ncı maddesi çerçevesinde işlem yapılması ve neden olunacak gürültü sorununun Çevre Kanunu ve Kabahatler Kanununda belirtilen hükümler çerçevesinde cezalandırılması için yasal yollara başvurabiliyor.


Daire içi tadilat izni!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön