26 / 04 / 2024

Evim Riskli Değil Nasıl İtiraz Ederim

Evim Riskli Değil Nasıl İtiraz Ederim

Riskli yapı süreci içinde riskli olduğu tespit edilen yapıya itiraz edilebilir mi? Riskli yapı tespitine karşı ev sahipleri nasıl itiraz edebilir? İşte riskli olduğu tespit edilen yapıya itiraz etmenin detayları...

Rıdvan Akgün: Dükkana değil, konuta yatırım yapın!

Kentsel dönüşüm projeleriyle nedeniyle İzmir'de kira fiyatlarının arttığını dile getiren İzmir Emlak Kulübü Başkanı Rıdvan Akgün, "Yatırımcıların piyasada boş duran dükkanlara değil, konuta yatırım yapmalarını tavsiye ediyoruz" dedi

Aziz Torun: Evler pahalı değil gelir yetersiz!

Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun gayrimenkuldeki talep yetersizliği olduğunu açıkladı. Torun “İnsanların eve ihtiyacı var ama satın alma gücü yeterli değil. Gelir artmıyor” dedi.

FETÖ'nün İzmir'deki evlerinin akıbeti belli değil!

FETÖ'ye ait olan Yamanlar Koleji'nin yanındaki 3 müstakil evin akıbeti belli değil.

İzzettin Küçük: Başarılı idareci yapan değil yıkandır!

Rising City Gayrimenkul Fuarı ve 15. İnşaat Fuarı gerçekleşti. Fuarın açılışında konuşan Vali İzzettin Küçük, kentsel dönüşümün önemine dikkat çekti. Küçük, ''Benim kanaatime göre, başarılı idareci yapan değil yıkandır” diye konuştu.

Konut değil, yaşam alanları inşa edilmeli!

Adana Bölge Gazetesi yazarı Semir Sümbul yazında "Konut değil, yaşam alanları da inşa edilmeli" konusuna değildi. İşte o yazı

Mustafa Balcı: Şuanda yapılan kentsel dönüşüm değil!

İMO Antalya Şube Başkanı Mustafa Balcı, “Kentsel dönüşüm parsel bazında değil ada veya mahalle bazında yapılmalı. Şuanda yapılanların hiçbirisi kentsel dönüşüm değil. Parsel bazlı dönüşümler daha sonra yapılacak değişikliklerin önüne geçiyor. Orada yeni bir tasarrufta bulunma şansı kalmıyor” dedi.

Giresun Bulancak'ta rant değil, hizmet önemli!

Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar, ilçesindeki sorunlara ve hakındaki sorulara cevap getirdi. Yakar, ''Rant değil, hizmet peşindeyiz'' dedi.

Battal İlgezdi: İmar bir lütuf değil haktır!

Ataşehir Belediyesi, İçerenköy ve Küçükbakkalköy Mahalleleri için İmar Bilgilendirme Toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Başkan İlgezdi "İmar bir lütuf değil, olması gerekendir." dedi.

Şarık Tara: Tecrübeye değil, gençlere güvenin!

Enka’nın onursal başkanı Şarık Tara,şirketlerin yurtdışında başardı olmalarının en önemli adımının dürüstlük olduğunu söylüyor. Yeni Türkiye’de başarıya giden yolda gençliğin enerjisinin de önemli olacağını anlatan Tara, “Başarı için tecrübeye değil, gençliğin dinamizmine güvenin” diyor.

Dolara değil konuta yönelen kazanır!

Konuta yapılan yatırımın her dönem kazandırdığını belirten Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, dolardaki artışın inşaatta hayra değil zamma alamet olduğunu söyledi.

Necati Tığlı: Giresun’a stadyum değil, fabrikalar lazım!

CHP Giresun İl Başkanı Necati Tığlı, “SEKA Kâğıt Fabrikası Giresun ekonomisinin can damarı, binlerce insanın ekmek kapısıydı. Çotanak Arena Stadyumu ve Olimpik Yüzme Havuzu yapıyorlar. Oysa Giresun’a stadyum değil, işsizliği çözecek fabrikalar lazım” dedi.

Antalya’da yapılan kentsel dönüşüm değil, rantsal dönüşüm!

İnşaat Mühendisleri Odası Şube Başkanı Mustafa Balcı, Antalya’da şu an yapılan kentsel dönüşüm değil rantsal dönüşümdür. Müteahhitler yık yap metodu ile binayı yenilemektedir. Kendilerine rant sağlamaktadır” diyerek kentsel dönüşüm mantığını eleştirdi.

Samsun Canik'te kentsel değil, şehirsel dönüşüm yapılıyor!

Samsun'un Canik İlçe Belediye Başkanı Osman Genç, ilçede sadece fiziki olarak bir kentsel dönüşüm değil, uyguladıkları eğitim, kültür, spor gibi projelerle de şehirsel dönüşüm gerçekleştirdiklerini söyledi.

Evim Riskli Değil Nasıl İtiraz Ederim Haberi

Evim Riskli Değil Nasıl İtiraz Ederim


Riskli yapı sürecinde riskli olduğu tespit edilen yapıya itiraz nasıl olur?


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü tarafından hazırlanan dosyada yer alan açıklamalar şöyle; 



RİSK TESPİTİNİN YAPILMASI


Vatandaşlar yapılarını, Bakanlığa, belediyelere, il özel idarelerine, büyükşehirlerde büyükşehir belediyelerine, büyükşehir ilçe belediyelerine veya Bakanlıkça lisanslandırılacak, kurum ve kuruluşlara tespit ettirebilirler. Bu aşamada herhangi bir çoğunluk aranmaz. Maliklerden birinin veya kanuni temsilcisinin müracaatı ile bu tespit yapılabilir. Müracaat için tapu belgesinin ve kimlik belgesinin fotokopisi gereklidir. Riskli yapılar, 6.3.2007 tarihli ve 26454 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Deprem Bölgelerinde Yapılacak Binalar Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre tespit edilir.



RİSKLİ OLDUĞU TESPİT EDİLEN YAPILAR


Yapılan tespitler neticesinde Riskli olduğu tespit edilen yapılar, tespiti yapanlar tarafından (Bakanlığa, belediyelere, il özel idarelerine, büyükşehirlerde büyükşehir belediyelerine, büyükşehir ilçe belediyelerine...