25 / 04 / 2024

evin ekspertiz değerinin belirlenme süresi

evin ekspertiz değerinin belirlenme süresi

Ekspertiz raporu kaç günde çıkar?: Ekspertiz sonrası rapor bankaya 1 yada 3 iş gününde ulaşıyor. Sonra banka, kredi ile ilgili kesin kararını veriyor. Eğer kredi talebi onaylanırsa kredinin kulandırımı için tapu ipotek işlemleri yapılıyor...

Konut alımında yeni dönem geldi: Neler değişecek? Ev alacaklar hemen göz atın! 

Konut kredilerinde yeni dönem resmen başladı. Bundan sonra tapusu olan vatandaş, yeni bir konut daha alırsa, evin değerinin yüzde 90’ı değil, yüzde 22.5’i kadar kredi alabilecek. İşte merak edilenler...

Tapuda evin değerinin az gösterilmesi cezası nedir?

Taşınmaz malların alım satım işlemleri üzerinden tapu harcı ödeniyor. Kimi zaman satış bedeli olduğundan az gösteriliyor. Peki, tapuda evin değerinin az gösterilmesi cezası nedir?

Panora AVM 2021'de 62.5 milyon TL kira geliri elde etti!

Panora AVM'nin yıllık kira değeri 51 milyon 985 bin TL + KDV olarak belirlendi. AVM'nin kira tahsilatı belirtilen ekspertiz değerinin yaklaşık yüzde 20 üzerinde, 62 milyon 502 bin TL tutarında gerçekleşmiştir.

Akfen GYO'nun 2021'deki kira bedeli ekspertiz değerinin yüzde 111'i kadar oldu!

Akfen GYO portföyünde yer alan gayrimenkullerden 5 yıllık dönem için alınan toplam kira bedeli, 5 yıllık kira ekspertiz değeri toplamının yüzde 88'i kadar gerçekleşirken, 2021 yılında alınan kira bedeli ise kira ekspertiz değerinin yüzde 111'i oranında gerçekleşti. 

Metaverse’te arsaların değerinin artması ya da düşmesi neye bağlı?

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen Metaverse’te arsaların değerinin artması ya da düşmesi neye bağlı?

Yeni Gimat GYO'nun kira ekspertiz değeri 15 milyon TL oldu!

Yeni Gimat GYO'nun portföyünde bulunan Ankamall AVM ve CP Ankara Oteli'nin değerleme raporuna göre 2020 yılı için aylık kira ekspertiz değerleri sırasıyla KDV Hariç 15 milyon 14 bin 286 TL ve 500 bin TL olarak tespit edildi.

Özderici GYO'dan gayrimenkul alım ve satım açıklaması!

Özderici GYO'nun Tebliğ'de belirtilen ekspertiz değerinin yüzde 95'inin altında bir satış bulunmamakta ve aynı dönemde şirket portföyüne bir gayrimenkul alım işlemi bulunmamakta

Panora AVM'nin kira ekspertiz değeri 89.6 milyon TL!

Panora GYO'nun portföyündeki Panora AVM'nin 2020 yılı yüzde 100 doluluk oranı dikkate alınarak yapılan hesaplama ile yıllık kira ekspertiz değeri 89 milyon 604 bin TL + KDV olarak tespit edildi.

Alarko GYO Eskice arsası ekspertiz değerleme raporu!

Alarko GYO'nun portföyünde yer alan Büyükçekmece Eskice 3 adet parsel için değerleme kuruluşunca hazırlanan ekspertiz değerleme raporu yayınlandı. 

Alarko GYO Sarıyer Maslak arsası ekspertiz değerleme raporu!

Alarko GYO'nun portföyünde yer alan Sarıyer Maslak arsası için değerleme kuruluşunca hazırlanan ekspertiz değerleme raporu yayınlandı. 

Alarko GYO Alkent 2000 Çarşı ekspertiz değerleme raporu!

Alarko GYO'nun portföyünde yer alan Büyükçekmece Alkent 2000 Çarşı'daki 10 adet dükkan için değerleme kuruluşunca hazırlanan ekspertiz değerleme raporu yayınlandı. 

Alarko GYO Çankaya binası ekspertiz değerleme raporu!

Alarko GYO'nun portföyünde yer alan Ankara Çankaya binası için değerleme kuruluşunca hazırlanan ekspertiz değerleme raporu yayınlandı. 

Alarko GYO Şişhane DİM İş Merkezi ekspertiz değerleme raporu!

Alarko GYO'nun portföyünde yer alan Şişhane DİM İş Merkezi için değerleme kuruluşunca hazırlanan ekspertiz değerleme raporu yayınlandı. 

evin ekspertiz değerinin belirlenme süresi Haberi

evin ekspertiz değerinin belirlenme süresi


Ekspertiz raporu kaç günde çıkar?


Bankaların konut kredilerinde kredi karar verebilmesi seçilen evin kredi kullanacak kişinin ödeme şartlarını aşmayacak olmasına bağlıdır. Yani aylık geliriniz ile ödeyebileceğiniz miktarların uyumlu olması gerekiyor. Evin bulunduğu il, ilçe, evin kaç senelik olduğu, evin tamamlanmış ya da inşaat halinde olması, evin kat mülkiyetinin olup olmaması, değeri de, kredi kararını doğrudan etkiliyor. Ayrıca bankalar kredi kullanarak almak istediğiniz ev için bir ekspertiz raporu da talep ediyor.


Standart olarak evin ekspertiz değerinin en fazla yüzde 75’i kadar kredi kullanılabiliyor. Bu arada unutmayın evin ekspertiz değeri her zaman satış bedeline eşit olmayabilir. Tapu bilgilerine ya da evin mevcut durumuna bağlı olarak satış bedeli ile ekspertiz bedeli farklılık gösterebiliyor. Buna ek olarak banka, rapordaki ekspertiz değerini yukarı ya da aşağı...