19 / 04 / 2024

evin gerçek değeri nasıl bulunur

evin gerçek değeri nasıl bulunur

T24 Gazetesi konuk yazarı ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi/Hukuk Fakültesi-Mali Hukuk Ana Bilim Dalı Doç. Dr. Murat Batı, bugünkü yazısında ev alıp satılırken gerçek bedelinin gösterilmemesini ve bu durumun sonuçlarını kaleme aldı. İşte Murat Batı'nın o yazısı...

Konutta rayiç bedel kurnazlığına yüzde 25 ceza!

Daha az tapu harcı ödenmesi amacıyla gayrimenkulün devir ve iktisap bedelinin düşük gösterilmesi büyük problemler yaratabiliyor. 

Konutun gerçek değeri nasıl belirlenir?

Konut alımlarında ya da satışlarında bazı kurnazlıklar ve hileler yapılabiliyor. Bazen ev sahipleri bazen de kiracılar bu nedenle mağdur oluyor. Masraflardan kaçınmak isteyen kişiler evlerin değerini düşük gösteriyor. Peki evin gerçek değeri nasıl belirlenir?

Ev alacaklar dikkat! Bu haberimiz size!

Gayrimenkul alımlarında ya da satışlarında bazı kurnazlıklar ve hileler olabiliyor. Masraflardan kaçınmak isteyen kişiler gayrimenkullerin değerlerini daha düşük gösterebiliyor. Peki gayrimenkullerin gerçek değeri nasıl belirlenir? İşte ayrıntılar...

Evinizin değerini bilin!

Gayrimenkul alırken veya satarken bazı hileler yapılabiliyor. Masraftan kaçmak isteyenler, gayrimenkulün değerini daha düşük gösterebiliyor. Ancak bu durum yasal değil. Peki bir evin gerçek değeri nasıl bulunur? İşte tüm merak edilenler...

Satın alacağınız evin gerçek değerini bulmanın yolu!

Satın almaya karar verdiğiniz ev için fazla para ödüyor olabilirsiniz. Peki evin fiyatının gerçek değeri olup olmadığı nasıl bulunur? İşte 2 farklı yöntemle evin  gerçek değerini anlamanın yolları...

Gayrimenkul sektöründe balon söndü! Konut fiyatları gerçek  değerine iniyor!

Konut fiyatlarındaki fahiş artışlar ev almak isteyenleri uzun bir dönem zorladı. Son 6 aydır düşüşe geçen konut fiyatları gerçek değerlerine inmeye başladı. 

Prof. Veysel Ulusoy'dan enflasyon açıklaması! Anladık mı gerçek enflasyon oranını şimdi?

Bağımsız Enflasyon Araştırma Grubu'nın (ENAG) kurucusu Veysel Ulusoy, sosyal medya hesabı X'ten bütçe rakamlarına değinerek gerçek enflasyon rakamını açıkladı.

S&P Global: Türkiye'de enflasyon hedefleri daha gerçekçi hale geldi!

S&P Global Kıdemli Direktörü Frank Gill Türkiye'de ekonomi politikalarında önemli bir dönüşüm olduğunu ve yabancılar tarafından para politikasının yakından takip edildiğini söyledi. Gill, “Enflasyon hedefleri daha gerçekçi görünüyor” dedi.

Konut Kredisi (Mortgage) nedir? Evin krediye konu değeri nasıl belirlenir?

Gündemden düşmeyen konut kredisi kavramı ve detayları vatandaşlar tarafından ilgiyle takip ediliyor. Peki, Konut Kredisi (Mortgage) Nedir? Evin krediye konu değeri nasıl belirlenir? İşte detaylar..

Gayrimenkul değeri nasıl hesaplanır? Ev fiyatları nasıl belirlenir?

Gayrimenkulün değeri, bir ev için önemli bir faktör olup, satın almayı düşündüğünüz veya sahip olduğunuz bir gayrimenkulün gerçek değerini belirlemek önemli bir adımdır. Peki bir evin değeri nasıl hesaplanır ve hesaplama yöntemleri nelerdir? İşte bu konuyla ilgili önemli bilgiler…

İkinci el araç satışlarındaki yeni düzenleme ile pandemi öncesi beklentisi: Araçlar gerçek değerlerine ulaşacak

İkinci el araçlarla ilgili yeni düzenlemelerin gelmesi hem satıcıları hem de vatandaşların yüzünü güldürdü. İkinci el araç satışlarındaki yeni düzenleme ile pandemi öncesi beklentisi oluşurken, fiyatların gerçek değerlerine ulaşması bekleniyor.

Barbie’nin ‘Rüya Evi’ gerçek hayatta inşa edildi: İki gün ücretsiz konaklama imkanı sunulacak!

Barbie filminin reklam çalışmaları şaşırtmaya devam ediyor. Son olarak yapımcılar, Barbie'nin Rüya Evini gerçek hayatta inşa etti ve Airbnb'de listeledi.

Gerçek 4d Çizim Ve Dizayn Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Gerçek 4d Çizim Ve Dizayn Hizmetleri Limited Şirketi bugün Küçükçekmece'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Abdurrahim Sarsur tarafından kuruldu.

Dolar yerinde durmuyor! Mert Başaran 10 gün sonra doların geleceği rakamı açıkladı! Şu anki fiyatlar gerçek değil...

Emlak ve yatırım uzmanı Mert Başaran doların şu anda gerçek değerinde olmadığını belirterek,  doların 10 gün sonra geleceği seviyeyi açıkladı.

1 doların gerçek değeri ortaya çıktı! İşte doların asıl ederi...

IIF Eski Başekonomisti, doların gerçek değerini açıklayarak aslında 1 doların asıl değeri bu kadar diyerek rakam verdi.

İkili kur oluşturuldu diyen ekonomist Özgür Demirtaş dolarda gerçek rakamı açıkladı! Gördüklerinizi unutun! 

İkili kur oluşturuldu diyen ekonomist Özgür Demirtaş dolarda gerçek rakamı açıkladı! Gördüklerinizi unutun! Doların gerçek değeri bu...

Seda Sayan'ın 4 milyon dolarlık evindeki gerçek ortaya çıktı! En ince ayrıntısına kadar paylaştı!

Hem özel hayatı hem de kariyeri ile adından sıkça söz ettirmeyi başaran Seda Sayan 4 milyon dolara aldığı villa ile ilgili gündemden düşmüyor. Seda Sayan'ın 4 milyon dolarlık evindeki gerçek ortaya çıktı! İşte Seda Sayan'ın 4 milyon dolara aldığı villa ile ilgili ayrıntılar.

Altının rotası belli oldu! Altın düşecek mi, yükselecek mi? Uzmanı resmen yanıtladı!

Rakamı görenler gözlerine inanamadı: Altının gerçek değeri bu değil dedi, rakamı net olarak açıkladı. O seviyeye hazırlıklı olun diyen ünlü ekonomist Tunç Şatıroğlu'nun altın tahmini olay yarattı.

evin gerçek değeri nasıl bulunur Haberi

evin gerçek değeri nasıl bulunur

Son zamanlarda konutların fiyatları rekor seviyelere ulaştı. Konut ve genel olarak gayrimenkul satışlarında alım satım işlemleri yapılırken gerçek bedel yerine daha düşük bedelden işlem yapılmış gibi gösterilebiliyor. Peki bu durumun sonuçları neler? 

T24 Gazetesi konuk yazarı ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi/Hukuk Fakültesi-Mali Hukuk Ana Bilim Dalı Doç. Dr. Murat Batı, bugünkü yazısında ev alıp satılırken gerçek bedelinin gösterilmemesini ve bu durumun sonuçlarını kaleme aldı. İşte Murat Batı'nın 'Ev alıp satarken gerçek bedelini göstermeyenlere hapis cezası bile verilebilir' başlıklı yazısı...

Özellikle döviz kurunun bu aralar yükseldiği dönemde her ürünün fiyatında olduğu gibi konut, iş yeri, arsa ve arazi olarak sayılan gayrimenkullerin fiyatları da hatırı sayılır şekilde yükseldi. Bu gayrimenkulleri alıp satarken yerleşmiş bir uygulama olan gayrimenkulün gerçek bedeli yerine daha düşük bir bedelden...