26 / 04 / 2024

eyüp Uluslararası Kent Ormanı projesi

eyüp Uluslararası Kent Ormanı projesi

Türkiye'nin en büyük Kent Ormanı olarak planlanan Avrupa Yakası Uluslararası Kent Ormanı açılış için gün sayıyor.

Eyüp'teki kent yatırımları tanıtıldı!

Eyüp Belediye Başkanlığı, 2014 yılından bu yana verilen hizmetleri düzenlediği lansman töreninde tanıttı. Törende sunumu başkan Remzi Aydın gerçekleştirdi.

Sakıp Sabancı Kent Müzesi Mükemmellik Sertfikası'nı aldı!

Kentin kimliğinin tanıtımında önemli rol üstlenen Sakıp Sabancı Kent Müzesi ve Dilek Sabancı Sanat Galerisi, uluslararası bir turizm şirketi tarafından 2015 Yılı Mükemmellik Sertifikasına layık görüldü.

Eminönü-Eyüp-Alibeyköy tramvayı tanıtıldı!

İstanbulluların ulaşım problemini rahatlatacak olan Eminönü-Eyüp-Alibeyköy arasında hizmet verecek tramvay hattının tanıtımı Feshane Uluslararası Kongre ve Kültür Merkezi otoparkında düzenlenen törenle yapıldı.

Eyüp Muhcu: Betonlaşma kararlarını kent suçu ilan ediyoruz!

Mimarlar Odası Genel Başkanı Eyüp Muhcu, betonlaşma kararlarını "kent suçu" ilan ettiklerini söyledi. Türkiye'de inşaat sektörünün tıkandığını ileri süren Muhcu, "Daha önce yüzde 19 civarında olan büyüme hızla geriledi" dedi.

Eyüp'teki cülus yolunun çalışmalarında sona gelindi!

Eyüp Belediye Başkanı Aydın: "İddia ediyorum ki burayı dünya çapında marka olacak şekilde, yapım olarak gerçekleştirecek ve kamuoyunun hizmetine sunacağız. Uluslararası boyutta ilgi çekecek ve çok kaliteli bir sunum yapmak istiyoruz" dedi.

Eyüp silüet imar planı 6 Şubat'ta askıdan indiriliyor!

Eyüp Merkez Mahallesi, Tarihi Kent Merkezi Görünümü (SİLÜET) Koruma Amaçlı Revizyon Nazım İmar Planı Plan Notu ilavesine ilişkin 1/5000 ölçekli plan, 6 Şubat 2015'te askıdan indiriliyor. İşte o plan...

Engelli aşçılar Eyüp Sultan’da Soma için dua ettiler!

Bağcılar Belediyesi’ nin düzenlendiği Uluslararası Yemek Yarışması’na katılmak için Türkiye’ye gelen engelli aşçılar, Eyüp Sultan Camii’ nde Soma’da vefat eden maden işçileri için dua ettiler...

Eyüp Eroğlu: Tokat'ta kent park projesini hayata geçireceğiz!

AK Parti Tokat Belediye Başkan Adayı Eyüp Eroğlu, Sanayi Sitesi’nde düzenlenen programda esnaflarla bir araya gelerek projelerini tanıttı. Eroğlu, Tokat’ta eksikliği hissedilen kent park projesini hayata geçireceklerini söyledi...

Eyüp Beyaz Rezidans Evleri'nde 529 bin TL'ye 3+1!

103 daireden oluşan Beyaz Residence Eyüp projesinde yer alan konutların fiyatları 296 bin TL'den başlangıç gösteriyor. Projede banka kredisi kullanılıyor..

Eyüp Vialand ne durumda ! Açılışa son 71 gün!

Eyüp Vialand ne durumda ; proje tam tamına 71 gün sonra 23 Nisan'da açılacak

Mali'de Eyüp Sultan Cami inşa ediliyor!

Eyüp Belediyesi'nin organizasyonuyla hayırsever vatandaşların yardımıyla Mali'nin başkenti Bamako'da Eyüp Sultan Cami inşa ediliyor...

Eyüp'te Vakıflar'dan 5 milyon TL'ye öğrenci yurdu yapım ihalesi!

Vakıflar Genel Müdürlüğü, Eyüp'te yer alan özel öğrenci yurdu yapımını 5 milyon 252 bin 352 TL'den ihaleye çıkardı

Eyüp Park iletişim ve telefon numarası !

Gül İnşaat Eyüp Park iletişim , telefon numarası , adres bilgilerini haberimizden öğrenebilirsiniz...

eyüp Uluslararası Kent Ormanı projesi Haberi

eyüp Uluslararası Kent Ormanı projesi

İstanbul Eyüpsultan'ın Alibeyköy Baraj Gölü'nün kuzeyinde yer alan Türkiye'nin en büyük Kent Ormanı olarak planlanan Avrupa Yakası Uluslararası Kent Ormanı Projesinin açılışı yakında yapılacak.

Çalışmalarına 2015 Kasım'da başlanan 5 milyon 200 bin metrekarelik bir alanı kapsayan Avrupa Yakası Uluslararası Kent Ormanı, her yaş grubundan insanın; doğayı ve doğal kaynakları koruma, floranın, faunanın, ekosistemin ve biyolojik çeşitliliğin ne olduğunu, birbirleriyle nasıl bir ilişki içinde bulunduklarını, doğal bir çevre içinde yaşayarak, görerek, dokunarak öğrenebilecekleri doğal bir eğitim ve araştırma, aynı zamanda eğlence ve dinlenme merkezi olarak hayata geçirildi.

MEVCUT ORMAN DOKUSU KORUNDU

Bölgede yer alan yeşil alanları botanik park ve tema bahçeleri olarak yeniden düzenlenen Kent Ormanı'nda mevcut orman dokusu korunurken, doğanın tahrip edilmeden ve doğaya uygun malzemeler kullanılacak şekilde projelendiriliyor.

Ulaşım ve dolaşım...