18 / 04 / 2024

fazla konut kredisi birleştirme

fazla konut kredisi birleştirme

Konut finansmanı kapsamındaki kredilerin yeniden finansmanına ilişkin usul ve esaslar yeniden düzenlendi. Yönetmeliğin tam metnini okumak için tıklayın.

Aylık 10 bin TL'den başlayan taksitle ev sahibi olabilirsiniz! Ortak konut kredisi kampanyası başladı!

Ziraat Bankası tarafından konut sahibi olmak isteyenler için 'Ortak Konut Kredisi' kampanyası hayata geçirildi. En az 2, en fazla 5 kişi olacak şekilde konut kredisi alınabilecek. 1.250.000 TL'lik krediye aylık 10 bin 794 TL ödenecek. İşte ayrıntılar...

O bankadan stratejik konut kredisi hamlesi! En düşük faiz oranlarıyla konut kredi piyasasında ön sıraya yerleşti!

Bank of India, daha fazla müşteri çekebilmek için, stratejik bir konut kredisi hamlesi yaptı. Müşterilere, son derece düşük faizli konut kredisi sunmaya başladı.

Son dakika BDDK'dan konut kredisi kararı: İkinci evi almak isteyenlere büyük engel 

Son dakika haberi: Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) konut kredilerinde ve konut teminatlı kredilerde uygulanacak kredi değer oranlarında değişiklik yaptı. BDDK, mevcutta evi olanlara yeni alacakları evin değerinin yüzde 22,5'inden fazla konut kredisi verilmesini yasakladı. İşte haberi

Konut kredisini bunları biliyor muydunuz? Ne kadar konut kredisi çekebilirim? En fazla kaç TL konut kredisi alabilirim?

Konut kredisine dair pek çok vatandaşın yanıtlanmasını istediği sorular sorulmaktadır. İşte Ne kadar konut kredisi çekebilirim? En fazla kaç TL konut kredisi alabilirim? İşte bu soruların yanıtları!

2021 yılında 300 milyar TL'den fazla konut kredisi kullanıldı! 

2021 yılında 300 milyar TL'den fazla konut kredisi kullanıldı. Konut kredilerinin, tüketici kredilerinin toplam 3'te 1'ini oluşturduğu belirtildi.

Konut kredisi çekecekler bunlara dikkat!

Konut kredisi kısa sürede birikim yapmadan konut sahibi olmak için en fazla tercih edilen yollardan oluyor. Konut kredisi sayesinde birçok vatandaş ev sahibi olma fırsatı buluyor. Peki konut kredisi nasıl çekilir? Kredi çekerken nelere dikkat edilmesi gerekir?

Konut kredisi faizleri yükseliyor! 

En fazla ilgi çeken konut kredisi talebinde hız kaybı yaşandı.26 Haziran haftasında yüzde 5,38 artan konut kredisi talebi, 17 Temmuz haftasında yüzde 2,89'a kadar düştü. Kontu kredisi faiz kampanyalarında sona mı gelindi?

En uygun konut kredisi veren bankalar hangileri?

Kamu bankaları tarafından hayata geçirilen 0.64 faizli konut kredisi kampanyası konut satışlarında rekora sebep oldu. İkinci el konut satışları, sıfır konutların iki katı kadar fazla oldu. Peki en uygun konut kredisi veren bankalar hangisi?

Konut kredisi kullanımı 11,5 milyar TL arttı!

Haziran'ın başında hayata geçirilen düşük oranlı kredi kampanyası sayesinde 19 günde 2019'un tamamından daha fazla konut kredisi kullanıldı. Geçen yıl 10,6 milyar TL artan konut kredi bakiyesi, 1-19 Haziran arasında 11,5 milyar TL arttı...

Hane halkının konut kredisi borcu yüzde 12.8 arttı!

Finansal İstikrar Raporu'na göre, hane halkı bankalara 644.6 milyar TL, finansman şirketlerine ise 10.5 milyar TL borçlu. Hane halkının 236 milyar TL'den fazla konut kredisi borcu bulunuyor ve konut kredisi borçları bir yılda yüzde 12 arttı!

Konut kredisi nasıl çekilir 2020? 

Konut kredisi kısa zamanda birikim yapmadan konut sahibi olmak için en fazla tercih edilen yöntemler arasında bulunuyor. Peki konut kredisi nasıl çekilir?

En fazla ne kadar konut kredisi alınabilir?

Türkiye’de 2007'de yasalaşan konut kredisi ile yıllar boyunca kira ödemek yerine, aylık ödeme koşullarınıza uygun uzun vadelerde konut kredisi çekerek bir ev sahibi olabilmek mümkün. Peki en fazla ne kadar konut kresidi alınabilir? İşte merak edilen soruların cevapları...

Yargıtay'dan emsal olacak konut kredisi kararı!

Yargıtay, Japon Yeni'ne endeksli çektiği konut kredisi taksiti, kurdaki artış nedeniyle iki katından fazla yükselten kişinin aylık ödemelerini düşüren yerel mahkemenin kararını bozdu.

fazla konut kredisi birleştirme Haberi

fazla konut kredisi birleştirme

 

 

Sanayi ve Ticaret Bakanlığının, "Konut Finansmanı Kapsamındaki Kredilerin Yeniden Finansmanına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkındaki Yönetmelik" Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Tebliğe göre yeniden finansman, kredi oranında, vadesinde, faiz türünde değişiklik yapılması, aynı ev teminat gösterilerek birden fazla konut kredisi alınmışsa bunların tek konut kredisiyle birleştirilmesi, para biriminde veya konut finansmanı sağlayan kuruluşta değişiklik yapılması nedeniyle konut finansmanı kuruluşu ve tüketicinin mutabakatı ile yapılacak değişikleri kapsayacak.

Buna göre, konut kredisi sağlayan kuruluş tarafından, tüketicinin yazılı izninden önce, yeniden...