25 / 04 / 2024

Fenerbahçe imar planı

Fenerbahçe imar planı

1937 yılında Prost, Kalamış ve Fenerbahçe için imar planı hazırlamış. Kalamış ve Fenerbahçe arasında 9.5 metre genişliğinde bir yol açılacakmış. Yolun iki tarafında inşa edilecek binalar, yolun 50 metre gerisinde olacakmış.

Çeşme ve Güzelbahçe'deki imar planı askıda! Çiğli'deki Büyük Gül Parkı'nı da ilgilendiriyor... 

İzmir'in Çeşme ve Güzelbahçe ilçelerinde mülkiyeti Hazine'ye kayıtlı kimi parsellerin imar planı değişiklikleri Resmi Gazete ilanı ile birlikte askıya çıkarıldı.

İmar planı çeşitleri nelerdir?

İmar planı, şehir planlamada dikkate alınan bir düzenlemedir. Şehir ve çevre planlama stratejilerinde farklı imar projeleri devreye girer. Peki imar planı nedir, imar planı çeşitleri nelerdir ve özellikleri nelerdir? İşte imar planı ve çeşitleri hakkında bilinmesi gerekenler...

İmar planı yaparken bahçe mesafesi ne kadar olmalı? Arsaya ev yaparken çekme mesafesi ne kadar?

İmar planı yaparken dikkat edilmesi gereken noktalardan biri de bahçe mesafesi olarak karşımıza çıkıyor. Kapsamlı bir konu olan çekme mesafesi, konut arsalarında ön bahçe ve arka bahçe gibi alanları içeriyor. Peki imar planı yaparken çekme ve bahçe mesafesi ne kadar olmalı?

Danıştay, Bahçeşehir Gölet Park projesinin imar planını iptal etti!

Bahçeşehir Gölet Park projesinin imar planının iptali talebiyle açılan davalarla ilgili olarak bir son dakika gelişmesi yaşandı. Proje için açılan itiraz davaları çerçevesinde, Danıştay'ın imar planlarının kesin olarak iptal edilmesi kararı aldığı ortaya çıktı. 

Elbistan'ın yeni imar planı yürürlüğe girdi!

Kahramanmaraş Elbistan'ın 1/1000 ölçekli uygulama imar planının yürürlüğe girmesiyle, inşaat ruhsatı, imar iş ve işlemleri, 23 Kasım 2020 Pazartesi gününden itibaren başlıyor.

Güzelbahçe'de imar planında değişiklik mecliste!

İzmir'in Güzelbahçe ilçesinde imar planında zeytinli tarla olan alanın spor alanı olarak değiştirilmesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Polat, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bakırköy-Beylikdüzü Metrosu Çobançeşme Depo alanı imar planı askıya çıktı!

Bakırköy - Beylikdüzü Metro Hattına ( Çobançeşme Depo alanı ) ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıya çıktı..

Tuzla E-5 ile demiryolu arası imar planı askıda!

İBB tarafından Tuzla İlçesi, E-5 ile Demiryolu Arası Nazım İmar Planı itiraza ilişkin imar planı askıya çıkarıldı..

Dolmabahçe-Levazım-Baltalimanı-Ayazağa Tünelleri imar planı askıda!

Beşiktaş - Sarıyer İlçeleri, Dolmabahçe - Levazım - Baltalimanı - Ayazağa Tünelleri Projesi'ne ilişkin imar planı tadilatı askıya çıktı..

Ataköy Turizm Merkezi Kazlıçeşme Yat Limanı imar planı askıda!

Zeytinburnu'ndaki Ataköy Turizm Merkezi Kazlıçeşme Yat Limanı'nın 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıya çıktı..

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı imar planına yapılan itirazlara ret!

Bugünkü Resmi Gazete'de yer alan Özelleştirme Yüksek Kurulu Kararı gereğince Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı imar planına yapılan itirazlar reddedildi.. 

Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt Metrosu imar planı tadilatı askıda!

Mahmutbey - Bahçeşehir - Esenyurt Raylı Sistem Hattı'na ilişkin itiraz 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı tadilatı askıya çıktı..

Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı imar planı tadilatı askıda!

Fenerbahçe Kalamış Yat Limanına (274 ada, 1 parsel) ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı tadilatı bugün askıya çıktı..

Fenerbahçe imar planı Haberi

Fenerbahçe imar planı



Kalamış - Fenerbahçe için imar planı hazırlandı


    Şehircilik mütehassısı B. Prost, Kalamış - Fenerbahçe semtinin imar ve tanzimi için mevzii bir plan hazırlamıştır. Bu da diğer mevzii planlar gibi Nafıa Vekaleti'nce tasdik edilerek kati mahiyet almıştır. 

    Mütehassıs, Kalamış ile Fenerbahçe arasındaki sahayı tanzim etmek üzere ilk önce geniş bir yol açmayı münasip görmüştür. Kalamış İskele Meydanı'ndan başlayacak olan bu yol Fenerbahçe - Kızıltoprak yoluna çıkan 9.5 metre genişliğindeki bir yolu takip ettikten sonra şimdi mevcut olan 20 metre genişliğindeki Fenerbahçe - Kızıltoprak yoluyla Fenerbahçe'de nihayet bulacaktır. 

    Mütehassıs, bu yeni yolun her iki tarafında yapılacak olan...