23 / 04 / 2024

fikirtepe tapuları ne oldu

fikirtepe tapuları ne oldu

Fikirtepe kentsel dönüşüm sürecinde son durum: Anka Yapı'dan sonra bugün itibariyle tapu alan proje-firma sayısı 6’ya çıktı. Peki Fikirtepe’de tapu alan firmalar hangileri? Hangi proje ne kadar kamuya terk yaptı? Bundan sonra neler olacak?

İlk evim arsa tapuları ne zaman verilecek? TOKİ’den yanıt geldi!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın İlk Evim İlk Arsam kampanyasında kuralar çekildi ve hak sahipleri belirlendi. TOKİ’den arsa almaya hak kazanan vatandaşlar tapuların ne zaman verileceği ile ilgili araştırmalar yaparken, TOKİ’den yanıt geldi...

Tapum e-devlette görünmüyor! Ne yapmalıyım?

Ev, arsa, arazi gibi taşınmaz mal sahipleri tapularını e-Devlet üzerinden görüntüleyebiliyor. Ancak kimi zaman tapunun e-devlette görünmemesi sorunu yaşanıyor. Bu durumda ne yapmalı?

Murat Kurum: Fikirtepe'de tabut evlere neşter vuruyoruz!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, son zamanlarda sık sık gündeme gelen Fikirtepe ile ilgili olarak, "Tabut evlere neşter vuruyoruz" dedi.

Fikirtepe'deki kentsel dönüşüm ne zaman tamamlanacak?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, son zamanlarda sık sık Fikirtepe kentsel dönüşüm projesiyle ilgili olarak, "Orada 15 bin bağımsız bölümü içeren 2024 yılına kadar inşallah tamamlayacağımız bir projeyi yürütüyoruz." dedi.

Fikirtepe'de kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!

İstanbul Fikirtepe’de yarım kalan kentsel dönüşüm projeleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından bitiriliyor. Bakanlık, 2020 Kasım'da yarım kalan projeleri bitireceğini duyurmuş ve 60 bin kişiyi ilgilendiren ‘Yeni Fikirtepe’ için harekete geçmişti. Peki dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Fikirtepe kentsel dönüşümde tapu krizi!

Fikirtepe'de devam eden kentsel dönüşüm projesine yönelik tartışmalar devam ediyor. Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Derneği Başkanı Yasin Bektaş, evlerinin tapularının bir gecede hazineye devredildiğini dile getirdi. 

Kaçak binaların tapuları ne olur? 

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, babasının sağlığında kendisinden dükkan satın alan vatandaşın babasının vefatından sonra kardeşleri tarafından mahkemeye verildiğini dile getirerek söz konusu binanın kaçak olması sebebiyle mahkeme sonucunun ne olacağı sorusu yöneltildi.

Fikirtepe'de kentsel dönüşüm mağduriyeti!

İstanbul Kadıköy'deki Fikirtepe Mahallesi'nde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan kentsel dönüşüm sebebiyle mağdur olduklarını iddia eden mahalleli, tapularının verilmediğini belirtti. 

Tapuda bağış harcı 2021'de ne kadar?

Gayrimenkullerin tapuları satılabildiği gibi bağış yoluyla alınabiliyor. Peki, tapu bağış harcı 2021 ne kadar? İşlem için hangi belgeler gerekiyor? İşte tüm merak edilenler...

Vakıf GYO Transform Fikirtepe 2020 yıl sonu değerleme raporu!

Vakıf GYO, portföyünde yer alan İstanbul ili Kadıköy ilçesinde konumlu Transform Fikirtepe Projesi'ne ait 2020 yıl sonu değerleme raporunu yayınladı.

Fikirtepe'de İstanbul'a yakışacak bir projeyi gerçekleştireceğiz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Elazığ'da depremzedeler için yürütülen çalışmalara ilişkin, "Burada ne yaptıysak Fikirtepe'de de İstanbul'a yakışacak bir projeyi gerçekleştiriyor olacağız." dedi.

Vakıf GYO Transform Fikirtepe Projesi'nin yıl sonu değerleme raporu!

Vakıf GYO portföyünde yer alan İstanbul ili, Kadiköy ilçesi'ndeki Transform Fikirtepe Projesi'ne ait 2019 yıl sonu revize gayrimenkul değerleme raporu yayınlandı. 

Elite Concept'ten Kadınlar Günü'ne özel indirim! 

Şua İnşaat, Kadıköy Fikirtepe'deki projesi Elite Concept'te 8 Mart Kadınlar Günü'ne özel yüzde 20 indirime ek 8 bin TL ekstra indirim sunuyor. Projede 36 ay sıfır faiz ve 0,69 banka kredi faiz oranıyla 120 aydan 180 aya kadar da vade seçeneği sunuluyor...

fikirtepe tapuları ne oldu Haberi

fikirtepe tapuları ne oldu



Fikirtepe kentsel dönüşüm projesinde tapu yağmuru başladı. Anka Evim Kadıköy’ün 18 Eylül 2012’de aldığı tapudan sonra 2 yıldır gelmeyen tapular ansızın bastıran yaz sağanağı gibi gelmeye başladı… Fikirtepe’de konut projesi için çalışmalara başlanan 5 ada için tapular çıktı. 


Fikirtepe gündemini uzun süre meşgul eden terk alanlarının nereye verileceği sorunu çözüme kavuştuktan sonra tapular verilmeye başlandı.


Fikirtepe’de kamuya terk konusunda son durumu öğrenmek için tıklayın!


Tapular alındı, bundan sonra ne olacak? 


Fikirtepe’de imzalarını yüzde 100 bitirmiş firmalar tapularını alıp Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yolunu tutacaklar. Tapularını alan firmalar, Bakanlık’tan inşaat ruhsatı için müracaat edebiliyorlar. Tapularına kavuşan firmalarda şimdi yapı ruhsatının alınması için başvuru hazırlıkları başladı.


2014 yılı bitmeden Fikirtepe’de 10-15 adanın da yıkılması planlanıyor…


Fikirtepe’de tapu alan firmalar ve projeler hangileri?


Anka Yapı, Anka Evim...