25 / 04 / 2024

Fil Kafesi

Fil Kafesi

TSMD, Creative Initiative ve Architectuur Lokaal iş birliğiyle 11-13 Aralık 2014 tarihlerinde Ankara TSMD Mimarlık Merkezi’nde düzenlenecek olan “Fil Kafesi – Kapitalizm ve Kamusal Alan” Çalıştayı’nda, Saraçoğlu Mahallesi’ne yönelik öneriler sunulacak.

Gayrimenkul sektörü yeni kampanya bekliyor!

Filoğlu Group kurucusu ve iş insanı Fatih Fil, konut maliyetlerinin konut fiyatlarındaki artışa yansıması ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Louis Vuitton ilk restoran kafesini Japonya'da açtı! 

Fransız marka Louis Vuitton, Japonya'nın Osaka kentinde, 166 yıllık tarihinin ilk restoran ve kafesini açtı. Maison Osaka Midosuji'nin en üst katı Louis Vuitton'un ilk restoran ve kafesi için ayrılmış...

Şeyma Subaşı kafesini neden kapattı?

Sosyal medya fenomeni Şeyma Subaşı “Yaşasın ben de iş kadını oldum” diyerek açtığı kafesi Healthyish'in kepenklerini neden indirdi? İşte merak edilen detaylar...

Manisa Beyaz Fil binasının yıkım kararı durduruldu! 

Manisa'da bulunan ve Cumhuriyet döneminin simge yapılarından olan Beyaz Fil binasının tescil kararı kaldırılacaktı. Ancak sürdürülen hukuksal mücadele sonucu karardan vazgeçildi. 

Manisa'nın Tarihi Beyaz Fil binası yıkılmayacak!

Manisa’nın tarihi sembollerinden biri olan Beyaz Fil binasının yıkılmasına ilişkin açılan davada mahkeme, yürütmeyi durdurma kararı verdi. Manisa'nın Tarihi Beyaz Fil binası yıkılmayacak.

Türkiye'de ilk kez inşa edilecek kilise için ruhsat verildi!

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez inşa edilecek kilisenin ruhsatı Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu tarafından İstanbul-Ankara Süryani Kadim Kilisesi Metropoliti Mor Filüksinos Yusuf Çetin'e verildi.

Harry Potter temalı kafe Trabzon'da açıldı!

Dünyada ikinci Türkiye'de ise ilk Harry Potter temalı kafesi Trabzon'da hizmete açıldı. Hogwarts Express isimli kafe, konseptiyle misafirlerin ilgisini çekiyor. 

Manisa Beyaz Fil binası AVM oluyor!

Manisa’nın göbeğinde yer alan, tarihi Beyaz Fil binası AVM oluyor. 30 milyon 450 bin TL’ye satılan binanın yerine otel, rezidans ve AVM yapılması planlanıyor.  

Sudi Özkan'ın Kuruçeşme'deki kafesi kaçak mı?

Kumarhaneler kralı Sudi Özkan’ın Kuruçeşme'de yer alan kafesinin kaçak olduğu iddia edildi. CHP’li Meclis Üyesi Hüseyin Sağ kaçak yapıya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bergüzar Korel'in Cihangir'deki kafesi kapandı mı?

Bergüzar Korel ve Halit Ergenç önceki gün Bebek’teydi. Çift, Bergüzar Korel’in Cihangir’deki kafesinin kapandığı yönündeki iddiaya cevap verdi.

Fil Geçti Köprüsü Yayalaştırma Projesi'nin 2. etabı tamam!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, şehir estetiğine yönelik peyzaj, cephe sağlıklaştırma ve prestij cadde uygulamasına devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi, Fil Geçti Köprüsü’nü muhteşem bir görünüme kavuşturdu.

Erzurum Cumhuriyet Caddesi'ne ikinci meydan geliyor!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı İnşaat Yatırım Şube Müdürlüğü tarafından geçen yıl birinci etabı tamamlanan “Fil Geçti Köprüsü’nü Yayalaştırma Projesi”nin ikinci etabı hummalı bir şekilde sürüyor.

Fil Müteahhitlik ve İnşaat Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Fil Müteahhitlik ve İnşaat Hizmetleri Limited Şirketi, Mehmet Nuri Kuba ve Yavuz Keskin ortaklığıyla 500 bin TL sermaye ile 12 Ekim'de Fatih, Mimar Hayrettin Mahallesi'nde kuruldu.

Fil Kafesi Haberi

Fil Kafesi

TSMD, Creative Initiative ve Architectuur Lokaal iş birliğiyle 11 – 13 Aralık 2014 tarihlerinde Ankara TSMD Mimarlık Merkezi’nde düzenlenecek olan “Fil Kafesi – Kapitalizm ve Kamusal Alan” Uluslararası Çalıştayı’nda, Saraçoğlu Mahallesi’ne yönelik stratejik öneriler üretilecek.


Seranit Grup ve Mesa Mesken sponsorluğunda, Ekonomi Bakanlığı desteğiyle düzenlenen Çalıştay’da Hollandalı ve Türk mimarlar, Saraçoğlu Mahallesi’nin tarihi önemini göz önünde bulundurarak, alanın yaşanabilirliğini ve sürdürülebilirliğini sağlayacak, geleceğe yönelik stratejiler ve tasarım önerileri üzerinde tartışacaklar.


Çalıştay'ın kamu sunumları 13 Aralık Cumartesi günü saat 16:00 - 19:00 arasında TSMD Mimarlık Merkezi'nde...