25 / 04 / 2024

findeks Risk Raporu

findeks Risk Raporu

Findeks ile gayrimenkul sektörünün öncülerinden olan RE/MAX’in gerçekleştirdiği işbirliği ile gayrimenkul satış ve kiralamalarında kredi notuna bakılarak, alıcının/kiracının borcuna sadık bir kişi olup olmadığı anlaşılabilecek.

Ev sahipleri dikkat! Kiracılar artık bina risk raporu istiyor!

Deprem sonrası konutların sağlamlığı artık daha fazla sorgulanmaya başladı. Konuyla ilgili önemli açıklamalar yapan uzmanlar kiracıların artık bina risk raporu istediğini söyledi...

İstanbul için İBB’den flaş adım geldi: 2000 yılı öncesi binalar ücretsiz olarak denetlenecek!

Kahramanmaraş’ta yaşanan ve 10 kentte büyük yıkıma sebebiyet veren depremlerden sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) flaş bir adım attı. İBB, 2000'den önce inşa edilen binaları ücretsiz olarak inceleyecek ve risk raporu hazırlayacak.

Antalya'nın 3 ilçesinde 181 bina riskli kabul edildi!

Antalya’da 1 milyon 260 bin kişilik nüfusa sahip Muratpaşa, Kepez ve Konyaaltı ilçelerinde deprem risk raporu oluşturuldu. Üç ilçenin toplamında 181 bina riskli kabul edilirken risk açısından en güvenli ilçenin Konyaaltı olduğu tespit edildi.

Avcılar'daki tehlikeli bina için risk raporu istendi!

Avcılar'da bulunan 3 katlı bir binanın "tehlike arz ettiği'' nedeniyle, bina sahibine risk analizi yaptırıp kentsel dönüşüme başvurması istendi.

Kentsel dönüşümde risk raporu şart!

Posta Köşe Yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun kentsel dönüşüm hakkında sorduğu soruya yanıt verdi..

Kentsel dönüşüm başvuru dilekçesi 2017!

Kentsel dönüşüm çalışmasının bireysel olarak başlatılabilmesi için yapıya riskli raporu alınması gerekiyor. Risk raporu için ise lisanslı firmalara bir dilekçe ile başvurulabiliyor. İşte kentsel dönüşüm başvuru dilekçesi 2017..

Özkan Ercan: Risk raporu şartı dönüşümü patlatır!

ESİNDER Başkanı Özkan Ercan, Esenler'de yaklaşık beş yıllık sürede 25 bin konutun dönüştüğünü belirtti. Arıca "DASK yaptıracak kişilerden risk raporu alınmalı. Bu çok kolay adım gerçekleştiğinde Türkiye'de kentsel dönüşüm patlar" açıklaması yaptı .

Rusya ile normalleşme ekonomiye 10 milyar dolar katkı sağlayacak!

Ata Yatırım tarafından hazırlanan Jeopolitik Risk Raporu'na göre Rusya ile ilişkilerin normalleşmesinin Türk ekonomisine 2 yılda yaklaşık 10 milyar dolar getirisi olacak.

Gölcük Merkez Mahallesi'nde dönüşüm başlıyor!

Gölcük'te geçtiğimiz yıl yapılan toplantı ile birlikte ilçemizde belli noktalarda kentsel dönüşümün yapılacağı belirtilmişti. Gölcük'te yapımı planlanan kentsel dönüşüm ile ilgili olarak Merkez Mahallesi'ndeki konutların risk raporu alması gerekiyor.

Muratpaşa Gençlik Eğitim Merkezi binası sağlam mı?

Kısa adı MURGEM olan Muratpaşa Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi’nin yer aldığı bina hakkında belediyeye ‘çürük’ ihbarı yapılarak bina için deprem risk raporu alınması istendiği ortaya çıktı.

Kentsel dönüşüm risk raporu nasıl alınır?

6306 sayılı kanun gereğince yapılan kentsel dönüşüm kapsamında öncelikle binanın riskli olarak tespit edilmiş olması ve rapor düzenlenmesi gerekiyor. Peki, kentsel dönüşüm risk raporu nasıl alınır?

Riskli yapı yıkılma zamanı!

Ekonomik ömrünü tamamlayan riskli yapılarını yıktırıp, yeniden inşa etmek ve bu süreçte Bakanlığın sunmuş olduğu olanaklardan faydalanmak isteyenler risk raporu alabiliyor. Peki, riskli yapı yıkılma zamanı ne zaman?

Kentsel dönüşüm hangi yapıları kapsıyor?

Riskli yapı olarak tespit edilen ve risk raporu verilen binalar için kentsel dönüşüm süreci başlamış oluyor. Peki, kentsel dönüşüm hangi yapıları kapsıyor?

findeks Risk Raporu Haberi

findeks Risk Raporu

Kredi Kayıt Bürosu’nun finansal hizmet platformu Findeks, Türkiye’nin önde gelen gayrimenkul danışmanlığı şirketlerinden RE/MAX ile güçlerini birleştirdi. İşbirliği çerçevesinde muhtemel alıcı ya da kiracının borç ödeme alışkanlıkları, Findeks’in sunduğu Risk Raporu ve Findeks Kredi Notu hizmetleri ile önceden görülebilecek. Alıcı/kiracının onayı doğrultusunda paylaşılacak olan borçlarını düzenli ödeyip ödemediği bilgisi ile ev sahipleri kiracı adaylarını evlerini emanet etmeden önce tanırken özellikle notu yüksek olan kiracılar da bunu fırsata dönüştürerek depozito miktarında indirim talep edebilecek.


Gayrimenkul kiralamada güvene dayalı dönem Findeks’le başlıyor

Bankalardaki kredi borçlarını düzenli ve zamanında ödeyen kişilerin büyük oranda diğer borçlarını da zamanında ödeyen, güvenilir kişiler olduklarını vurgulayan Kredi Kayıt Bürosu Stratejik Planlama ve Kurumsal İlişkiler Genel Müdür Yardımcısı Koray Kaya, “Gayrimenkul kiralamak, hiç tanımadığınız birine en önemli yatırımınızı emanet...