20 / 04 / 2024

Frans Anton Vermast

Frans Anton Vermast

Uluslararası Akıllı Şehirler Konferansı, mayısın ilk haftasında Ankara’da gerçekleştirilecek. Konferansta geleceğin ulaşım, enerji, güvenlik modellerinin nasıl hayata geçirilebileceği tartışılacak.

Ünlü Fransız jeolog Le Pichon'un öğrencileri yeni büyük depremler hakkında bilgi verdi!

Ünlü Fransız deprem bilimci Xavier Le Pichon'un öğrencileri, jeofizikçi Pierre Henry ve Romain Bousquet Türkiye'de meydana gelebilecek olan yeni  depremler ve aktif fay hatları ile ilgili açıklamalar yaptı. 

İzmir Büyükşehir ve Fransız Kalkınma Ajansı'ndan kentsel dönüşüm için yeni adım!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Fransız Kalkınma Ajansı (AFD) kentsel dönüşüm için bir araya geldi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, konu ile ilgili sunumun ardından açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

Fransız devi Türkiye'den ayrılacak mı? Kararını duyurdu

Fransız Schneider Electric Türkiye'deki yatırımlarına devam edecek mi? Merakla beklenen karar açıklandı. İşte tüm detaylar...

Fransız deprem bilimci peş peşe açıkladı! İstanbul depreminin şiddeti tam bu kadar olacak! Son dakika!

Fransız deprem bilimci ve jeofizikçi Xavier Le Pichon, Kahramanmaraş merkezli depremlerle ilgili analizlerini ve Türkiye genelindeki deprem tahminlerini açıkladı. Peş peşe açıkladı! İstanbul depreminin şiddeti tam bu kadar olacak! Son dakika!

Fransız balkonu nasıl yapılır? Fransız balkon tehlikeli mi?

Fransız balkon son zamanlarda popüler olmaya başladı. Peki Fransız balkon nedir, nasıl yapılır? İşte detaylar!

Taksim Fransız Başkonsolosluğu ve Kültür Merkezi'nde kira krizi!

İstiklal Caddesi’nde bulunan Fransız Başkonsolosluğu ve Kültür Merkezi'nde binasındaki kafenin işletmecileri, başkonsolosluğun tahliye kararı için yargıya gitti. İşletmenin avukatı, tahliyenin Fransız demokrasisiyle uyuşmadığını dile getirdi. 

Anton Hofreiter: Müstakil evler enerji kaybına neden oluyor!

Yeşiller Partisi Federal Meclis Grup Başkanı Anton Hofreiter, şehircilik düzeniyle ilgili açıklamalarıyla gündeme geldi. Hofreiter, müstakil evlerin enerji kaybına neden olduğunu iddia etti.

Kalyon ve Kürk İnşaat, Musul Havalimanı'nı Fransızlara kaptırdı!

Musul Havalimanı’nın ihalesini Fransız Aeroports de Paris Ingenierie aldı. İhaleye Kürk İnşaat ve Kalyon Holding’in oluşturduğu bir konsorsiyum da teklif sunmuştu.

Fransız Kalkınma Ajansı'ndan VakıfBank’a 'Yeşil Konut Projesi' için 200 milyon avro kredi!

VakıfBank ve Fransız Kalkınma Ajansı (AFD), "Yeşil Konut Projesi" kapsamında 200 milyon avro tutarında yeni bir anlaşma imzaladı. 

Paris Belediyesinden mültecileri ortak yaşamla Fransızlaştırma girişimi!

Paris'in en pahalı bölgelerinde Fransızlarla birlikte yaşayabilecekleri ucuz barınma olanağı sunulan mülteciler Fransızlaştırılmak isteniyor.

Fransız bankası BNP Paribas da TL işlemlerini durdurdu!

KBDDK tarafından işlem yapması yasaklanıp daha sonra serbest bırakılan üç yabancı bankadan biri olan Fransız BNP Paribas, uluslararası döviz piyasasında TL işlemlerini askıya aldı.

Fransız devi Gatwick'in hissesini 2.9 milyar sterline satın alıyor!

Fransız Vinci grubu, İngiltere'nin ikinci en işlek havalimanı olan Gatwick'in çoğunluk hissesini 2.9 milyar sterline (3.7 milyar dolar) satın alacağını açıkladı.

Fransız haber ajansından İstanbul’dan “yalı alın” çağrısı!

Fransız haber ajansı Associated French Press (AFP), yabancı yatırımcılara İstanbul’dan "yalı almaları" yönünde çağrı yaptı.

Frans Anton Vermast Haberi

Frans Anton Vermast

Dünyada artık şehirler akıllanmaya başladı. Giderek artan şehir nüfusu bir taraftan güvenlik, ulaşım, trafik, park gibi sorunları gündeme getiriyor, diğer taraftan enerji ve su kaynaklarının verimli kullanılmasını zorunlu kılıyor. Bu değişime ayak uydurmak için şehirlerin akıllı teknolojilerle birlikte dönüşmesi gerekiyor. Yapılan araştırmalar 2025'e kadar dünyada 26'dan fazla akıllı şehir olacağını gösteriyor. Türkiye'de akıllı şehirler dönüşümünün nasıl olacağı ise Ankara'da düzenlenecek Uluslararası Akıllı Şehirler Konferansı'nda ele alınacak. Kamu Teknoloji Platformu tarafından 4-5 Mayıs tarihlerinde Rixos Grand Ankara'da gerçekleşecek Uluslararası Akıllı Şehirler Konferansı'nda teknoloji ile entegre, çevre dostu, sürdürebilir akıllı şehir uygulamaları, geleceğin ulaşım, enerji, güvenlik modelleri ve şehirler için yaşam kalitesini yükseltecek en iyi fikirlerin nasıl hayata geçirilebileceği tartışılacak.


5 BELEDİYE BAŞKANI TARTIŞACAK

Türkiye ve dünyadaki akıllı şehirler gündemini tartışılacağı Uluslararası Akıllı...