19 / 04 / 2024

fuzuli işgal davası neden açılır

fuzuli işgal davası neden açılır

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Kiracılarımızı birkaç yıldır çıkarmaya çalışıyoruz sonunda dükkanı boşalttılar, anahtarı teslim etmediler. Polisle kilidi değiştirmeye gittiğimizde adam dükkana yerleşmiş. Fuzuli işgal davası nasıl ilerler? Bu şahsı nasıl çıkaracağız?' sorusunu yanıtladı.

Beşiktaş'ta 200 bin metrekarelik alan siteler tarafından işgal altında! Sayıştay'dan Beşiktaş'a uyarı!

Beşiktaş'ta imar planlarında  yeşil alan olan ve vatandaşların kullanması gereken binlerce metrekarelik alanın site ve konutlar tarafından işgal altıda olduğu ortaya çıktı.

Fuzuli işgal ne demek? Fuzuli işgal nedeniyle tahliye nasıl olur?

Fuzuli işgal, gayrimenkul alanında kullanılan terimlerden biridir. Gecekondulaşma olarak da İngilizce’den Türkçe’ye geçen bu terimin asıl anlamını bilmekte fayda var. Gayrimenkul hukuğunda bu terim biraz farklı tanımlanır. Peki fuzuli işgal nedir ve yasal sonuçları nelerdir? 

İzale- i şüyu davasında açık artırmaya kimler katılabilir? İzale i şüyu davasında ihaleye kimler girebilir?

İzalei şuyu, emlak literatüründe kullanılan bir terimdir. Peki “İzale- i şüyu davasında açık artırmaya kimler katılabilir?” İşte detaylar!

İzalei Şuyu davası nedir? İzale-i Şuyu davası ne zaman açılabilir?

İzale-i Şuyu, paylı veya elbirliği mülkiyetine konu taşınır veya taşınmaz malda ortaklar arasındaki paydaşlığa son vererek kişisel mülkiyete geçişi sağlayan bir dava türü olarak ifade ediliyor. Peki, İzale-i Şuyu davası ne zaman açılabilir?

Ecrimisil davası için ihtar şart mı?

Ecrimisil davası, bir gayrimenkulü hakkı olmamasına rağmen işgal eden kişiden tazminat talep etmek amacıyla açılan dava türüdür. Peki, ecrimisil davası açılabilmesi için ihtar çekme şartı var mı? İşte ecrimisil davasına dair tüm detaylar...

Ecrimisil davasına nasıl itiraz edilir?

Ecrimisil, bir gayrimenkulün sahibinin izni dışında kullanılması işlemidir. Haksız işgal tazminatı olarak da bilinen ecrimisil için dava açılabilir. Peki, Ecrimisil davasına itiraz edilebilir mi? Ecrimisile itiraz nasıl olur?

Ecrimisil davasında zamanaşımı süresi nedir?

Ecrimisil davası, bir gayrimenkulü haksız yere kullanan kişilerden haksız işgal tazminatı almak ve malın sahibine iade edilmesi amacıyla açılır. Peki, Ecrimisil davasında zamanaşımı süresi nedir? İşte konu hakkında tüm detaylar...

Ecrimisil davası dilekçesi nasıl yazılır? Ecrimisil davası dilekçe örneği!

Ecrimisil davası, bir gayrimenkulü hakkı olmadan işgal eden kişiden tazminat talep etmek amacıyla açılan dava türüdür. Peki, Ecrimisil davası dilekçesi nasıl yazılır? İşte, ecrimisil davası dilekçe örneği 2022!

Ecrimisil davası nedir? Ecrimisil davası nasıl açılır?

Ecrimisil, bir malın izin dışı kullanılması işlemidir. Ecrimisil, haksız işgal tazminatı olarak da tanımlanabiliyor. Peki, ecrimisil davası nedir? Ecrimisil davası nasıl açılır? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Fuzuli işgal nedir? Fuzuli işgal ne anlama geliyor?

Fuzuli işgal kelimesinin ne olduğu vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Gayrimenkul alanında pek çok terim vardır. Fuzuli işgal de bu terimlerden biridir. Peki fuzuli işgal nedir İşte detaylar!

Doğu Kudüs'te bir Yahudi'den işgal ettiği evin sahibine şok eden yanıt!

İşgal altında olan Doğu Kudüs'ün Şeyh Cerrah Mahallesinde bir Yahudi, işgal ettiği evin sahibine 'evini ben çalmasam başkası çalacak' yanıtı verdi...

Mesrur Barzani: PKK yerleşim alanlarını işgal ediyor!

Terör örgütünün bölgede dağları, hatta yerleşim alanlarını işgal ettiğini ve bu nedenle 800 köyün yeniden inşa edilemediğini anlatan IKBY Başbakanı Mesrur Barzani, ''PKK yerleşim alanlarını işgal ediyor'' dedi.

Yahudi yerleşimciler Batı Şeria'da işgal ve baskınlarla yeni yerleşim alanları oluşturuyor!

Yahudi yerleşimcilerin, işgal altında olan Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerinde önce çadır, karavan ve prefabrik evlerle kendilerine bir tür yaşam alanları oluşturduğu belirtildi.

fuzuli işgal davası neden açılır Haberi

fuzuli işgal davası neden açılır

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun 'Biz kiracılarımızı birkaç yıldır çıkarmaya çalışıyoruz sonunda dükkanı boşalttılar ama anahtarı teslim etmediler. Geçenlerde tanımadığım bir adam bana kira bedeli adında bir para yatırdı hemen ardından aynı gün parayı iade ederek şahısı tanımadığımızı açıklama kısmına yazdırdık.

Polis ile kilidi değiştirmeye gittiğimizde adam dükkana yerleşmiş ve ‘Ben burayı kiraladım anlaştım, paramı ödedim’ diye dekont kağıdını göstermiş. Fuzuli işgal davası bu durumda nasıl ilerler? Bu şahsı nasıl çıkaracağız? Aramızda bir anlaşma olmadığını ve bu adamı hayatımızda ilk kez gördüğümüzü nasıl kanıtlayacağız?' sorusuna cevap verdi. İşte Tamer Heper'in yazısı...

Biz kiracılarımızı birkaç yıldır çıkarmaya çalışıyoruz sonunda dükkanı boşalttılar ama anahtarı teslim etmediler. Geçenlerde tanımadığım bir adam bana kira bedeli adında bir para yatırdı...