16 / 04 / 2024

GAD Kütüphane Projesi MIPIM ödülü

GAD Kütüphane Projesi MIPIM ödülü

GAD Vakfı tarafından tasarlanan kütüphane projesi, dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı MIPIM’den ödül aldı..

Yeni nesil şehir kütüphanesi geliyor! Ödüllü kütüphane için çalışmalar son gaz devam ediyor! 

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin yeni nesil Şehir Kütüphanesi projesi için çalışmalar son gaz devam ediyor. 

Hatay'ın kütüphane ihtiyacı meclis gündeminde!

Hatay'ın Defne, Arsuz ve Payas ilçelerinin kütüphane ihtiyacı meclis gündemine taşındı. CHP'li Güzelmansur, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kepez'e 'dünya' kütüphanesi inşa edilecek!

Kepez Belediyesi, dört kütüphane projesinin en büyüğünün de yapımına başlıyor. Kütüphane, Gülveren Kentsel Dönüşüm Projesi'nin inşa edildiği arazinin yanında yer alan 6 bin 500 metrekare büyüklüğüne sahip belediye kültürel tesis alanında yapılacak.

Şanlıurfa'da kütüphane inşaatları hız kesmiyor! 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Hilvan ilçesinde yapımına devam ettiği kütüphaneyi tamamladı. Belediye aynı zamanda, Bozova İlçe Kütüphanesinin temelini de kazdı.  

Gaziantep Millet Bahçesi'nde millet kıraathanesi ve kütüphane de olacak!

57 bin 485 metrekarelik alana sahip olan Gaziantep Millet Bahçesi'nde bin 300 metrekarelik alana kütüphane ve millet kıraathanesi inşa edilecek. Gaziantep Millet Bahçesi'nin inşaat çalışmaları hızla devam ediyor.

Karacabey’e yeni şehir kütüphanesi hedefi!

Bursa'da Karacabey Sadık Yılmaz İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Sedat Özden'la buluşan Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, kütüphanenin işleyişinin ve imkanlarının daha kullanışlı hale getirilmesiyle fikir alışverişi yaparken ilçeye yakışacak standartlarda yeni bir kütüphane kurulması için de çalışma

Ankara Mamak'ta düğün salonu kütüphaneye çevrildi!

Başkentte uzun yıllar düğün salonu olarak kullanılan alan, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Mamak Belediyesi iş birliğinde "akıllı kütüphane" olarak hizmet sağlayamak üzere yeniden düzenlendi...

İstanbul Üniversitesi'nin merkez kütüphanesi yenileniyor!

İstanbul Üniversitesi'nin (İÜ), Beyazıt Meydanı'nda yer alan eski Merkez Kütüphanesi'nin olduğu alanda inşa etmek için açtığı ihale sonuçlandı. Yaklaşık 47 milyon TL'ye ihale edilen yeni “İstanbul Üniversitesi Merkez Kütüphane ve Gençlik Merkezi” bu yıl içerisinde tamamlanacak.

Kocaeli Çınarlı'da eski cami avlusuna kütüphane yapılıyor!

Kocaeli'nin Çınarlı bölgesinde prefabrik mescidin sökülmesinin ardından avluda yapılan kütüphanenin yapımı hızlandı.

Ordu'ya 120 bin kitaplık kütüphane inşa edilecek!

Ordu'nun Altınordu ilçesinde 120 bin kitaplık kütüphane inşa edilecek. Hayata geçirilecek olan 120 bin kitaplık kütüphanede, öğrencilere çay, kahve, simit, kek gibi ücretsiz ikramlar yapılacak.

Kartepe Kent Meydanı'na kütüphane yapılıyor!

Kocaeli Büyükşehir, Kartepe Belediyesi ve hayırsever iş adamı Yıldız Entegre Yönetim Kurulu Başkanı Fehmi Yıldız tarafından Kartepe'ye kütüphane ve cami inşa ediliyor...

Niğde Pınarcık Köyü'nün tapulaştırma projesi mecliste!

Niğde'nin Merkez ilçesinde bulunan Pınarcık köyünün tapulaştırma projesi ile otoyol istimlak bedelinin ne zaman ödeneceği meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Tüm BİLSEM'lere 1000'er kitaplık kütüphane kurulacak!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yaptığı açıklamada altı ay içerisinde tüm Bilim ve Sanat Merkezlerinde (BİLSEM) en az 1000 kitaptan oluşan kütüphanelerin açılacağını söyledi.

GAD Kütüphane Projesi MIPIM ödülü Haberi

GAD Kütüphane Projesi MIPIM ödülü

Her yıl mart ayında Fransa’nın Cannes ketinde düzenlenen MIPIM’den, geçen yıl katıldığı Kitapkent Projesi ile jüri özel ödülü alan GAD Vakfı, bu kez “Hydepark Library” “Kütüphane Projesi" ile ödül aldı. 

Mimar Gökhan Avcıoğlu tarafından kurulan GAD Vakfı’nın “Hydepark Library” Kütüphane Projesi, dünyanın en prestijli gayrimenkul zirvesi MIPIM işbirliğinde gerçekleştirilen “AR Future Project Awards 2018”de ödüle layık görüldü.

Celal Şengör 40 bin kitap bağışlayacak

İTÜ Kütüphane Projesi de GADEV tarafından İstanbul Teknik Üniversitesi için geleceğin şehirlerine yakışır bir mimari ile tasarlandı. 

Toplam maliyeti 15 milyon dolar olan projede bu maliyetin İTÜ mezunlarının yapacağı katkılarla kolayca karşılanacağı belirtiliyor. Projeye halen İTÜ’de öğretim üyeliği yapan ünlü jeolog Prof. Dr. Celal Şengör de 40 bin kitap bağışlayarak katkıda bulunacak. 

GADEV; mimarlık mesleğinin gelecek nesillere günün koşulları ile uyumlu...