26 / 04 / 2024

Galataport kararı

Galataport kararı

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu'nun, Galataport Projesi için durdurma kararı vermesinin ardından hukukçular, kararın " durdurma " değil "yeniden incelemeyi" sağlayacak bir karar olduğu görüşünde...

Galataport inşaatında çevredeki binalar hasar gördü iddiası!

TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi, 2002’den bu yana kamuoyunda tartışmalara neden olan, hakkında birçok kez durdurma kararı alınan Galataport'un civardaki binalarda hasara yol açtığı gerekçesiyle maddi tazminat davası açtı.

Galataport'ta 216 milyon TL’lik anlaşma!

Galataport AŞ, Salı Pazarı ve Paket Postanesi Elektrik ve Mekanik İşlerini Anel Elektrik’in üstlenmesine karar verdi. Projeye ilişkin mobilizasyon sözleşmesi taraflarca imzalandı.

Galataport projesinde ne karar verildi?

Galataport olarak bilinen Salıpazarı Kruvaziyer Limanı Projesi'nin iptali istemiyle açılan davada, bilirkişi raporuyla aynı doğrultuda görüş bildiren savcılık, projenin 'kamu yararı'na aykırı olduğunu belirtti.

Galataport projesinde Danıştay Savcısı kararı!

Kamuoyunda "Galataport" olarak bilinen Salıpazarı Kruvaziyer Liman Alanı imar planlarının iptaline ilişkin Danıştay 6. Daire’de görülen davada, Danıştay Savcısı, bilirkişi ile aynı fikire vardı.

Galataport davasında 'kamu yararına aykırı' kararı!

Kamuoyunda "Galataport" olarak bilinen Salıpazarı Kruvaziyer Liman Alanı imar planlarının iptaline ilişkin Danıştay 6. Daire’de görülen davada, Danıştay Savcısı, bilirkişi ile aynı fikire vardı.

Galataport'a bakanlıktan onay!

Doğuş Holding'e ait Karaköy Sahili'nde otel, restoran, cafe ve mağazalardan oluşan Galataport projesine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan "ÇED olumlu" kararı çıktı.

Galataport'a yürütmeyi durdurma kararı!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği ( TMMOB ), Galataport ihalesiyle ilgili açtıkları davayı değerlendiren Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu'nun, yürütmenin durdurulmasına karar verdiğini açıkladı.

Galataport şubat ayında başlıyor!

Park Orman ve Galataport projelerinde Doğuş Grubu' yla ortak olan Serdar Bilgili, mahmekenin yürütmeyi durduma kararı vediği Galataport projesine Şubat 2015 'te başlayacaklarını söyledi..

Galataport için durdurma yok mu?

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu'nun, Galataport Projesi için durdurma kararı vermesinin ardından hukukçular, kararın " durdurma " değil " yeniden incelemeyi " sağlayacak bir karar olduğu görüşünde...

Galataport'ta son durum!

Galataport projesinin akıbeti ile ilgili yapılan çelişkili açıklamalar Borsa’da ciddi bir vurgunu ve yatırımcı zararını da beraberinde getirdi. Pazartesi günü akşamı Galataport projesinde mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı aldığı haberi geldi.

Galataport'ta yürütmeyi durdurma kararı yok!

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu'nun, Galataport Projesi için durdurma kararı vermesinin ardından hukukçular, kararın " durdurma " değil "yeniden incelemeyi" sağlayacak bir karar olduğu görüşünde...

Galataport neden durduruldu?

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, Galataport projesi için durdurma kararı verdi. Salıpazarı Kruvaziyer Limanı’nın özelleştirme ihalesini 702 milyon dolarla Doğuş Holding kazanmıştı. Galataport neden durduruldu?

Galataport'a durdurma kararı!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği ( TMMOB ), Galataport ihalesiyle ilgili açtıkları davayı değerlendiren Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu ’nun, yürütmenin durdurulmasına karar verdiğini açıkladı.

Galataport kararı Haberi

Galataport kararı

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu'nun,  Galataport Projesi içindurdurma kararı vermesinin ardından hukukçular, kararın "durdurma" değil "yeniden incelemeyi" sağlayacak bir karar olduğu görüşünde... 


Konuyla ilgili AA muhabirine açıklama yapan Avukat Cevat Kazma, dava konusunda bilirkişi raporunun değerlendirileceğini aktarırken, LBF Partners ortaklarından Mehmet Suat Kayıkçı da durdurma kararının hukuka aykırılık açısından değil, ilk derece mahkemesinin karar verirken izlemesi gereken süreci eksik uygulaması nedeniyle verildiğini ifade etti.


Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği tarafından Danıştay 6. Dairesi'nde Galaport İhalesinin iptali amacıyla açılan iptal davasında talep edilen yürütmenin durdurulması tedbirinin reddedildiğini anımsatan Kazma, "Redde yönelik yapılan itiraz Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu'nda görüşülerek, red kararının kaldırılmasına ve kararın bilirkişi heyeti tarafından oluşturulacak rapora göre verilmesine karar verilmiştir" dedi.


Çıkan kararın yürütmenin durdurulması anlamına gelmediğini, yargılamanın idari...