19 / 04 / 2024

Galataport projesine onay

Galataport projesine onay

Doğuş Holding'e ait Karaköy Sahili'nde otel, restoran, cafe ve mağazalardan oluşan Galataport projesine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan "ÇED olumlu" kararı çıktı.

‘İmara açılmayacak’ denmişti! Eski askeri arazideki konut projesine onay verildi!

Cevahir Yapı’nın, İstanbul Tuzla’da eski askeri arazide konut projesi inşa etmek için onay aldığı öğrenildi. Daha öncesinden söz konusu arazinin imara açılmayacağı belirtilmişti.

Ağaoğlu’nun 250 milyon TL'ye mal olacak RES projesine onay çıktı!

İş insanı Ali Ağaoğlu’na ait Üçgen Seferihisar Rüzgar Enerjisi Elektrik Üretim A.Ş enerji şirketinin, Seferihisar RES projesi kapasite artışı için hazırlanan ÇED dosyası onaylandı. Proje 250 milyon liraya mal olacak.

Kanal İstanbul’un çimento ihtiyacının da karşılanacağı limana onay verildi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından, İstanbul’un Karadeniz kıyısında inşa edilecek olan çimento limanı projesine bir buçuk sene sonra onay verildi. İşte ayrıntılar...

Bursa'daki Tarihi Çarşı ve Hanlar projesine onay verilmedi!

Bursa'daki Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi'ne onay verilmedi. Bilirkişi heyeti projedeki eksiklikleri ve uygun olmayan nitelikleri açıkladı.

Van'da yüzen otel projesine onay geldi!

Van Edremit Belediyesi'nin turizmi canlandırmak için hayata geçireceği otel projesine Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nda onay geldi. 

Konak Belediyesi meclis binası için onay geldi!

Koruma Kurulu, Konak Belediyesi'nin  Alsancak Liman arkası bölgesinde yer alan tarihi binanın restorasyon projesine onay verdi. 

Yerebatan Sarnıcı gergi güçlendirme projesi için onay geldi! 

Koruma Kurulu, İBB'nin yıkılma tehlikesi olan Yerebatan Sarnıcı için hazırladığı gergi güçlendirme projesine onay verdi. 

Kadıköy Ulu Cami projesine mahkemeden 'uygun değil' kararı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Kadıköy rıhtımında yapılmak için hazırlanan 'Ulu Cami' projesine onay veren koruma kurulu kararını, İstanbul 3. İdare Mahkemesi iptal etti. 

Avrasya GYO'nun Edirne Metro Hotel Apartments projesine onay verildi!

Avrasya GYO'nun Metro Turizm Otelcilik'e ait Edirne ili Merkez ilçesi Kirişhane Mahallesi'nde bulunan arsa üzerine yapılacak olan ''Metro Hotel Apartments'' mimari projesine Edirne Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından onay verildi. 

Galata Kulesi’ndeki restorasyon projesine Koruma Kurulu'ndan onay!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden (İBB) alınan tarihi Galata Kulesi’nin beden duvarlarının darbeli matkapla delinmesinden sonra koruma kurulu tarihi kuleyle ilgili restorasyon projesine onay verdi...

Ankara Kadın Barınma Evi projesine onay!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın açıkladığı 60 yatak kapasiteli 'Kadın Barınma Evi' kararı Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nden geçti.

Çine TOKİ Evleri projesine bakanlıktan onay!

AK Parti Çine İlçe Başkanı Mehmet Tosun, Çine'deki TOKİ Evleri projesine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan onay geldiğini söyledi.

TOKİ'nin İzmir Kiraz'daki projesine onay!

TOKİ tarafından 300 bin metrekare alanda hayata geçirilmesi planlanan hastane, konut ve ticarethane planları onaylandı. Belediye Başkanı Saliha Özçınar, “İlçeye yatırımların önü açılacak” diye konuştu.

Galataport projesine onay Haberi

Galataport projesine onay

Doğuş Holding'e ait Karaköy Sahili'nde otel, restoran, cafe ve mağazalardan oluşan Galataport projesine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan "ÇED olumlu" kararı çıktı. Şehir Plancıları, Mimarlar ve İnşaat Mühendisleri Odaları tarafından açılan ve Danıştay 6. Dairesi'nde halen süren davada bilirkişi, projenin yanlış ve eksiklerine dikkat çekip kamu yararı bulunmadığını ve kıyı şeridinin kamuya kapatılacağının altını çizmişti. 


Doğuş Holding'in 1 milyon 100 bin dolarlık yatırım yaptığı Karaköy Sahili şeridinde otel, restoran, cafe ve mağazalardan oluşan Salıpazarı KruMühendisleri Odaları tarafından açılar ve Danıştay 6. Dairesi'nde halen süren davalara karşın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı projeye onay verdi. 


Kruvaziyer Limanı, kamuoyunda bilinen adıyla Galataport projesine ait imar planlarına Şehir Plancıları, Mimarlar ve İnşaat Mühendisleri Odaları dava açmış, mahkemece yürütmeyi durdurma kararı almıştı. Danıştay 6. Dairesi'ne taşınan davada...