25 / 04 / 2024

garaj tapulu ev olur mu

garaj tapulu ev olur mu

Ev sahiplerinin en çok yaşadığı sorunlar arasında meskenin tapu kütüğünde farklı bir bölüm olarak kayıtlı olması yer alıyor. Peki, garaj tapulu ev nedir? Garaj tapulu ev dezavantajları nelerdir?

Garaj tapulu evlere doğalgaz aboneliği verilmesi!

Gaziantep birkaç gündür farklı yerlerde yapılan eylemlere sahne oluyor. Belediyesi önünde ve GAZDAŞ, son olarak da Valilik önünde eylem yapan vatandaşların tek isteği binlerce lira ödeyerek aldıkları "Garaj Tapu"lu evlerine doğalgaz aboneliği verilmesi...

Studio House projesinde ister ticari, ister ev tapulu daireler! 24 ayda teslim! 

Mega kent İstanbul’un dönüşümünde önemli rol üstlenen Özyurtlar-Bahaş Ortak Girişimi’nin, Bahçeşehir’de inşa ettiği ‘Studio House Ispartakule Projesi’nde home ofis daireler ticari tapu veya ev tapusu ve yüzde 18 KDV ile alıcılarını bekliyor.

Hisseli tapulu ev satılır mı? Hisseli tapu arsaya prefabrik ev yapılır mı?

Hisseli tapuya sahip pek çok kişi bulunmaktadır. Bu tapular ile hissedarlar istedikleri işlemleri kolay bir şekilde yapamazlar. Bundan dolayı da hisseli tapu üzerine pek çok soru sorulmaktadır. İşte o sorulardan bazıları…

Hisseli arsaya izinsiz ev yapılabilir mi? Hisse tapulu ev alınır mı?

Hisseli tapu sahiplerinin hakları, diğer tapu sahiplerine göre farklıdır. Nedeni ise hissedar sayısından kaynaklanmaktadır. Peki Hisse tapulu ev alınır mı, alınmaz mı? İşte detaylar!

Hisseli tapuya dair bilinmeyen kalmasın! Tapu durumu hisseli tapu ne demek, Hisse tapulu ev alınır mı?

Hisseli tapuya sahip ülkemizde pek çok kişi bulunmaktadır. Bu hisseli tapu sahipleri de bazı hususları araştırıyor. İşte o sorulardan bazıları ve yanıtları!

Hisseli tapulu ev alınır mı?

Hisseli tapuya sahip pek çok kişi bulunmaktadır. Ev almak isteyen, ancak alacağı evin hisseli olduğu kişiler neler yapmalı? Hisseli tapulu ev alınır mı? İşte detaylar!

Hisse tapulu ev satın alınır mı? İşte detaylar!

Hisse tapulu ev satın alınır mı? sorusunun yanıtı vatandaşlar tarafından araştırılmaktadır. Peki hisseli tapu nedir? İşte detaylar!

Kat mülkiyet tapulu ev alınır mı?

Kat mülkiyetli tapu; inşaatı tamamlanmış ve iskana açılmış binalar için veriliyor. Peki, Kat mülkiyet tapulu ev alınır mı? Kat mülkiyeti tapuda yazar mı? İşte tüm detaylar...

Arsa tapulu ev almak mantıklı mı?

Ev almak isteyen binlerce insan kendilerine uygun daire bulduğunda "arsa tapulu" ibaresiyle karşılaşabiliyor. Peki, nedir bu arsa tapulu ev? Arsa tapulu ev almak mantıklı mı?

Bornova'da 6.3 milyon TL'ye icradan satılık bağ tapulu lojistik tır garajı!

İzmir 18. İcra Dairesi Müdürlüğü, İzmir ili, Bornova ilçesi, Gürpınar Mahallesi, 22620 ada 5 parselde yer alan bağ tapulu lojistik tır garajını 6 milyon 286 bin TL'ye icradan satıyor...

Tarabya'da 9.1 milyon TL'ye icradan satılık gayrimenkul!

İstanbul İli, Sarıyer İlçesi, Tarabya Mahallesi'nde yer alan altında garajı olan ev vasıflı gayrimenkul 9 milyon 189 bin 453 TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 

Bahçe tapusu nedir?

Genellikle köy yerinde yer alan bağ ve bahçelerin tapularında cins kısmında "bahçe" yazıyor. Peki, bahçe tapusu nedir? Bahçe tapulu ev alınır mı? Bahçe tapulu ev alınırsa ne olur?

Dükkan tapulu ev alınır mı?

İnşaat çalışmaları tamamlanan ve iskan belgesi alınarak kat mülkiyeti tapusu çıkarılan apartmanda bulunan dükkan tapulu ev alınır mı? Dükkan tapulu evde oturmanın dezavantajları nelerdir?

Toprak tapulu ev alırken nelere dikkat edilmeli?

Toprak tapusu inşaatı tamamlanmayan bir yapıdan konut alındığı zaman, alınan taşınmazın daire tapulu olmadığı anlamına geliyor. Peki, toprak tapulu ev alırken nelere dikkat edilmeli?

garaj tapulu ev olur mu Haberi

garaj tapulu ev olur mu

Garaj tapulu ev nedir?

Ev sahiplerinin en çok yaşadığı sorunlar arasında meskenin tapu kütüğünde farklı bir bölüm olarak kayıtlı olması yer alıyor. Örneğin mesken olarak kullanılan bölümler tapuda dükkan veya garaj olarak kayıtlı olabiliyor.


Tapuda garaj olarak kayıtlı mesken sahipleri, birtakım sorunlarla karşılaşabiliyor. Garaj tapulu ev için bazı abonelikler mesken tarifesinden alınamıyor.


Ayrıca bu evlerin satışı durumunda, alıcının elinde nakit parası olması gerekiyor. Çünkü tapuda garaj olarak görünen bir bağımsız bölüm için bankalar konut kredisi vermiyor.


Ayrıca, evin yıkılıp yeniden inşa edilmesi gibi durumlarda da maliklerden izin alınmadan burası mesken olarak tescil edilemiyor. Buranın mesken olarak kaydolması için tüm maliklerin izin vermesi ve cins değişikliği işleminin yapılması gerekiyor.


Cins değişikliği işlemi, bir gayrimenkulün cinsinin, yapısız iken yapılı veya yapılı iken yapısız hale; bağ, bahçe,...