27 / 04 / 2024

gayrimenkul alana oturma izni

gayrimenkul alana oturma izni

Türkiye’de gayrimenkul alacak yabancılara kolaylık sağlayacak düzenlemeler geliyor. Yeni düzenlemeyle Mütekabiliyet Yasası’nın kapsamı genişletiliyor. Böylece tapuyu alan yabancıya anında oturma izni ve vatandaşlık verilecek.

Mevduatın cazibesi gayrimenkul satışlarını sarstı!

Konut satışlarındaki düşüş devam ediyor. Vatandaş güvenli liman gayrimenkulü terk etmeye başladı. Mevduatın cazibesi artınca birçok yatırımcı birikimini gayrimenkul yerine bu alana yönlendirdi.

Macaristan’tan yabancıya konut satışı kararı! 500 bin euroya konut alana oturma izni verilecek!

Macaristan hükümeti, 6 yıl önce sonlandırdığı “altın vize” uygulamasını “misafir-yatırımcı vizesi” diye güncelleyerek, tekrar başlatma kararı aldı. Buna göre, 500 bin euroya konut alana oturma izni verilecek.

Aliağa Belediyesi, İzmir'de gayrimenkul satacak!

İzmir İli Aliağa Belediye Başkanlığı, İzmir Aliağa'da yer alan gayrimenkulü satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkul 68 bin 715 metrekare alana sahip.

Beykoz Belediyesi'nden dev gayrimenkul satışı! 86.1 milyon TL'lik bedel dudak uçuklattı!

İstanbul İli Beykoz Belediye Başkanlığı, Beykoz Baklacı Mahallesi'nde yer alan gayrimenkulü satışa çıkardı. Satışa çıkarılan gayrimenkul 9 bin 66 metrekare alana sahip.

İskansız gayrimenkul alınır mı?

İskan ruhsatı kısaca oturma izni anlamına geliyor. İskan ruhsatı alınmamış evler aslında yasal olarak oturmaya müsait olmayan evler olarak biliniyor. Peki, İskansız gayrimenkul alınır mı? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Tapu alana vatandaşlık değil oturma izni verilsin!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, " Tapu alana vatandaşlık değil oturma izni verilsin!" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 15 maddelik analizi...

AND Pastel’de daire alana balkon hediye!

AND Gayrimenkul tarafından İstanbul Kartal’da inşa edilen AND Pastel’de ‘’Açık Hava Günleri’’ başladı. 31 Ekim’e kadar devam edecek kampanya ile 2+1 veya 3+1 dairelerden birini alana bahçe veya balkon hediye ediliyor.

Dolandırıcılar Karadağ'da 12 bin Euro'ya vatandaşlık sattılar!

AB üyesi olması beklenen Karadağ’a ilgi arttı. Gayrimenkul alana vatandaşlık verilen Karadağ dolandırıcıların yeni kapısı oldu. Dolandırıcılar, ‘Size vatandaşlık çıkaracağız’ diyerek vatandaşlardan kişi başı 12 bin Euro topladı..

ABD basını: En hesaplı evler Türkiye’de!

ABD basınına göre, OECD ülkeleri arasında ev satın almanın en hesaplı olduğu ülke Türkiye. Türkiye'de 250 bin dolarlık gayrimenkul alana vatandaşlık verilmesi ülkemizi avantajlı konuma getirdi.

Avrupa'dan gayrimenkul alan Türklere oturma izni!

Türkiye’den ayrılan ve ayrılmak isteyen vatandaşların sayısı hızla artıyor. Maddi imkanı iyi olan Türk vatandaşları “Altın Vize” kapsamında Avrupa'dan gayrimenkul alıp AB oturumuna sahip oluyor.

Avrasya GYO Samsun'dan 9 milyon TL'ye gayrimenkul alıyor!

Avrasya Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Samsun Çarşamba Kirazlıçay Mahallesi'nde 7 bin 224 metrekare brüt kapalı alana sahip gayrimenkulü 9 milyon TL bedelle satın alıyor...

Karadağ'da ev alana oturma izni!

Avrupa’nın en genç devleti olan Karadağ'da ev alan oturma izni veriliyor. Avrupa Birliği’ne girme hakkı vaat eden ülkeye Türkler yoğun ilgi gösteriyor.

Karadağ'da 6.5 bin euroluk gayrimenkul yatırımına oturma izni!

Birçok ülke gayrimenkul yatırımcısına fırsat kapısı açıyor. Oturma izni en kolay alınabilen ülkelerin başında Karadağ geliyor. Ülkede 6 bin 500 euroluk yatırım yapana vatandaşlık veriliyor.

gayrimenkul alana oturma izni Haberi

gayrimenkul alana oturma izni

Türkiye’de gayrimenkul alacak yabancılara kolaylık sağlayacak düzenlemeler geliyor. Yeni düzenlemeyle Mütekabiliyet Yasası’nın kapsamı genişletiliyor. Böylece tapuyu alan yabancıya anında oturma izni ve vatandaşlık verilecek.


Yabancıların Türkiye’de gayrimenkul alımını cazipleştirecek çalışmalara hız verildi. 2012 yılında çıkan Mütekabiliyet Yasası’yla yabancıya gayrimenkul satışının önü açılarak 183 ülke vatandaşının Türkiye’den taşınmaz ve arsa alımıma imkan verilmişti. Şimdi ise Mütekabiliyet Kanunu’nun içeriği genişletiliyor. Bu yıl içinde yapılması beklenen düzenleme ile Türkiye’de gayrimenkul alana anında oturma izni verilecek. Böylece uzun bekleme sürelerine son verilecek. Anında oturma izninin dışında yatırım miktarına göre yabancıya vatandaşlığın verilmesinin beklendiği düzenlemeye hükümetin de çok sıcak baktığı belirtiliyor. Bu nedenle düzenlemenin bu yıl içinde çıkacağı beklentisi yükseldi.


Peşin alımlar artacak