26 / 04 / 2024

Gayrimenkul Değerleme Uzmanları

Gayrimenkul Değerleme Uzmanları

Küresel salgın olarak ilan edilen koronavirüs gayrimenkul sektörünü de etkiliyor. Harmoni Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Erkan Sümer, değerleme uzmanlarının virüse karşı tedbir alarak çalışmaya devam ettiklerini belirtti...

Konut kredisi kullanımında neden artış bekleniyor?

Çalkantılı bir siyasi ortam ve seçim atmosferi ile dolu bir 2014 yılı geçirdik. 2015 yılı da benzer bir atmosferde, bu kez yeni hükümet arayışları ile daha da belirsiz bir ortam sunuyor.

Gayrimenkul değerleme uzmanı ne iş yapar?

Konut, bina, arsa, arazi gibi gayrimenkul kıymetlerin değerini tespit etme işi gayrimenkul değerleme uzmanlığının alanına giriyor. Gayrimenkul değerleme uzmanı ne iş yapar? Gayrimenkul değerleme uzmanı nasıl olunur?

Doğru gelecek öngörüsü için gayrimenkul değerleme!

Bir yanda yabancılara mülk satışında mütekabiliyet şartını ortadan kaldıran yasa, diğer yanda 2B arazilerinin satışı ve kentsel dönüşüm yasalarının çıkarılmasıyla bir sorun yumağı halinde duran problemlerin çözümlenmesinde ilk adımlar atıldı

Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği açıkladı! Gayrimenkulde değerleme hizmet oranı pahalı değil

Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği Başkanı Yaşar Bahçeci, SPK’dan lisanslı olan gayrimenkul ve varlık değerlemesinde bulunan uzmanların ve değerleme firmalarının kira uyuşmazlıklarındaki arabuluculuk seviyesindeki fiyat belirlemeden çözüm bulmaya çalıştıklarını kaydetti.

Gayrimenkul değerleme ücretlerine uzmanlardan tepki geldi: Zam oranı beklentilerden düşük!

Gayrimenkul değerleme uzmanları, gayrimenkul değerleme asgari ücret tarifesinde yapılan güncelleme ile ilgili açıklamalarda bulundu. Uzmanlar, zamma tepki gösterdi. İşte ayrıntılar...

Gayrimenkul değerleme raporu nedir? Değerleme kriterleri nelerdir?

Gayrimenkul değerleme raporu, taşınmazın birçok özelliğini detaylı bir şekilde kapsayan bir belgedir. Bu belgede, mülkün farklı yönleri değerleme uzmanları tarafından ele alınarak işlenir. Peki gayrimenkul değerlendirme raporu nedir, değerleme kriterleri nedir ve ne işe yarar?

Gayrimenkul değerleme fiyatları yükseldi!

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği üyeleri tarafından verilecek olan gayrimenkul değerleme hizmetine esas gayrimenkul değerleme asgari ücret tarifesini açıkladı.

Atakum Belediyesi'nden gayrimenkul değerleme uzmanlarına e-hizmet servisi!

Atakum Belediyesi, kredili konut satışları ile ilgili rapor hazırlama sürecinde arşiv kayıtlarına erişebilmek için belediyeye gitmesi gereken gayrimenkul değerleme uzmanlarına e-hizmet kanalı açtı. Uzmanlar, koronavirüs salgını sürecinde işlemlerini telefon, elektronik ödeme ve e-posta sayesinde yap

Endeksa'dan değerleme uzmanlarına özel 3 aylık üyelik!

Endeksa, koronavirüs salgınının yayılmasını engellemek amacıyla alınan tedbirlere destek oluyor. Gayrimenkul danışmanlarına ücretsiz eğitimler veren Endeksa, 3 ay ücretsiz olarak değerleme uzmanlarına özel üyeliği sağlayacak.

Gayrimenkul değerleme uzmanlarının imar dosyalarını inceleme işlerine erteleme!

Beşiktaş Belediyesi'nden gayrimenkul değerleme uzmanlarının imar dosyalarını inceleme işlerine erteleme yapıldı. İmar işlem dosyalarının inceleme tarihi 6 Nisan'a kadar ertelendi...

Gayrimenkul değerleme asgari ücret tarifesi 2020 belli oldu!

SPK, Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği üyelerinin vereceği değerleme hizmetlerine ilişkin olarak, 2020 Yılı Gayrimenkul Değerleme Asgari Ücret Tarifesi ve Gayrimenkul Değerleme Asgari Ücret Uygulama esaslarını belirledi...

Gayrimenkul değerleme uzmanları lisanslaşıyor!

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdür Yardımcısı Zuhal Balsarı Keskin, Gayrimenkul Değerleme Uzmanlığı Lisansı verilen gayrimenkul değerleme uzmanının görevlerini anlattı.

Gayrimenkul değerleme raporu örneği!

Gayrimenkul değerleme raporu konut kredisi kullanımı gibi durumlarda kurum tarafından isteniyor. Gayrimenkulün değerlendirilmesi SPK Lisanslı uzmanlar tarafından yapılıyor. İşte, gayrimenkul değerleme raporu örneği!

Gayrimenkul değerleme raporu nedir?

Bir gayrimenkulün değer tespiti için değerleme uzmanlarının, taşınmazın değerinin etkileyen tüm faktörleri analiz etmeleri gerekiyor. Peki, gayrimenkul değerleme raporu nedir?

TDUB, gayrimenkul değerleme standartlarını belirliyor!

Gayrimenkul değerleme uzmanlarının çatı kuruluşu olan Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği (TDUB) yetkilileri, yapılan yeni düzenleme ile değerleme şirketlerinin bankalar için üreteceği raporların standart hale getirecek.

Doruk Karşı Değerleme Uzmanları Birliği’nin sekreteri oldu!

Türkiye’de gayrimenkul piyasası ve değerleme faaliyetlerinin geliştirilmesi görevi kendisine kanunla verilmiş tek meslek birliği olan Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği (TDUB) Genel Sekreteri Doruk Karşı oldu.

Gayrimenkul Değerleme Uzmanları Haberi

Gayrimenkul Değerleme Uzmanları

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüse karşı hükümetin aldığı ekonomik önlemlerden biri de konut kredi miktarının artırılması oldu. Bu fırsattan faydalanmak isteyenler bankalara başvururken bir yandan da alacakları gayrimenkulun değerini tespit ettirmeye başvuruyor. Gayrimenkul değerleme uzmanları da kendi tedbirlerini alarak daireye ilişkin raporlarını düzenliyor.

Küresel salgın olarak ilan edilen koronavirüs bütün sektörleri etkisi altına aldı. Gayrimenkul sektörü de virüsten olumsuz etkilenen sektörlerden biri. 2018 Ağustos ayından sonra düşüşe geçen gayrimenkul piyasası toparlanmaya başlamış, alım-satım işlemlerinde artışlar yaşanmıştı. Ancak koronavirüs salgını sebebiyle gayrimenkul yatırımı, alım-satım gibi konular ikinci planda kaldı. 

Hükümetin hayata geçirdiği 500 bin TL'nin altındaki konutlarda kredilendirilebilir miktarın yüzde 80'den yüzde 90'a çıkarılması uygulamasından yararlanmak isteyen vatandaşlar ise ev almak için bankalara ve değerleme şirketlerine başvuruyor. 

“Tedbir Alıyoruz”

Harmoni Gayrimenkul Değerleme...