26 / 04 / 2024

gayrimenkul fon şirketleri

gayrimenkul fon şirketleri

İnşaat sektörü ile birlikte bankaları da rahatlatacak gayrimenkul fonu için düğmeye basıldı. Ziraat Portföy, KONUTDER üyeleriyle 5 milyar TL büyüklüğündeki ilk fonu kurdu.

Çinli gayrimenkul şirketleri temerrütten kaçınıyor!

Borç yükü altında olan Çinli gayrimenkul şirketi Evergrande'nin yurt dışındaki yatırımcıları şirketin yeni haftanın ilk gününde vadesi sona erecek 148 milyon dolardan fazla tahvil kupon ödemesine ilişkin gelişmelere odaklanırken, diğer Çinli gayrimenkul şirketleri de temerrütten kaçınmaya çalışıyor.

Ziraat Bankası'nın gayrimenkul satışlarını Turyap gerçekleştirecek!

Türkiye'nin en büyük gayrimenkul pazarlama şirketleri arasında yer alan Turyap, Ziraat Bankası'nın gayrimenkul satışlarını gerçekleştirecek.

Adese Gayrimenkul sermaye artırımından 126.1 milyon TL fon elde etti!

Adese Gayrimenkul Yatırım A.Ş., sermaye artırımı kapsamında elde edilen net 126 milyon 108 bin 250 TL fonun, kullanım yerlerini açıkladı. 

GSD Denizcilik Gayrimenkul, sermaye artırımından 1.5 milyon dolarlık fon elde etti!

GSD Denizcilik Gayrimenkul'ün bedelli sermaye artırımından elde edilecek fonun kullanımına ilişkin revize raporu yayınlandı. 

Dragon City İstanbul Projesi için imzalar atıldı!

Türkiye’nin en büyük gayrimenkul pazarlama şirketleri arasında yer alan Turyap Holding ile Çinli Chinamex şirketi Dragon City İstanbul için imzayı attı...

GSD Denizcilik Gayrimenkul'ün fon kullanım raporu yayınlandı!

GSD Denizcilik Gayrimenkul, Sermaye Piyasası Kurulu'nun VII-128.1 sayılı Pay Tebliği'nin 33'üncü maddesi kapsamında hazırlanan 'Sermaye Artırımından Elde Edilecek Fonun Kullanım Amacına İlişkin Raporu' yayınladı. 

Omurga Gayrimenkul 2021 yılı için gayrimenkul değerleme kuruluşunu atadı!

Omurga Gayrimenkul, fon portföyüne alınacak gayrimenkullere ve gayrimenkule dayalı haklara ilişkin 2021 yılı değerlemesi için Avrupa Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş. ve TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş.'nin seçilmesine karar verildi. 

Gayrimenkul satışında '3D Etkileşimli Online Satış Sistemi' dönemi!

Yeni normal hayatla birlikte teknoloji, yaşamımızın her alanına hız kesmeden etki etmeyi sürdürüyor. Sektörler dijitalleşmeye daha da önem vermeye başlamışken şimdilerde inşaat şirketleri; Türk gayrimenkul piyasasının sıklıkla kullanacağı, 3D Etkileşimli Online Satış Sistemi ile tanışıyor.

Gayrimenkul sektöründe yeni trend: Online satışlar!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınıyla beraber gayrimenkul şirketleri talepleri karşılayabilmek için müşterilerine konut ve ofisleri sanal turlarla gezdirirken, satın alma ve tapu işlemleri de online ortamda yürütülüyor.

TOKİ, Park Mavera 3 için ihraç ettiği gayrimenkul sertifikalarını ödedi!

TOKİ tarafından Park Mavera 3 projesi kapsamında ihraç edilen TRNTOKI00011 ISIN kodlu Gayrimenkul Sertifikalarının tali ediminde konutların satışından elde edilen fon ve fonun getirisi, yatırım kuruluşlarının hesaplarına aktarıldı...

Aura Portföy Yönetimi'nin fon fiyatı 1,000588 TL! 

Aura Portföy Yönetimi A.Ş. Konut Alfa Katılım Gayrimenkul Yatırım Fonu, 28 Şubat 2020 tarihi itibarıyla fon fiyatı 1,000588 TL...

Akfen Gayrimenkul Portföy Yönetimi'nin fon birim fiyatı 1,613809 TL!

Akfen Gayrimenkul Portföy Yönetimi A.Ş. Birinci Gayrimenkul Yatırım Fonu'nun 31 Aralık 2019 tarihi itibarıyla fon birim fiyatı 1,613809 TL...

Çinli fon şirketi Çiftçi Towers'ın bir bloğunu satın aldı!

Son dönemlerde Çinli gayrimenkul yatırımcılarının ve Çinli firmaların Türkiye'ye ilgisi artıyor. Çinli bir fon şirketi Çiftçiler Towers'in bir bloğunu satın almış. Şirket, binayı Çinli yatırımcılara pazarlayacakmış...

gayrimenkul fon şirketleri Haberi

gayrimenkul fon şirketleri

Sabah Gazetesi'nden Dilek Güngör, bugün köşesinde "5 milyarlık fon" başlıklı yazısına yer verdi. İşte yazının detayları;

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın açıkladığı 'gayrimenkul fonu' için ilk adım atıldı. Ziraat Portföy geçtiğimiz hafta KONUTDER üyeleriyle ilk fonu kurdu. Fona hangi bankaların katılacağı 3 Mayıs'a kadar netleşecek.

YENİLERİ YOLDA

Portföyünde, markalı konut ve ticari gayrimenkullerin yer alacağı ilk fonun büyüklüğü 5 milyar TL olacak. Bu fonu, farklı büyüklükteki diğer gayrimenkul fonlarının izlemesi öngörülüyor. Bankalar birleşerek ya da tek tek inşaat şirketleriyle farklı büyüklüklerde başka fonlar da kurabilecek. Ortaklık yapısının yüzde 80 finansal kurumlar, yüzde 20 inşaat şirketleri şeklinde olması öngörülüyor.

KOMİTE BELİRLEYECEK

Bu fonun içine alınacak gayrimenkuller 'Yatırım Komitesi' tarafından tespit edilecek. Komitede bankalar ve finans kuruluşlarında kredi riski olan konut geliştiricileri yer alacak. Her...