24 / 04 / 2024

gayrimenkul haczi talebi örneği

gayrimenkul haczi talebi örneği

Alacaklının haciz talebinde bulunması için öncelikle İcra Müdürlüğü'ne giderek, borçlu hakkında takip talebinde bulunması gerekiyor. Borçlunun, borcunu ödememesi durumunda mallarına haciz konulabiliyor. İşte gayrimenkul haciz talebi örneği...

Noterden gayrimenkul satışı nasıl yapılır? İşte detaylar ve randevu alma süreci!

4 Temmuz 2023 tarihi itibariyle noterden gayrimenkul alım-satım işlemleri başladı. Konut, arsa ve dükkan gibi taşınmazların satışı artık noter aracılığıyla da gerçekleştirilebilecek. Noterden gayrimenkul alım satım işlemleri için başvuru talebi ve randevu almak gerekiyor. 

Gayrimenkul satış ihalelerinde yeni değişiklik mecliste!

Gayrimenkul satış ihalelerinde değişikliğe gidildi. Buna göre, ihale alıcısının talebi üzerine icra dairesi, satışı gerçekleştirilen taşınmazda kira sözleşmesine bağlı şekilde yaşayan kişiye kira bedelini icra dairesine yatırması emrini verebilecek.

Gayrimenkul Değer Bilgi Merkezi kurulması talebi meclis gündeminde!

Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemine entegre Gayrimenkul Değer Bilgi Merkezi kurulması talebi meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

GSD Denizcilik Gayrimenkul'ün ihraç talebi için SPK'ya başvuruldu!

GSD Denizcilik Gayrimenkul'ün 52 milyon 180 bin 855,64 olan çıkarılmış sermayesinin, 150 milyon TL'ye yükseltilmesi hususundaki ihraç talebi için SPK'ya başvuruldu. 

Kurumsal kiracılı gayrimenkul talebinde yükseliş!

Son dönemlerde kurumsal kiracılı gayrimenkul talebi yükseldi. Bu artışın çeşitli nedenleri olmakla birlikte aslında çok fazla faydası bulunduğunu dile getiren Gürkan Siviş, “Kurumsal kiracılı gayrimenkul kaçırılmayacak bir fırsat” dedi.

Aita Global Gayrimenkul Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aita Global Gayrimenkul Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de 100 bin TL sermaye bedeli ile amin Talebi tarafından kuruldu. 

İhlas Gayrimenkul Çukurca'daki maden sahası için ruhsat başvurusu yaptı! 

İhlas Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Ticaret A.Ş.'nin Hakkari ili, Çukurca'da bulunan maden sahası ile ilgili yaptığı işletme ruhsatı talebi Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü'nce uygun görüldü...

Maliklerden birinin haczi varsa gayrimenkulün satışı yapılır mı? 

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Annemden kalan bir arsanın satışını yapmak istiyorum. 5 kardeşiz. Kardeşlerimin birinin kamu haczi ve icrai haczi çıkıyor. Bu bilgiye e-devlet aracılığıyla ulaştım. Bu satışı yapamaz mıyım?' sorusunu yanıtladı.  

Martı GYO, Martı Gayrimenkul Yatırım oldu!

Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. unvanının Martı Gayrimenkul Yatırım A.Ş. olarak değiştirilerek gayrimenkul yatırım ortaklığı statüsünden çıkmaya ilişkin talebi olumlu karşılandı...

Akiş GYO özel denetçi tayini talebi davasında son durum!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) özel denetçi tayini talebi davası ile ilgili güncelleme yayınladı...

Akiş GYO'nun Erenköy gayrimenkulü için olağanüstü kanun yoluna başvuruldu!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Kadıköy İlçesi, Erenköy Mahallesi'nde yer alan gayrimenkulü için ‘Yargılamanın Yenilenmesi' talebi ile olağanüstü kanun yoluna başvurdu...

Atakule GYO davasının temyiz talebi reddedildi!

Atakule Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP)Ankara Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün 21 Kasım 2013 tarih ve 66770991-1649 sayılı işleminin yürütmesinin durdurulması ve iptali talebi hakkında bildiri paylaştı. 

Yatırımcıların yeni gözdesi: Ticari gayrimenkul!

Türkiye'de son yıllarda ticari gayrimenkul yatırımı talebi hızla artıyor. Omenkul.com kurucusu Erkan Meydanlıoğlu, yatırımcıların ticari gayrimenkul yatırımına ilgisinin arttığına dikkat çekti.

gayrimenkul haczi talebi örneği Haberi

gayrimenkul haczi talebi örneği

Gayrimenkul haciz talebi!

Haciz talebinde bulunmak için öncelikle İcra Müdürlüğü'ne gidilerek, borçlu hakkında takip talebinde bulunmak gerekiyor. Yapılan bu talepten sonra İcra Müdürlüğü söz konusu takip talebini düzenleyerek, borçluya bildiriyor. 


Borçlu da bu ödeme emrini aldıktan sonra yükümlülüklerini yerine getirmez ise takip kesinleşir ve kesinleşen takip bakımından da alacaklının kendisi ya da vekili İcra Müdürlüğü'ne gidip talepte bulunmak suretiyle borçlunun menkul, gayrimenkullerinin haczedilmesini ister. 


Söz konusu gayrimenkul haciz talebi örneği aşağıda bulunuyor:



GAYRİMENKUL HACİZ YAPILMA TALEBİ


T.C.

.....…... İCRA MÜDÜRLÜĞÜ


DOSYA NO: 2014/……….. ESAS

Alacaklı       :

Vekili      :

Borçlu   :

Borç Miktarı    : ………………………….. (Masraf ve Faizler hariç)


Konu : Gayrimenkul üzerine haciz yapılması talebidir.


Alacaklı Vekili geldi, Borçlu adına kayıtlı gayrimenkuller varsa bunların kaydına haciz konulması için  TAKBİS ' ten sorgulanmasını ve tespit edilenlerin...