24 / 04 / 2024

gayrimenkul mülkiyetinin devri

gayrimenkul mülkiyetinin devri

Gayrimenkul satış sözleşmesi şekil şartı, kanunla yazılı şekle bağlanmıştır. Kira sözleşmesinin sözlü yapılması dahi mümkün iken, gayrimenkul satış işleminin sadece tapu memuru huzurunda yapılması gerekiyor...

Gayrimenkul mülkiyetinin devri!

Gayrimenkul mülkiyetinin devri, sözleşmeli satım, trampa ve bağışlama yoluyla yapılabiliyor. İşgal ve zamanaşımı ile tapu sicilinde kaydı bulunmayan veya kaydı olsa bile sahibinin kim olduğu belirlenemeyen taşınmazlar da mülk olarak edinilebiliyor...

Gayrimenkul mü, mevduat faizi mi?

Coldwell Banker Akademi Gayrimenkul Danışmanı Serkan Gök, Emlak Sektörü hakkında önemli açıklamalar yaptı. Serkan Gök açıklamasında sektördeki yükselişin en büyük nedeninin enflasyon olduğunu dile getirerek, en iyi yatırım aracının gayrimenkul olduğunu kaydetti.

Tapu devri nasıl yapılır? Tapu devir masrafları kaç para? Tapu devir için ne gerekli? Tapu devir kaç TL?

"Tapu devri", bir kişiden başka bir kişiye geçen gayrimenkul mülklerinin, yani ev, iş yeri, arazi gibi taşınmaz varlıkların sahibinin değiştiği hukuki işlemi ifade eder. Peki, Tapu devri nasıl yapılır? Tapu devir masrafları kaç para? İşte ayrıntılar...

Ses Concept Gayrimenkul Müşavirliği Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Ses Concept Gayrimenkul Müşavirliği Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Maltepe’de 500.000,00 TL sermeye bedeli ile Eser Soğle ve Yunus Yasin Bostancı ortaklığıyla kuruldu.

Ehil Gayrimenkul Mühendislik İnşaat Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ehil Gayrimenkul Mühendislik İnşaat Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Küçükçekmece'de 2 milyon TL sermaye bedeli ile Ömer Ayın tarafından kuruldu.

Statue Gayrimenkul Mühendislik Ve İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Statue Gayrimenkul Mühendislik Ve İnşaat Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde Alper Gündüz ve Erinç Şener ortaklığında kuruldu.

Agad İnşaat Gayrimenkul Mühendislik Mimarlık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Agad İnşaat Gayrimenkul Mühendislik Mimarlık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ümraniye'de Agit Adkovayçin tarafından kuruldu. 

Skyist Property Gayrimenkul Mühendislik İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Skyist Property Gayrimenkul Mühendislik İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyrut'ta Mehmet Yıldız tarafından kuruldu.

KİPTAŞ 7. Gayrimenkul Müzayedesi bugün!

KİPTAŞ 7. Gayrimenkul Müzayedesi kapsamında 64 dükkan ve 2 konutu satışa çıkarıyor. Müzayede bugün saat 14:00'te gerçekleşecek. 

KİPTAŞ 7. Gayrimenkul Müzayedesi yarın!

KİPTAŞ 7. Gayrimenkul Müzayedesi kapsamında 64 dükkan ve 2 konutu satışa çıkarıyor. Müzayede yarın saat 14:00'te gerçekleşecek. 

KİPTAŞ 7. Gayrimenkul Müzayedesi 24 Aralık'ta!

KİPTAŞ 7. Gayrimenkul Müzayedesi kapsamında 64 dükkan ve 2 konutu satışa çıkarıyor. Müzayede 24 Aralık saat 14:00'te gerçekleşecek. 

Tarımsal Arazilerin Mülkiyetinin Devrine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik!

Tarımsal Arazilerin Mülkiyetinin Devrine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31683 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

KİPTAŞ Gayrimenkul Müzayedesi'nde 159.2 milyon TL'lik gayrimenkul satıldı!

İBB iştiraki KİPTAŞ'ın dün 6'ncısını gerçekleştirdiği KİPTAŞ Gayrimenkul Müzayedesi'nde, Locamahal Veliefendi Konutları’ndaki 36 konut 45 milyon 378 bin 345 TL'ye satıldı. Müzayede de 12 dükkan da 14 milyon 963 bin 985 TL'ye satıldı. Toplam 159 milyon 228 bin 330 TL'lik gayrimenkul satıldı.

KİPTAŞ 6. Gayrimenkul Müzayedesi bugün!

KİPTAŞ 6. Gayrimenkul Müzayedesi dahilinde 48 dükkan, 4 arsa, 36 konut ve 1 çekme karavanı satılıyor. Açık artırma bugün 2 oturum şeklinde yapılacak.

gayrimenkul mülkiyetinin devri Haberi

gayrimenkul mülkiyetinin devri


Gayrimenkul satış sözleşmesi şekil şartı!


Bir gayrimenkulün alım satımı, kiraya verilmesi, inşaat yaptırılması gibi işlemlerin hepsi birer sözleşmeye tabi oluyor. Yapılan sözleşmeler her iki tarafa bazı haklar verdiği gibi borçlar da yüklüyor.             


Gayrimenkul satış sözleşmesi şekil şartı, kanunlarda yazılı şekle veya resmi şekle bağlanmıştır. Resmi şekil sözleşmenin resmi memur huzurunda yapılmasıdır. Kira sözleşmesinin sözlü yapılması dahi mümkün iken, gayrimenkul satışının sadece tapu memuru huzurunda yapılması gerekiyor. Kanunlarda resmi olarak yapılması zorunlu tutulan sözleşmeler bu resmi şekil şartına uyulmamışsa geçerli olmuyor. Yani gayrimenkul satışı tapu memuru huzurunda yapılmamışsa, alelade bir kağıda yazılarak ya da sözlü olarak yapılmışsa geçerli olmuyor.


Gayrimenkul satış sözleşmesi şekil şartı nın resmi yazılı yapılması gerekiyor demiştik. Bir sözleşmenin değiştirilmesi isteniyorsa ilk sözleşmenin yapıldığı...