25 / 04 / 2024

gayrimenkul satış bedeli nasıl belirlenir

gayrimenkul satış bedeli nasıl belirlenir

Emlak satış bedeli nasıl belirlenir? sorusuna "alıcı ve satıcı tarafından imzalanan satış sözleşmesinde taşınmazın bulunduğu yerdeki olağan alım satım bedeli yani rayiç bedele göre belirlenir" cevabını verebiliriz...

Masterturk Cy Franchising Gayrimenkul Satış Ve Pazarlama Anonim Şirketi kuruldu!

Masterturk Cy Franchising Gayrimenkul Satış Ve Pazarlama Anonim Şirketi bugün Sarıyer'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Gökhan Taş tarafından kuruldu.

İhh Gayrimenkul Satış Pazarlama Ve Ticaret Limited  Şirketi kuruldu!

İhh Gayrimenkul Satış Pazarlama Ve Ticaret Limited  Şirketi Sarıyer’de  200 bin TL sermaye bedeli ile Baran        Karaca  ve Melih Olcay tarafından kuruldu.

Seller Gayrimenkul Satış Ve Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Seller Gayrimenkul Satış Ve Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Ebru Yılmaz tarafından kuruldu.

İLBANK İstanbul ve Samsun'daki 6 gayrimenkulü satıyor!

İLBANK İstanbul ve Samsun'da bulunan 6 adet gayrimenkulü satıyor. Söz konusu gayrimenkulün ihale bedeli 276 milyon 455 bin TL olarak belirlendi.

Gayrimenkul satış ve kiralama sözleşmelerinde değişiklik!

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında Karar’da yeni değişiklikler yapıldı. Değişiklik yapılan tebliğ Resmi Gazete'de yayınlandı. Buna göre, gayrimenkul satış ve kiralama sözleşmelerinde sözleşme bedeli dövize endeksli olarak kararlaştıramayacak.

Mevete İnşaat Taahhüt Gayrimenkul Satış Pazarlama Reklam Film Organizasyon Sanayi Ve Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

Mevete İnşaat Taahhüt Gayrimenkul Satış Pazarlama Reklam Film Organizasyon Sanayi Ve Tic.Ltd.Şti bugün Beşiktaş'ta 50 bin TL sermaye bedeli ile Talip Erdem ve Mehmet Suphi Ertansel ortaklığında kuruldu. 

İstanbul Defterdarlığı, Beyoğlu'ndaki 5 gayrimenkulü satıyor!

Beyoğlu'nda yer alan ve toplam satış bedeli 4 milyon 380 bin TL olan 5 adet gayrimenkul, İstanbul Defterdarlığı tarafından satışa çıkarılıyor. 

Dk Franchısıng Gayrimenkul Satış Ve Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Dk Franchısıng Gayrimenkul Satış Ve Danışmanlık Limited Şirketi bugün Maltepe’de 50 bin TL sermaye bedeli ile Devrim Korkmaz tarafından kuruldu. 

SGK 10 ildeki 22 gayrimenkulü satıyor!

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı, 10 ildeki 22 gayrimenkulü satıyor. Gayrimenkullerin satış bedeli ise 66 milyon 165 bin TL olarak belirlendi.

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi 2017!

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesinde ileride yapılacak devir işlemi için taşınmazın bedeli ve ödeme şekline, tapu teslim tarihi gibi bilgilere yer veriliyor. İşte gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi 2017 örneği..

Ottomare Suites'te 74 gayrimenkul satışa çıkarıldı!

İstanbul Bakırköy Sahil Yolu'nda bulunan Ottomare Suites'teki 74 gayrimenkul satışa çıkarıldı. Açık artırma usulü satışa sunulacak gayrimenkullerin toplam bedeli 74 milyon 417 bin TL olarak belirlendi.

Gaziantep'te 17 gayrimenkul satışa çıkarıldı!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Şahinbey Belediye Başkanlığı, 8 mahallede bulunan 17 gayrimenkulü satışa çıkardı. Gayrimenkullerin toplam bedeli 157 milyon 650 bin 540 TL olarak belirlendi.

Tapu satış bedeli KDV dahil midir?

Gayrimenkul alım satım işlemleri için, tapu dairesinde satış bedeli üzerinden belli oranlarda tapu harcı ödemesi yapılıyor. Peki, tapu satış bedeli KDV dahil midir? Harç KDV hariç bedel üzerinden mi hesaplanır?

gayrimenkul satış bedeli nasıl belirlenir Haberi

gayrimenkul satış bedeli nasıl belirlenir


Emlak satış bedeli nasıl belirlenir?


Gayrimenkul satış sözleşmesi, satıcının, alıcının borçlandığı bedel karşılığında, sözleşme konusu malı ona teslim ve mülkiyeti devir borcunu yüklendiği sözleşme olarak biliniyor. Gayrimenkul mülkiyetinin satış yoluyla devredilmesi için tapuda resmi senet düzenlenmesi ve tapu kütüğüne tescil yapılması gerekiyor. Satış için düzenlenecek resmi senette, tarafların kimlikleri, taşınmazın özellikleri, satış bedeli, ödeme şekli gibi hususlar belirtiliyor.


Emlak satış bedeli nasıl belirlenir? sorusuna satım sözleşmesinin taraflarınca ve serbestçe belirlenebildiği cevabını verebiliriz. Ancak, bu bedel, satışa konu taşınmaz malın bulunduğu yerdeki olağan alım-satım bedeli (Rayiç Bedel) olmalıdır. 


Taraflar satış bedelini bazen, daha az vergi ve harç ödemek için düşük; sigortacıyı, alım veya ön alım hakkı sahiplerini aldatmak amacıyla da yüksek gösterebiliyor. 


Emlak satış bedeli nasıl belirlenir?


Emlak satış bedelinin, emlak vergisi beyan değerinin, o...