29 / 03 / 2024

Gayrimenkul satışları arttı mı 2020

Gayrimenkul satışları arttı mı 2020

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü verilerine göre, 2019'un ilk iki ayında 286 bin 246 gayrimenkul satışı gerçekleşti ve sayı bu senenin aynı döneminde 403 bin 593'e ulaştı.

Bodrum'da konut satışları arttı!

Muğla'nın dünyaca ünlü turistik ilçesi Bodrum'da, pandemi döneminden bu yana kentte konut satışları arttı. Çağdaş Holding CEO'su ve Yönetim Kurulu Üyesi Dağlarca Çağlar, Bodrum'a ilginin arttığını söyledi.

Mevduatın cazibesi gayrimenkul satışlarını sarstı!

Konut satışlarındaki düşüş devam ediyor. Vatandaş güvenli liman gayrimenkulü terk etmeye başladı. Mevduatın cazibesi artınca birçok yatırımcı birikimini gayrimenkul yerine bu alana yönlendirdi.

Özelleştirme İdaresi'nin gayrimenkul satışlarından elde ettiği gelir Belediyelere aktarılmıyor iddiası!

İYİ Parti Bursa Milletvekili Hasan Toktaş, Özelleştirme İdaresi'nin ve Milli Emlak'ın gayrimenkul satışları ile ilgili konuştu. Toktaş, gayrimenkul satışlarından elde ettiği gelirlerin Belediyelere aktarılmadığını ileri sürdü. 

Gayrimenkul satışları neden düştü? Uzman isim satışlardaki düşüşlerin nedenlerini ve etkilerini açıkladı!

Gayrimenkul satışlarında son dönemlerde belirgin bir duraksama görüldü. Bu duraksamanın çeşitli nedenleri ve sektöre olan etkileri Özgür Cihad Özaydoğu tarafından açıklandı.

Arsa ve tarlalara talep patladı! Konut dışı gayrimenkul satışları, konut satışlarını solladı! 

Arsa ve tarlaları kapsayan konut dışı gayrimenkul satışları, konut satışlarını resmen solladı. 

Deprem sonrası İstanbul'dan göç başladı! O illerde arsa ve konut satışları arttı!

Gayrimenkul uzmanı Gülcan Altınay, Kahramanmaraş merkezli depremlerde yaşanan büyük yıkımdan sonra yeniden 1999 depremini hatırlayan İstanbulluların, o illere göç etmeye başladığını söyledi. Deprem sonrası İstanbul'dan göç başladı! O illerde arsa ve konut satışları arttı...

Emlak sektörüne çığır açtıracak sistem hayata geçti! Gayrimenkul satışları artacak!

Gayrimenkul sektörünü yurtiçi ve yurtdışında geniş pazarlara ulaştıracak franchise gayrimenkul sistemi Redwoork, yüzlerde danışmanıyla hizmet sunmaya başladı. On binlerce kişiye istihdam sağlayacak olan Redwoork ile gayrimenkul satışları da artacak...

Gayrimenkul satışları artık noterliklerden de yapılabilecek! Yeni düzenleme bugün Meclis'te! 

Meclis'e sunulan yargı paketi ile birlikte gayrimenkul satışlarının noterlikler aracılığıyla gerçekleştirilmesinin de önü açılıyor. 

Konut dışı gayrimenkul satışları yüzde 29,6 yükseldi!

Türkiye'nin Gayrimenkul Platformu GYODER, gayrimenkul sektörünün alt segmentlerini üçer aylık dönemler şeklinde değerlendirdiği, ‘GYODER Gösterge’ Türkiye Gayrimenkul Sektörü 2022-1. Çeyrek Raporu’nu yayınladı. Rapora göre, son çeyrekteki konut satışları, bir önceki çeyreğe oranla yaklaşık yüzde 21,

Kazakistan ve Özbekistan emlak fuarlarıyla Türkiye'de gayrimenkul satışları artacak!

Gayrimenkul sektörü Uluslararası Emlak Fuarları ReExpo ve Second Home; Kazakistan, Özbekistan, Libya, Hollanda, Belçika ve Pakistan fuarlarında bir araya gelecek. Fuarlarla Türkiye'deki gayrimenkul satışının artacağı öngörülüyor.

2022 Ocak'ta 199 bin 111 gayrimenkul satış işlemi yapıldı!

Ocak ayında gayrimenkul satışları önceki aya göre yüzde 54 düşüş gösterdi.

İzmir'de yabancıya konut satışları arttı mı?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre yabancılara yapılan konut satışları 2021 yılında önceki seneye oranla yüzde 43,5 yükseldi. Toplam konut satışları içinde yabancıların payı yüzde 3,9 olarak belirlendi. İzmir ise yabancıya konut satışında şehirler arasında 7. sıraya yerleşti.

Arsa, tarla ve iş yeri satışları 2021'de rekor kırdı!

Türkiye genelinde arsa, tarla ve iş yeri gibi konut dışı gayrimenkul satışları 2021'de önceki yıla göre yüzde 29,6 artarak 1 milyon 528 bin adede ulaştı ve tüm zamanların rekorunu kırdı.

Gayrimenkul satışları arttı mı 2020 Haberi

Gayrimenkul satışları arttı mı 2020

Türkiye'de gayrimenkul satışları, 2020 yılının ilk iki ayında 2019 yılının aynı dönemine göre yüzde 41 artış gösterdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı verileri değerlendirildiğinde, Türkiye'de geçtiğimiz yılın ilk iki ayında 286 bin 246 gayrimenkul (konut, iş yeri, arsa, tarla) satışı gerçekleşti.

Bu sayı, 2020'nin aynı döneminde yüzde 41 artarak 403 bin 593 olarak gerçekleşti. Tapuda bu satışlarda yaklaşık 71 milyar 536 milyon liralık değer ibraz edildi.

Tapu işlemlerinden elde edilen harç geliri 2 milyar 551 milyon 151 bin 489 lira oldu. Bu rakam bağış, taksim, ipotek, intikal ve tahsis gibi diğer işlemlerden sağlanan harç gelirleriyle 2 milyar 642 milyon 765 bin 836 lira olarak açıklandı.

"ÖNÜMÜZDEKİ AYLARDA GAYRİMENKUL SATIŞ ORANI ARTACAK"

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası...