17 / 04 / 2024

Gayrimenkul satışlarında yılın yükseleni Yalova

Gayrimenkul satışlarında yılın yükseleni Yalova

12 Haziran’da yapılan Genel Seçim öncesi yavaşlayan konut satışlarında hareketlenme başladı. Haziran ayı rakamları ile vatandaşın yüzü gülerken; yılın ilk 6 ayında sürpriz Yalova’dan geldi.

ABD'de bekleyen konut satışlarında son 5 ayın en büyük düşüşü!

ABD’de Ulusal Emlakçılar Birliği (NAR) tarafından açıklanan rakamlara göre ABD’de bekleyen konut satışları 2024 yılının Ocak ayında yüzde 4,9 ile 5 ayın en büyük düşüşünü gösterdi.

ABD'de yeni konut satışları Ocak ayında beklentilerin altında kaldı!

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan resmi rakamlara göre ABD'de yeni konut satışları, 2024 yılının Ocak ayında aylık bazda yüzde 1,5 artış göstererek, 661 bine çıkmasına rağmen piyasa beklentilerini karşılayamadı.

ABD'de 2. el konut satışları son 5 ayın zirvesinde!

Ulusal Emlakçılar Birliği (NAR) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre ABD'de 2. el konut satışları, 2024 yılının Ocak ayında yüzde 3,1 artış göstererek piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşti.

Konut satışları artarsa fiyatlar ne olur? 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) konut satışları dün açıklandı. Satışlar 2024 yılının Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 17,8 azalarak 80 bin 308 oldu. Konut satışlarını düşmesine rağmen fiyatlar değişmedi. Peki konut satışları artarsa fiyatlar ne olur? 

Konut satışları yüzde 17,8 azaldı! 2024 Ocak'ta 80 bin 308 konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan rakamlara göre konut satışları 2024 yılının Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 17,8 azalarak 80 bin 308 oldu.

Konut fiyatları yılın ikinci yarısında yüzde 35 artacak! Kredi faizleri ne olacak? Satışlar artacak mı?

2024 yılının ikinci yarısına odaklanan gayrimenkul sektörü, konut fiyatlarında yüzde 35 yükseliş olmasını öngörüyor. Gündemde ise kredi faiz oranlarındaki düşüş ile sektörün canlanması ve alternatif modeller bulunuyor. İşte ayrıntılar ve sektör temsilcilerinin beklentileri...

İpotekli konut satışları 14 yılın dibinde! Konutta yüksek faiz ve kısıtlı kredi etkisi!

Faizlerdeki ve fiyatlardaki yükselişlerle beraber, toplam konut satışları içinde ipotekli payı aralıkta yüzde 4,4'e kadar gerileyerek 14 yılın dibine geriledi. Bu oran üç sene önce yüzde 57'ye kadar çıkmıştı. İşte ayrıntılar...

Singapur'da konut satışları son 15 yılın en düşük seviyesinde!

Singapur'da yeni özel konut satışları 2023 yılında son 15 senenin en düşük seviyelerine geriledi. İşte konu ile ilgili detaylar...

Konut satışlarının yılın 2. yarısında artması bekleniyor!

Konut sektörünün Türkiye ekonomisinin lokomotifi olduğunu söyleyen Akar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Figen Akar, konut satışlarının yılın 2. yarısında artması beklediklerini söyledi.

Toronto'da konut satışları son 23 yılın en düşük seviyesine geriledi

Toronto'da konut satışları 23 senenin en az seviyesine kadar gerilerken ortalama konut fiyatı da yüzde 5,4 kadar düştüğü açıklandı. Buna göre, 2023 yılının başında Kanada’da konut rakamlarındaki yükseliş nedeni ile yabancılara satış yasaklanmıştı. İşte haberin detayları...

Gayrimenkul satışları neden düştü? Uzman isim satışlardaki düşüşlerin nedenlerini ve etkilerini açıkladı!

Gayrimenkul satışlarında son dönemlerde belirgin bir duraksama görüldü. Bu duraksamanın çeşitli nedenleri ve sektöre olan etkileri Özgür Cihad Özaydoğu tarafından açıklandı.

Yılın En Başarılı Holdingi ödülünü alan İsra Holding’ten o ile dev karma proje geliyor!

ASKON tarafından düzenlenen 14. Ekonomi Değerlendirme Programı’nda “Yılın En Başarılı Holdingi” ödülünü alan İsra Holding, Ağrı'da AVM, otel, klinik, rezidans, ofis ve konutların yer aldığı dev bir karma proje inşa edecek.

ABD'de ikinci el konut satışları 13 yılın en düşük seviyesinde seyrediyor

Amerika'da ikinci el konut satış fiyatları, eylülde yüzde iki azalarak Ekim 2010 yılında bu yana en düşük seviyelere indi. İşte haberin ayrıntıları..

Gayrimenkul satışlarında yılın yükseleni Yalova Haberi

Gayrimenkul satışlarında yılın yükseleni Yalova

12 Haziran’da yapılan Genel Seçim öncesi yavaşlayan konut satışlarında hareketlenme başladı. Haziran ayı rakamları ile vatandaşın yüzü gülerken; yılın ilk 6 ayında sürpriz Yalova’dan geldi.  Konut satış fiyatlarındaki yükselişin geçen ayki sürprizi Adana, temmuz ayında koltuğunu Yalova’ya bıraktı.


Türkiye, 12 Haziran’da yapılan Genel Seçim sonrası, henüz hükümet kurulmadığı halde, ekonominin lokomotif sektörü gayrimenkulde yüzlerin güleceğinin sinyallerini veriyor. 2013 yılında rekor kıran konut satışları, 2014 yılını kısmi bir geri çekilme ile tamamladı. Yatırımcıların daha temkinli adımlar attığı 2015 satışlarıyla yüzler gülmeye başlamıştı. TÜİK verilerine göre yılın ilk dört ayı sonucunda konut satışları 416.535 olarak gerçekleşirken, bu rakam son 3 yılın rekoru olmuştu. Mayıs ayında ise tüm illerde düşüşler yaşandı. Yine TÜİK verilerine göre; seçimlerin tamamlanması ile birlikte Haziran’ın ikinci yarısında yaşanan...