26 / 04 / 2024

gayrimenkul sektörü dolar

gayrimenkul sektörü dolar

TL’nin döviz karşısında değer kaybına uğraması gayrimenkul pazarında yabancıların ve gurbetçilerin iştahını artırdı. Peki gayrimenkul sektörü dolardaki yükselişten nasıl etkilendi? İşte ayrıntılar...

Doların yükselmesi gayrimenkul sektörüne yarayacak!

Gayrimenkul danışmanlık şirketi Coldwell Banker Türkiye Ülke Başkanı Dr. Gökhan Taş, doların yükselmesinin gayrimenkul sektörüne olumlu yansıdığını belirtti..

Dövizdeki düşüş gayrimenkul sektörünü hareketlendirecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ekonomide yeni aracı devreye alması ile beraber dolar ve euroda sert düşüşler meydana geldi. Bu düşüşün gayrimenkul sektörünü de etkilemesi bekleniyor. 

Wellness gayrimenkul sektörü 2020'de 152,8 milyar dolara ulaşacak!

Global Wellness Day Kurucusu Belgin Aksoy, zihinsel, fiziksel ve sosyal bakımdan iyi olma durumuna yönelik faaliyetleri kapsayan Wellness gayrimenkul sektörü hacminin 2020'de 152,8 milyar dolar, 2022'de ise 197,4 milyar dolar olacağı söyledi.

Gayrimenkul sektörü Bitcoin'e sıcak bakıyor!

Gayrimenkul sektörü, dünyada yılbaşından bu yana dolar bazında yüzde 400 değer kazanan Bitcoin'e sıcak bakıyor. Bitcoin’in Dolar ve Euro’nun rakibi olacağı iddiaları tartışılıyor.. 

Küresel ticari gayrimenkul sektörü 2017’de de büyüyor!

JLL’nin yaptığı araştırmaya göre küresel ticari gayrimenkul sektörü 2017’de gelişmeye ve büyümeye devam edecek. Yapılan çalışmaya göre, geçtiğimiz yıl 650 milyar dolar olarak hesaplanan ticari gayrimenkul yatırımları bu yıl 700 milyar dolar seviyesine çıkacak.

Gayrimenkul sektöründen TL'ye destek!

TÜRK Lirası’na sahip çıkma kampanyasına gayrimenkul sektörü de katıldı. Dolar bozdurup ev alana yüzde 5 ile 20 arası değişen oranlarda indirim başlatan bazı şirketler, yabancıya satışları da Türk Lirası ile yapacak.

Doların ateşi gayrimenkul sektörünü yakar mı?

REDAC ve EMLAKCHI CEO’ su BİLGE ÖZDEMİR köşe yazısında Doların Yükselen Ateşinin Gayrimenkul Sektörüne Olası Etkileri üzerine görüş ve düşüncelerini " kaleme alarak, değerlendirdi ve önerilerde bulundu.

Dolardaki artış gayrimenkul sektörüne olumlu yansıdı!

Coldwell Banker Türkiye Ülke Başkanı Gökhan Taş, "Doların son dönemdeki hızlı yükselişi bazı sektörleri olumsuz etkilese de gayrimenkul sektörüne yansıması olumlu oldu" dedi.

Dolardaki artış gayrimenkul sektörünü olumlu etkiledi!

Coldwell Banker Türkiye Ülke Başkanı Gökhan Taş, "Doların son dönemdeki hızlı yükselişi bazı sektörleri olumsuz etkilese de gayrimenkul sektörüne yansıması olumlu oldu" dedi.

Türkiye'de gayrimenkul sektörüne son 10 yılda 40 milyar dolar sermaye aktı!

Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Demeği Başkan Vekili Haluk Sur Türkiye'de gayrimenkul sektörüne 10 yılda 40 milyar dolar sermaye aktığını, 15 milyar dolarının AVM'lere, 25 milyar dolarının da bireysel konut satışına yöneldiğini ifade etti.

Gayrimenkul sektörü gözünü öğrenci yurtlarına çevirdi!

Türkiye genelinde son yıllarda hızla artan üniversite sayısı yurt ihtiyacını da beraberinde getiriyor. Fakat mevcut sayının, talebi karşılayamaması gayrimenkul sektöründe gözleri öğrenci yurtlarına çevirdi.

Bina tamamlama sigortası gayrimenkul sektörüne olumlu etki edecek!

Özser Group Sigorta Başkanı Üze, 11 Mart'ta yürürlüğe giren zorunlu Bina Tamamlama Sigortası'nın gerek sigorta sektörü gerekse gayrimenkul sektörü için olumlu yansımaları beraberinde getirebileceğini söyledi.

Gayrimenkul sektöründe hareketlenme bekleniyor!

REIDIN Gayrimenkul Sektörü Güven Endeksi & REIDIN Gayrimenkul Sektörü Fiyat Beklenti Endeksi 2015 2. Çeyrek Dönem sonuçları açıklandı. Rapora göre gayrimenkul sektöründe hareketlenme bekleniyor..

Gayrimenkul sektörüne yabancıların ilgisi artıyor!

Uzun yıllardan beri emlak gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren Nova Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Temeltaş, Türkiye’de gayrimenkul sektörünün son günlerdeki yükselen çıtasıyla ilgili değerlendirmeler yaptı.

gayrimenkul sektörü dolar Haberi

gayrimenkul sektörü dolar

TL’nin döviz karşısında değer kaybına uğraması gayrimenkul pazarında yabancıların ve gurbetçilerin iştahını artırdı. Dünya Gazetesi'nden Leyla İlhan'ın haberine göre; Emlakjet verilerine göre son 1 ayda Bulgarların, Türkiye emlak pazarında gerçekleştirdiği aramalar yüzde 117 yükselirken, gurbetçilerin yer aldığı ülkelerdeki aramaların yükselişi ise yüzde 50’yi aştı.

Şu anda Bulgarların yalnızca gelip gıda almadığını aynı zamanda gayrimenkul de baktığının altını çizen Emlakjet CEO’su Tolga İdikat, “Datalarımıza baktığımızda son 1 ayda dönemde yurtdışından Türkiye’de yapılan ev aramaları önceki aya göre yüzde 50’nin üzerinde arttı. En büyük artış Bulgaristan’dan yapılan aramalarda oldu. Bulgaristan üzerinden yapılan Türkiye aramaları bir önceki aya göre yüzde 114 arttı. Bu dönemde Avusturya’dan yapılan aramalar yüzde 82 artarken, Belçika’dan yapılan aramalar yüzde 63, Almanya’dan yapılan aramalar ise yüzde 50 oranında artış...