25 / 04 / 2024

gayrimenkul sektörü kar payı

gayrimenkul sektörü kar payı

Emlak Bankası Genel Müdürlüğüne atanan Deniz Aksu, gayrimenkulde yeni bir modeli devreye alacaklarını söyledi. Aksu, ''Bizim model ile gayrimenkulde fiyat balonu engellenecek'' diye konuştu. 

Gayrimenkul sektöründe 2022'de dev zarar! Tam 20 milyar 908 milyon TL!

Türkiye'deki firmaların bilançolarına göre toplam aktif büyüklükleri geçen sene 26 trilyon 351 milyar 610 milyon Türk Lirası şeklinde hesaplandı. Aktarılan detaylara göre, en yüksek net kar imalat, en yüksek net zarar ise gayrimenkul sektöründe...

Gayrimenkul sektörü dolardaki yükselişten nasıl etkilendi?

TL’nin döviz karşısında değer kaybına uğraması gayrimenkul pazarında yabancıların ve gurbetçilerin iştahını artırdı. Peki gayrimenkul sektörü dolardaki yükselişten nasıl etkilendi? İşte ayrıntılar...

Gayrimenkul sektörü pandemiden nasıl etkilendi?

Re-Pie Portföy Yönetimi A.Ş tarafından hazırlanan ‘Gayrimenkul Sektör Raporu’ sektörün Kovid-19 salgını sürecindeki performansını ortaya çıkarırken, sektörün geleceğine de ışık tuttu.

Gayrimenkul sektörünün çıkış yolu E-vatandaşlık!

Covid-19 salgını nedeniyle satışları düşen gayrimenkul sektörünün yeniden canlandırılması ve satışların ivme kazanması için bir yol haritası çıkarıldı.

Gayrimenkul sektörüne KDV ve tapu harcı indirimi dopingi!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın açıkladığı kararlar ile Mayıs ayında alınan KDV ve tapu harcı indirim uygulamasının yılsonuna kadar devam etmesi gayrimenkul sektöründe büyük sevinçle karşılandı. 

Gayrimenkul sektöründe hareketlilik sürecek!

Yaşanan tüm zorlu sürece karşılık gayrimenkul sektöründe hareketliliğin süreceğini belirten GYODER Başkanı Doç. Dr. Feyzullah Yetgin, alınan önlemler ve yapılan kampanyalarla 2018 yılı satışlarının önceki yıla yaklaşacağını söylüyor.

Türkiye'de gayrimenkul ve inşaat sektörü karıştırılıyor!

6 yıldır gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren Kuzu Holding, önümüzdeki 5 yıl içinde 1 milyar TL'lik yatırım hedefliyor. Kuzu Holding CEO'su Selim Kuzu, Türkiye'de gayrimenkul ile inşaat sektörlerinin birbirine karıştırıldığını vurguladı.

Gayrimenkul sektörü proje yarışında!

Gayrimenkul sektöründe proje yarışına girildi. Hemen teslim dairelerde 60 ay vade farksız seçeneğini öne çıkarırken, hazır dairelerin peşin alımlarında yüzde 20’ye kadar avantaj imkanı sağlanıyor.

Konutta KDV indirimi gayrimenkul sektörünü memnun etti!

150 metrekarenin üzerindeki konutlar için KDV oranının yüzde 18'den yüzde 8'e düşürülmesi, gayrimenkul sektöründe memnuniyetle karşılandı.

Gayrimenkul sektörü temsilcileri darbeyi lanetledi!

İnşaat ve gayrimenkul sektörünün önde gelen temsilcileri, darbe girişimini lanetledi. Sektörün dernekleri ve önemli temsilcileri yaptıkları açıklamada demokrasiye karşı müdahalenin kabul edilemez olduğunu belirtti.

Gayrimenkul sektörü Cityscape Turkey 2016'dan memnun kaldı!

İstanbul Kongre Merkezi'ndeki fuarda 7 ülkeden gayrimenkul sektörüne yön veren 67 firma ve kurum stant açarken, TGP Başkanı Buvan, fuara ilginin beklentilerini karşıladığını ifade etti

Gayrimenkul sektöründe 2016 yılı zor geçecek!

HSBC Global Research tarafından hazırlanan raporda Türkiye'de gayrimenkul piyasasının zor bir yıl ile karşı karşıya olduğu belirtildi. Raporda gayrimenkul sektöründe yabancı talebinde de düşüş olduğu bilgisi yer aldı.

Gayrimenkul sektörünün sorunları 2016'da çözülecek mi?

Gayrimenkul sektörü 2016'yı büyük umutlarla karşıladı. Seçimlerden sonra sektörün bazı istekleri de karşılandı. Ancak ne yazık ki sorunların ABC'si hâlâ önümüzde. İşte Ceren Kumbasar'ın bugünkü haberi...

gayrimenkul sektörü kar payı Haberi

gayrimenkul sektörü kar payı

Emlak Bankası Genel Müdürlüğüne atanan Deniz Aksu, yeni dönemde hayata geçirilmesi planlanan projeleri Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Vahap Munyar'a anlattı. İşte o yazı...

Yapı Kredi, Citibank ve HSBC’deki deneyimleri sonrası en son Albaraka Türk’te Genel Müdür Yardımcılığı görevindeyken 17 Austos 2018’de Emlak Bankası Genel Müdürlüğüne atanan Deniz Aksu’nun ilk işi dönemin Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Sayın ile birlikte bankayı tasfiyeden çıkarmak oldu:

- Bankanın ana statüsünü değiştirip, tasfiyeden çıkardık. Takipte 7 bin 229 dosya vardı. Alacaklar TMSF’nin varlık yönetimi şirketine devredildi.

Şu noktanın altını çizdi:

- Tahsil edilemeyen alacaklar için geçmişte karşılık ayrılmıştı. Dolayısıyla son işlemi kamu zararı oluşmadan yaptık. Bundan sonra tahsilatı TMSF yapacak. Düzeltme bedeli bize gelecek.

Bankanın tasfiyeden çıkmasını göreve başlama tarihi saydı:

- 3 Eylül 2018’de göreve başladım.

Daha sonra “Emlak Katılım...