23 / 04 / 2024

Gayrimenkul sertifikası sektörü nasıl etkiler

Gayrimenkul sertifikası sektörü nasıl etkiler

Gayrimenkul sektörü temsilcileri, hükümetin eylem planında yer alan ve bu yaz hayata geçirilmesi öngörülen gayrimenkul sertifikası ve rant vergisi konularında görüşlerini Dünya Gazetesi'ne açıkladı.

Gayrimenkul sektöründe Ağustos'ta istihdam rekoru kırıldı! Sektörde ücretli çalışan sayısı 12 bin 224 oldu! 

Türkiye'de Ağustos 2023'te "gayrimenkul faaliyetleri" sektöründe ücretli çalışan sayısı 122 bin 224'i buldu ve tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. İşte detaylar...

Gayrimenkul sertifikası konut sektörüne merhem olacak! Hem konut alımı hem de kentsel dönüşümde yeni dönem başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Sermaye Piyasası Kurulu hem kentsel dönüşüm hem de fahiş kira ve konut fiyatları üzerinde çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda ise tekrar gündeme gelen gayrimenkul sertifikasının konut sektörü için merhem olması bekleniyor.

İnşaat ve gayrimenkul satış sektörünü neler bekliyor?

Ticaretin dijitalleşerek kolaylaşacağı, yeni iş yapma kültürlerinin doğacağı ve gerçeğe değer verilen yeni bir sistem ortaya çıkacak. Bu sistemle gayrimenkul sektöründe gerçek alıcıya doğrudan ulaşılabilecek modeller, ilan sitelerine bağımlı olmayan alternatif pazarlama kanalları öne çıkacak...

Gayrimenkul sektörü gençlerin yeni gözdesi!

 Türkiye’de işsizliğin yanı sıra üniversite mezunu çalışmayan sayısı dikkat çekiyor.  Turyap Franchise Müdürü Sezer İkizoğlu gayrimenkul pazarlama  sektörüne dair gençlere sağlanan avantajları değerlendirdi.

16. Gayrimenkul Zirvesi sektörün geleceğine yön verecek!

GYODER, 16. Gayrimenkul Zirvesi’nde sektörün geleceğine yön verecek. 7 Nisan Salı günü Uniq İstanbul’da gerçekleşecek zirvenin açılışını Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki yapacak..

Gayrimenkul sertifikası sektör için önemli kaynak aracı!

Sinpaş GYO Genel Müdürü Seba Gacemer, gayrimenkul sertifikasının, konut sektörü için önemli bir kaynak aracı olduğunu söyledi.

Gayrimenkul kampanyaları sektörü canlandıracak!

Gayrimenkul uzmanlarına göre, yabancılara konut satışında KDV indirimi ve gayrimenkul sertifikası yoluyla konut satışı sektörü canlandıracak. Kampanyaların sektörü daha güçlü yapması bekleniyor.

Gayrimenkul sertifikası ile sektör yeni bir enstrümana kavuşacak!

Habertürk Gazetesi Köşe Yazarı Abdurrahman Yıldırım bugünkü yazısında gayrimenkul sertifikası konusunu ele aldı. İşte o yazı...

Gayrimenkul sertifikası sektöre yeni bir soluk getirecek!

Gayrimenkul sertifikasının sektöre yeni bir soluk getireceğini ifade eden TOKİ Başkanı Turan, gayrimenkul sertifikası için talep toplama işleminin 29-31 Mart tarihleri arasında yapılacağını söyledi.

Gayrimenkul sertifikalarından inşaat sektörüne doping etkisi!

TOKİ Başkanı Ergün Turan, Uludağ Zirvesi'nde Türkiye'nin ilk gayrimenkul sertifikası ihracına hem küçük hem de büyük yatırımcılardan ciddi bir talep geleceğini belirtti. Turan, gayrimenkul sertifikalarının inşaat sektörüne önemli bir finansman imkanı sağlayacağını müjdeledi.

Gayrimenkul sertifikası yatırım yapacakları cesaretlendirecek!

Sebo Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Sebahattin Gülçiçek, TOKİ imzasıyla hayata geçen gayrimenkul sertifikası hakkında bilgi verdi. Gülçiçek, serfikanın detaylarını paylaştı.

Gayrimenkul Sertifikası sektöre hareket getirecek!

Gayrimenkul sektörü yapılan yeni düzenlemeler, uygulamalar ve yönetmeliklerle büyümesini sürdürüyor. Makro İnşaat'ın Park Mavera 3 projesinde uygulanacak gayrimenkul sertifikası sisteminin, sektöre hareketlilik getirmesi bekleniyor.

Gayrimenkul Sertifikası ile ev sahibi olmak kolaylaştı!

Ev veya iş yeri projelerinin tamamının gayrimenkul sertifikası ile finansmanı mümkün kılındı. Başbakan Yardımcısı Canikli, "Gayrimenkul sertifikası yatırımcılarının haklarının korunması amacıyla inşaat tamamlanma raporlarının, yapı denetim kuruluşlarınca hazırlanması hükmü getirildi" dedi.

Gayrimenkul sertifikası sektörü nasıl etkiler Haberi

Gayrimenkul sertifikası sektörü nasıl etkiler

Gayrimenkul sektörü temsilcileri, hükümetin eylem planında yer alan ve bu yaz hayata geçirilmesi öngörülen gayrimenkul sertifikası ve rant vergisi konularında görüşlerini DÜNYA'ya açıkladı. Sektör temsilcilerinin gayrimenkul sertifikasıyla ilgili düzenlemeye sıcak baktıkları ancak rant vergisini arsa fiyatlarını artıracak gerekçesiyle eleştirdikleri dikkat çekti. Görüşler şöyle:


Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Başkan Yardımcısı Haluk Sur: 



'Rant vergisi gelişmekte olan bölgeleri kapsamayacak' 


"Bize gelen bilgiler, rant vergisi kapsamında yapılan düzenlemenin yeni gelişmekte olan bölgelerde imar planı sonucu ortaya çıkan değer artışını kapsamayacağı yönünde. Değer artışına şehir içindeki alanları konu olacak. Şehir içinde kamu yararı kapsamında yapılacak imar değişikliğinde kamunun emsal değişikliği sonucu oluşacak...