19 / 04 / 2024

gayrimenkul sertifikası spk

gayrimenkul sertifikası spk

Metrekare bazında satışların önünü açan "Gayrimenkul Sertifikası" yeniden uygulamaya geçiyor. Sistem küçük birikimi olan vatandaşları büyük yatırımlara ortak edecek...

SPK Başkanı'ndan yeni nesil gayrimenkul sertifikasıyla ilgili son dakika açıklaması!

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Ömer Gönül, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki konuşmasında yeni nesil gayrimenkul sertifikası ile ilgili bilgi verdi.

Gayrimenkul sertifikası konut sektörüne merhem olacak! Hem konut alımı hem de kentsel dönüşümde yeni dönem başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Sermaye Piyasası Kurulu hem kentsel dönüşüm hem de fahiş kira ve konut fiyatları üzerinde çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda ise tekrar gündeme gelen gayrimenkul sertifikasının konut sektörü için merhem olması bekleniyor.

GSD Denizcilik Gayrimenkul'ün TFRS bilançosu varlık toplamı yüzde 0 oldu!

GSD Denizcilik Gayrimenkul'ün SPK düzenlemeleri çerçevesinde verilen teminat, rehin, ipotek ve kefaletlerin toplamının kamuya son açıklanan konsolide TFRS bilançosu varlık toplamına oranı yüzde 0 oldu.

SPK, Halk Varlık Kiralama'nın 2 milyar TL'lik kira sertifikası başvurusunu onayladı!

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK),Halk Varlık Kiralama'nın 2 milyar TL tutarındaki Yönetim Sözleşmesine Dayalı Kira Sertifikası başvurusunu onayladı.

SPK, Aktif Bank Sukuk Varlık Kiralama'nın kira sertifikası başvurusunu onayladı!

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Aktif Bank Sukuk Varlık Kiralama'nın 430 milyon lira tutarındaki sahipliğe dayalı kira sertifikası başvurusunu onayladı.

Gayrimenkulde alternatif enstrüman: Gayrimenkul sertifikası ihracı!

Gayrimenkul sektörünün uzman isimleri 3 yılın ardından ilk kez hayata geçirilen gayrimenkul sertifikası ihraçlarıyla ilgili görüşlerini paylaştı.

TOKİ, Park Mavera 3'te satılan 61 konutun fon dağıtımını gerçekleştirdi!

TOKİ tarafından Park Mavera 3 projesi kapsamında gayrimenkul sertifikası sahiplerine 61 adet konutun satışından elde edilen 55.998.928,63 TL'nin dağıtım işlemi gerçekleştirildi...

SPK'dan Yatırım Varlık Kiralama A.Ş.'nin 450 milyon TL'lik kira sertifikasına onay!

SPK, Yatırım Varlık Kiralama A.Ş.'nin nitelikli yatırımcılara yönelik, yönetim sözleşmesine dayalı 450 milyon TL'lik kira sertifikası ihracı için yaptığı başvuruyu onayladı...

SPK'dan Deniz Finansal Kiralama'nın 100 milyon TL kira sertifikası ihracına onay!

Deniz Finansal Kiralama tarafından 100 milyon TL tutarındaki kira sertifikası ihracına ilişkin SPK tarafından onaylanan tertip ihraç belgesi yayınlandı...

Yatırım Varlık Kiralama'nın 300 milyon TL kira sertifikasına SPK'dan onay!

Yatırım Varlık Kiralama'nın 300 milyon TL tutarında yönetim sözleşmesine dayalı kira sertifikası ihracı SPK tarafından onaylandı...

Bereket Varlık Kiralama'nın kira sertifikası ihracına SPK'dan onay!

Bereket Varlık Kiralama'nın 10 milyar TL ihraç tavanı ile sınırlı olarak, yurt içinde tertipler halinde, çeşitli vadelerde ve Kira Sertifikaları Tebliği'nde öngörülen kira sertifikası ihraç tavanı başvurusu SPK'dan onaylandı.

Vatandaş artık mega projelere ortak olabilecek!

16 senelik Bankacılık Yasası değişiyor. Kısa bir süre önce çıkarılan gayrimenkul sertifikasının kapsamı da genişliyor. Vatandaş artık büyük ölçekli projelere ortak olarak elde edilecek kardan pay alacak.

Park Mavera 3 güncel fiyat listesi Ocak 2020!

Park Mavera 3'te gayrimenkul sertifikasına konu olmayan benzer nitelikte bağımsız bölümlerden satışta olanların ve satışı gerçekleşenlerin ortalama satış fiyatları yayınlandı....

gayrimenkul sertifikası spk Haberi

gayrimenkul sertifikası spk

1995 yılında uygulamaya giren ancak başarısız olması nedeniyle rafa kalkan "Gayrimenkul Sertifikası" SPK'nın hazırladığı taslakla yeniden uygulanmaya başlanacak.

SPK'nın 1995 yılında çıkardığı bir tebliğ ile 1996'da Emlak Bankası tarafından Ataşehir'de 382 konut için ihraç ettiği ancak beklenen ilgiyi görmemesi nedeniyle unutulan düzenleme şimdi tekrar vatandaşın hayatına girecek. 


Hem vatandaş hem de inşaatçı firma kazanacak

Konut üretiminin hız kazandığı ve kentsel dönüşüm projeleriyle daha da hızlanacağı öngörülen günümüzde bu uygulama hem vatandaşlara hem de inşaat yatırımcılarına büyük kolaylıklar sağlayacak. 


Küçük yatırımcıları büyük kazançlara ortak edecek

Metrekare bazında satışların önünü açacak olan gayrimenkul sertifikası küçük birikimleri olan vatandaşları büyük yatırımlara ortak edecek. Tüketiciler, gayrimenkul sertifikasıyla konutları bütün olarak değil metrekare bazında satın alabilecekler. Proje tamamlanana kadar sertifika borsada işlem görecek. Sertifika sahipleri isterlerse daireyi ya da...