25 / 04 / 2024

Gayrimenkul Sertifikası ve İhracı

Gayrimenkul Sertifikası ve İhracı

5 Temmuz 2013 Cuma günü Resmi Gazete'de yayımlanan 28698 sayılı Gayrimenkul Sertifikaları Tebliği için haberimizi inceleyebilirsiniz...

SPK Başkanı'ndan yeni nesil gayrimenkul sertifikasıyla ilgili son dakika açıklaması!

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Ömer Gönül, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki konuşmasında yeni nesil gayrimenkul sertifikası ile ilgili bilgi verdi.

Gayrimenkul sertifikası konut sektörüne merhem olacak! Hem konut alımı hem de kentsel dönüşümde yeni dönem başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Sermaye Piyasası Kurulu hem kentsel dönüşüm hem de fahiş kira ve konut fiyatları üzerinde çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda ise tekrar gündeme gelen gayrimenkul sertifikasının konut sektörü için merhem olması bekleniyor.

Sur Yapı 3 projesinde gayrimenkul sertifikası ihraç edecek!

Sur Yapı, 2018’de 3 projesinde gayrimenkul sertifikası ihracı yapmaya hazırlanıyor. Sur Yapı Başkanı Altan Elmas, Antalya ve İstanbul’da yer alan 3 projede en az 200 milyon TL’lik sertifika ihracı planladıklarını dile getirdi.

Gayrimenkul sertifikası sermaye piyasası için yeni araç!

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Dr. Bülent Gedikli, Türkiye'nin ekonomisini anlattı. Gedikli, faiz oranlarından, yabancı yatırımlardan, ABD'deki konut balonundan ve gayrimenkul sertifikası uygulamasından bahsetti.

TOKİ'den gayrimenkul sertifikası ihracı ile ilgili açıklama!

TOKİ, gayrimenkul sertifikası halka arzında talep toplamanın 42,50 TL'den sabit fiyatla gerçekleştirildiği ve herhangi bir yatırımcıya hiçbir şekilde fiyat iskontosu yapılmadığını duyurdu.

Gayrimenkul sertifikası mega projelerde de kullanılacak!

Türkiye’nin ilk gayrimenkul sertifikası için 29-31 Mart’ta talep toplanacak. Küçük ve kurumsal yatırımcıların gayrimenkul sertifikasını beklediğini söyleyen TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, sertifikaların mega projelerde kullanılması için de çalıştıklarını söyledi.

Gayrimenkul Sertifikası sektöre hareket getirecek!

Gayrimenkul sektörü yapılan yeni düzenlemeler, uygulamalar ve yönetmeliklerle büyümesini sürdürüyor. Makro İnşaat'ın Park Mavera 3 projesinde uygulanacak gayrimenkul sertifikası sisteminin, sektöre hareketlilik getirmesi bekleniyor.

Gayrimenkul sertifikası pay başına 42.5 TL’den halka arz edilecek!

Türkiye’nin ilk gayrimenkul sertifikası TOKİ ve Makro İnşaat ortaklığında hayata geçecek Park Mavera 3 projesinde kullanılacak. Gayrimenkul sertifikası pay başına 42.5 TL’den halka arz edilecek.

Emlak Konut da gayrimenkul sertifikası kullanacak!

SPK Başkanı Vahdettin Ertaş gayrimenkul sertifikalarının banka ve aracı kurumlar aracılığıyla satışa sunulacağını belirterek, Emlak Konut'un da gayrimenkul sertifikası kullanacağını söyledi.

Gayrimenkul Sertifikası konut sahibi olmayı kolaylaştıracak!

Gayrimenkul Sertifikası uygulaması,TOKİ öncülüğünde hayata geçiyor.Dağ Mühendislik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Doğan Dağ ve ERA Gayrimenkul Türkiye Genel Müdürü Özhan Atalay konuyla ilgili değerlendirme yaptı.

TOKİ ve Makro İnşaat Gayrimenkul Sertifikası toplantısı 8 Mart'ta!

TOKİ ve Makro İnşaat, sektörde bir ilke imza atarak Gayrimenkul Sertifikası projesini hayata geçiriyor. Başbakan Yardımcısı Sayın Nurettin Canikli’nin katılımıyla gerçekleşecek toplantı 8 Mart 2017 tarihinde gerçekleşecek.

İşte Gayrimenkul Sertifikası hakkında bilinmeyenler!

Emre Çapkın, gayrimenkul sertifikasının tasarrufları ve ödeme gücü sınırlı olan birçok kişiyi ev sahibi yapabileceğini belirtirken, sertifikanın en önemli faydasının kentsel dönüşümde görülebileceğini söyledi.

Gayrimenkul Sertifikası sektörde yeni bir kazanç kapısı olacak!

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli'nin açıkladığı 'gayrimenkul sertifikası' uygulaması sektörde heyecan yarattı.Beyka İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Halit Kaya, inşaat sektörü ve vatandaşlar için yeni bir gelir kapısının açıldığın dile getirdi.

Gayrimenkul Sertifikası ve İhracı Haberi

Gayrimenkul Sertifikası ve İhracı

TEBLİĞ


Sermaye Piyasası Kurulundan:

GAYRİMENKUL SERTİFİKALARI TEBLİĞİ


(VII-128.2)

BİRİNCİ BÖLÜM


Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar


Amaç ve kapsam


MADDE 1 – (1) Bu Tebliğin amacı, gayrimenkul sertifikalarının niteliklerini belirlemek ve ihracında uyulması gereken esasları düzenlemektir.


Dayanak


MADDE 2 – (1) Bu Tebliğ 6/12/2012 tarihli ve 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanununun 128 inci maddesinin birinci fıkrasının (e) bendi ile 130 uncu maddesinin üçüncü fıkrasına dayanılarak hazırlanmıştır.


Tanımlar ve kısaltmalar


MADDE 3 – (1) Bu Tebliğde geçen;


a) Arsa sahibi: Gayrimenkul projesine konu arsanın mülkiyetine sahip olan gerçek veya tüzel kişileri,


b) Asli edim: Asli edim ifa süresi içerisinde izahname veya ihraç belgesinde belirlenen esaslar çerçevesinde, ihraççı tarafından gayrimenkul sertifikası sahipleri adına mülkiyetin tesis edilmesi ve bağımsız bölümün teslim edilmesini,


c) Asli edim ifa süresi: İzahname veya ihraç belgesinde asli edimin yerine getirilmesi için...