26 / 04 / 2024

gayrimenkul vergileri 2. taksit dönemi

gayrimenkul vergileri 2. taksit dönemi

İlk taksiti Mart-Nisan-Mayıs aylarında ödenen emlak vergisi ve çevre temizlik vergisi ile Mayıs ayı içerisinde ödenen veraset ve intikal vergisi için 2. taksit dönemi 1 Kasım itibari ile başlıyor..

Gayrimenkul vergilerinde taksit dönemi 1 ay sonra başlıyor!

Emlak vergisi, çevre temizlik vergisi ile kendisine miras kalan kimselerin veraset ve intikal vergisi için ikinci taksit ödemleri 1 Kasım itibari ile başlayacak..

Sincan'da 29 adet gayrimenkul 3.2 milyon TL'den başlayan fiyatlarla satılıyor! 

Ankara Sincan Belediyesi, Ankara ili, Sincan ilçesinde yer alan 29 adet gayrimenkul satışa çıkıyor. Peki Ankara Sincan'da yer alan gayrimenkullerin fiyatları ne kadar? Büyüklükleri kaç metrekare? 

Tapu 2 kişi üzerine olursa emlak vergisi nasıl ödenir?

Gayrimenkul tapusunun 2 kişi üzerine olması halinde taşınmaza ait vergilerin nasıl ödeneceği merak ediliyor. Peki, tapu 2 kişi üzerine olursa emlak vergisi nasıl ödenir? İşte yanıtı...

Prata Riverside Village 2. Etap satışa çıktı!

Mimar Renzo Piano'nun tasarladığı Prata Riverside Village gayrimenkul projesinde 2. etap satışa çıkarıldı. 

Mart ayında ödenecek gayrimenkul vergileri 2022!

Gayrimenkul sahiplerinin ödemekle mükellef olduğu vergilerin ilk taksitleri Mart ayı içerisinde ödeniyor. İşte Mart ayında ödenecek gayrimenkul vergileri 2022..

Ev alım satımlarında yeni dönem başlıyor!

Ev alım satımında yeni dönem başlıyor. Gayrimenkul vergileri, diğer tasarruf araçlarındaki vergilendirilmeler dikkate alınarak yeniden değerlendirilecek.

Akkuş Gayrimenkul'den 2 yeni proje geliyor!

Alya 4 Mevsim projesinin lansmanını bugün Feriye İstanbul'da gerçekleştiren Akkuş Gayrimenkul yeni projelerini Bahçeşehir ve Zeytinburnu'nda inşa edecek.

Servet GYO, Güney İstanbul Gayrimenkul'den 719.4 milyon TL'lik pay aldı!

Servet GYO, Güney İstanbul Gayrimenkul'ün 2 milyon 250 bin TL olan ödenmiş sermayesini temsil eden ve tamamı Şirketimiz ilişkili taraflarına ait olan paylarının tamamı 719.401.549,00 TL bedelle satın alındı.

Kuyumcukent Gayrimenkul'ün 2. dönem geçici vergi beyannamesi yayınlandı!

Kuyaş Yatırım Anonim Şirketi'nin 1 Ocak 2021 - 30 Haziran 2021 tarihleri arası gelir tablosuna göre şirketin brüt satış rakamı 614 bin 690,36 TL oldu. 

Buruciye A.Ş. Sivas'taki 12 gayrimenkulünü 2.7 milyon Euro'ya satışa çıkardı!

Buruciye A.Ş. Sivas'ta yer alan 12 adet gayrimenkulü 2.7 milyon Euro bedelle satışa çıkardı.

Sahte kimlikle gayrimenkul satan 2 kişi Manisa'da yakalandı!

Manisa'da sahte kimlik düzenleyerek başkalarına ait gayrimenkulleri satmaya çalışan iki kişi gittikleri noterde yakalandılar.

İdealist GYO Ümraniye'deki gayrimenkulünü 2.1 milyon TL'ye sattı!

İdealist GYO, Ümraniye'deki arsasında bulunan 21 numaralı daire niteliğindeki gayrimenkulleri 2 milyon 178 bin 217 TL'ye sattı. 

Emlak vergileri 2.taksit 2020!

Her yıl İki taksitte ödenen emlak vergisi için birinci taktisi mayıs ayında ödendi. İkinci İkinci taksit ödemeleri ise kasım ayında yapılacak. İşte Emlak vergileri 2.taksit 2020...

Kuyumcukent Gayrimenkul'ün 2. dönem Geçici Vergi Beyannamesi!

Kuyumcukent Gayrimenkul'ün 1 Ocak 2020- 30 Haziran 2020 hesap dönemine ilişkin Gelir Tablosu, Geçici Vergi Beyannamesi ekinde Vergi Dairesi'ne sunuldu. 

gayrimenkul vergileri 2. taksit dönemi Haberi

gayrimenkul vergileri 2. taksit dönemi

Konutu, işyeri, arsa ve arazisi olan kimselerin vergi dönemi yaklaşıyor. Gayrimenkul vergilerinde 2. taksit dönemi haftaya başlıyor.

Emlak vergisi, çevre temizlik vergisi ile veraset ve intikal vergisi için ödemeler 1 Kasım'dan itibaren başlayarak, 30 Kasım'a kadar devam edecek. Ödemelerin Aralık ayına sarkması halinde mükellefler aylık vergi cezası ile karşılaşacak. Böyle bir cezayı ödemek istemeyen gayrimenkul sahiplerinin ödemelerini vergi dönemi içerisinde yapmaları şart.

Peki, hangi vergiyi, kim ne kadar olarak ödeyecek? Vergi ödemeleri nereden yapılabilecek?

Tüm gayrimenkuller için: Emlak vergisi

Emlak vergisi ödemeleri, Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm gayrimenkuller için yapılıyor. 1319 sayılı kanun gereğince tahsil edilen emlak vergisinde ödenecek tutar, taşınmazın değeri ile emlak vergisi oranının hesaplanması sonucunda bulunuyor. Emlak vergisi ödemeleri ilçe belediyesine yapılıyor. Ödemeler e-belediye sistemi üzerinden de ödenebiliyor. Ayrıca...